Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Svensk spillindustri i kraftig vekst

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi visste allerede at svensk spillindustri gjør det godt, med gigantiske spill som Battlefield, Wolfenstein: The New Order og Minecraft på merittlisten. Bransjen deres kan nå vise til rekordhøye omsetningstall, og mer enn en femdobling siden 2010. Bransjeorganisasjonen Dataspelbranschen meddeler at spillutvikling nå omsetter for nesten ni milliarder svenske kroner. Dette er en økning på 35 prosent siden i fjor, og svimlende 500 prosent siden 2010.

Per Strömbäck, som er talsperson for Dataspelbranschen, mener årets tall inkluderer en mengde gode nyheter, inkludert høyere sysselsetting i bransjen og en økende andel kvinnelige utviklere. Han legger i tillegg til det gode arbeidet hos spillutviklerne vekt på at det også skyldes at spillmediet har blitt mer inkluderende.

- Det är till stor del en konsekvens av medvetet arbete från företagen men också ett uttryck för att dataspel inte längre är en domän för unga män, om det någonsin varit fallet. Idag är spel för alla och det syns även i sysselsättningsstatistiken, uttaler Per Strömbäck.

- Norsk spillindustri kan på sikt bli like god som den de har i Sverige
Vidar Thorsby, leder for Kompetansesenter for Spillutvikling, er mektig imponert over svensk spillindustri.

- Jeg synes det er veldig imponerende å se hva svenskene får til. Den svenske infrastrukturen for spillutvikling står veldig sterkt. De har gode utdanningsinstitusjoner, mye erfaring bland utviklerne, og en stor satsning både statlig og privat, sier Thorsby.

Kompetansesenter for Spillutvikling jobber for å hjelpe norske spillutviklere med å nå ut i verden. Han tror at norsk spillindustri i framtiden potensielt kan nå opp til våre naboer i Skandinavia.

- Det er mye som ligger til rette for at norsk spillindustri på sikt kan bli like god som den de har i Sverige og de andre nordiske landene. For å få til dette er det viktig å få en sterk statlig satsning som bygger opp under den kulturnæringen som eksisterer i dag. Å få Norske private investorer inn i spillbransjen er også essensielt, fortsetter Thorsby.

Han vektlegger at satsning på spillbransjen kan gi gode ringvirkninger for norsk mediesektor de andre kulturnæringene vi har.

- En sterk nasjonal spillutvikling vil også komme andre mediesektorer til gode, da spillbransjen er god på visuell fremstilling av informasjon og nye smarte løsninger i en stadig mer global verden. Andre kulturnæringer vil også kunne slenge seg på dataspillbransjen, som for eksempel musikkbransjen. En sterk norsk spillindustri er vinn-vinn for alle de involverte. Men dette vil ikke skje automatisk - man høster som man sår, og nå er riktig tidspunkt for å dyrke frem en sterk norsk spillindustri, avslutter Thorsby.

Svensk spillindustri i kraftig vekst


Loading next content