Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Steelseries Rival 650 Wireless

Steelseries følger strømmen, og har skapt en trådløs flaggskipsmodell, som de påstår er nøyaktig like god som en kablet utgave.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

For bare få år siden, så var et scenario som dette ganske uhørt. Ganske visst fantes det trådløse mus, og ganske visst var et par av disse også designet til gaming, men den generelle oppfatningen blant de mer kritiske forbrukerne var fortsatt, at disse modellene simpelthen ikke kunne gi samme respons og presisjon som en kablet mus. Hvis man var seriøs og konkurranseorientert, så kjøpte man en mus med kabel - ferdig snakka. 

HQ

Siden da har markedet endret sig markant, og nå fremstår en produsent som gammeldags og sågar reaksjonær, hvis man ikke har en trådløs flaggskipsmodell parat. Grunnen er simpel - forskjellen er så minimal, at man kan like så godt ha en trådløs modell som en kablet. Steelseries har dog ikke vært blant disse produsentene - frem til nå. 

Steelseries Rival 650 Wireless

Modellen heter Rival 650 Wireless, og den er basert på fjorårets Rival 600. Det betyr et modulært design med RGB-lyssoner kjørende igjennom musen, avtagbare sidepaneler som skjuler små hull til ekstra vekt, Steelseries Switch kontakter i stedet for Omron, TrueMove-sensor med tilhørende 1/1 tracking og såkalt "lift off detection", og en kropp av fiberforsterket plast med soft touch-gummioverflate. 

Så langt så godt, det tyder på at Steelseries ønsker å forme hele deres line-up etter Arctis Pro, og tilbyr lett, relativt billig og diskret hardware som har god nok innmat til å være en reell konkurrent, uten alt for mange dikkedarer - det liker vi. Selve designet er faktisk desidert anonymt, og selv om musen tilbyder åtte soners RGB-belysning (som naturligvis kan innstilles via Steelseries Engine software), så er den ganske diskret. Soft touch-gummioverflaten er en utrolig kjærkommen forbedring i forhold til de gamle mer glatte overflatene, som hverken var effektivt for grepet eller hvis man har svette håndflater.

Dette er en annonse:
Steelseries Rival 650 Wireless

Det modulære designet gjør dessuten at Steelseries' egne brytere er mer frittstående. På en Rival 710 er de låst inn i selve musen, men her står de fritt, som tillater mer avstand til at hvert klikk registreres. Det er utrolig tilfredsstillende, selv om de som har en hang til mer responsive lave brytere kanskje kan bli litt forvirret. Dessuten er de nå oppgradert, og tåler 60 millioner klikk i stedet for 30.

Akkurat som med Rival 600 er musens store "party piece" at du selv kan styre nøyaktig hvor tung musen skal være, og det skjer ved å tilknytte enkelte lodd på 4 gram hver. Panelene på hver side av musen er avtagbare (heldigvis via magneter), og herfra er det fire plasser til fire lodd, altså 16 gram på hver side. De 32 gram ekstra gjør stor forskjell, og selv om det ikke kan gjøres på 30 sekunder, så gir det hver enkelt spiller sjansen til å tilpasse musens bevegelighet til hvert enkelt spil, eller bare til generell preferanse. Akkurat som med Arctis Pro Wireless har Steelseries greid å gjøre brukeropplevelsen lekende lett, og det hele føles digg å drive å justere på. Det er faktisk like før at man ønsker å ta loddene av og på bare for gøy. 

Steelseries Rival 650 Wireless
Dette er en annonse:

Sensoren er også ganske effektiv, og den ekstra lave "lift-off detection" gjør en utrolig forskjell når man har en lav CPI-innstilling, og skal løfte musen lett under bruk. Dessuten debuterer Steelseries her deres Quantum Wireless-teknologi, en teknologi som skal sikre en så hurtig og stabil forbindelse, at det vitterlig bør være umulig å merke forskjell. Ganske riktig tilkoblet vi Rival 650 Wireless med den tilhørende stoffkabelen, og testet en rekke forskjellige brukerprofiler i spill som Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite og League of Legends, og fant ingen merkbar forskjell mellom forbindelsene. Dog er selve kabelen formet slik at du ikke kan bruke hvilken som helst microUSB, og det er og blir meget irriterende. 

Normalt er det du ofrer ved at gå trådløs at du til tider må lade batteriet, og det må du også her, da Steelseries ennå ikke har utgitt en induksjonsløsningsom Razer, Corsair og Logitech. I stedet har de skapt et batteri som holder 24 timers bruk (avhengig av RGB-innstilling, og som kan lades opp til 10 timers bruk fra død tilstand på bare 15 minutter. Vi testet denne påstanden, og fant overraskende ut av at ved å skru av RGB-belysningen, så stemte det faktisk. 

Og en siste god nyhet? Den koster rundt 1400 kr, som er litt mer enn en Razer Lancehead, men en del mindre enn en Logitech G903, og dermed er modellen posisjonert ganske godt på markedet. Alt i alt er Steelseries for alvor ved å bli blant de mest interessant produsentene på markedet. Rival 650 Wireless er en fantastisk mus, det er helt sikkert. 

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content