Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Spillutviklere inn i nytt kulturråd

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Kulturdepartementet har nå meddelt at to av Norges mest erfarne spillutviklere skal være med i et nytt kulturråd kalt Næringspolitisk råd for kulturelle og kreative næringer . Fredrik Sundt Breien fra Turbo Tape Games og Kim Daniel Arthur fra Superpluss skal representere norsk spillutvikling i rådet, som opprettes for å styrke entreprenørskap i kultursektoren. Rådet skal også bidra til verdiskapning, gjennom utveksling av kunnskap med kulturelle og kreative bransjer.

- Hvordan vi best styrker verdikjedene og sørger for at norsk kunstnerisk innhold når ut til publikum, og hvordan inntektene kan gå tilbake til norske bransjer og investeres i morgendagens talenter er viktige spørsmål rådet skal se på, uttaler kulturminister Thorhild Widvey om rådets rolle.

Les også: Vårt intervju med Fredrik Sundt Breien.

Superpluss er en Tromsø-basert utvikler som har spesialisert seg på å lage kommunikasjonsløsninger og applikasjoner for barn med lærevansker. Turbo Tape Games er en Bergensbasert spillutvikler av den mer tradisjonelle sorten, som har laget Naval War: Artic Circle og UHR Warlords, og som snart er aktuelle med Warhammer: Arcane Magic.

I tillegg til spillutviklerne vil rådet bestå av en rekke personer med kompetanse innen musikk, film, design/arkitektur, litteratur og finans/IT/opphavsrett. Vi er spente på å se hav dette kan bety for norsk spillutvikling og dataspillenes rolle i den norske offentligheten.

Spillutviklere inn i nytt kulturrådSpillutviklere inn i nytt kulturråd
Fredrik Sundt Breien og Kim Daniel Arthur skal representere spillbransjen i et nytt kulturråd.


Loading next content