Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
De Blob

Studentspill

Vi snakker med de Blob-utviklerne

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Barnevakten.no har besøkt utviklerne bak Wii-spillet deBlob, og har sendt oss følgende inntrykk av det fargerike malespillet:

Det hele startet med ni designstudenter i Utrecht i Nederland. De fikk 4 måneder på seg til å lage eksamensprosjektet innen spilldesign og utvikling for Infosenteret i Utrecht. Produktet skulle være et spill som viste hvordan byen kom til å se ut om ti år. Byen skulle gjennomgå en fornyelse og målet var å vise bevissthet, livlighet og en miljøplan for byen. Studentene satte seg på McDonalds og prøvde å komme på gode ideer.
- Vi fikk en ide om å gi farge til byen da vi så et gammelt svart-hvitt bilde av Utrecht på McDonalds. Det var den første ideen, og så skapte vi De Blob. Det er en figur som spretter rundt og gir farge til byen. Oppdragsgiveren vår likte det, og etter hvert ble det et stort internettspill som det fortsatt er mulig å spille online, sier Gijs Hermans, den kunstneriske lederen i spillselskapet.

Etter De Blob var ute på nettet ringte THQ og ønsket å lage en versjon for Nintendo Wii og Nintendo DS.
- Spillet er artig for hele familien, mener spillsjef Odd Arild Olsen i BarneVakten.
- Barn kan lære om farger gjennom spillet, og det er fint. Dette er et spill som alle kan klare å spille og som henvender seg til både gutter og jenter. Men også voksne vil like dette spillet.

Etter De Blob var produsert bestemte fem av studentene seg for å danne Ronimo Games. To nye ble ansatt, så nå teller spilldesignerne syv ansatte.
- Vi er gode venner, og trives å jobbe sammen, sier Hermans. - Målet er å lage nye, innovative og morosomme spill.
Nå jobber de blant annet med et spill som heter Sword and Soldiers som vil komme på Wii ware.

Takk til Barnevakten.no for inntrykkene.

De Blob
De Blob
De Blob
De Blob
De Blob
De Blob
De Blob

Relaterte tekster

De BlobScore

De Blob

ANMELDELSE. Skrevet av Carl Thomas Aarum

De Blob er et av de aller beste spillene til formatet, og et sikkert kjøp for alle Wii-eiere. Carl Thomas har latt seg begeistre!

5
de Blob

de Blob

FORSPILL. Skrevet av Joachim Gresslien

Et pussig kunstspillprosjekt som er i ferd med å utvikle seg til et kreativt malespill på Nintendo Wii. Vi har testet!Loading next content