Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Astro A30

Logitech og Astro vet akkurat hvor populære Astro A40 og A50 har vært, så nå prøver de seg med trådløse A30. Daniel har testet det.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Personlig har jeg brukt både A50 og A40 opp gjennom årene, og sistnevnte var et av mine absolutte favoritthodetelefoner frem til mixampen tok kvelden etter et ublidt møte med væske. Siden den gang har jeg prøvd en rekke hodetelefoner, og nå skal altså Astro A30 få kjørt seg gjennom en liten test.

HQ

Først og fremst ser headsetet meget bra ut. Jeg fikk tilsendt den hvite utgaven, men den er også tilgjengelig i marineblå. Selv foretrekker jeg nok den hvite uten å ha sett den marineblå i virkeligheten, men ettersom de hvite ser helt like ut som på bilder føler jeg sammenligningsgrunnlaget er greit. Med det sagt så ser også den marineblå bra ut, og du kan på en måte ikke gjøre et feil valg der.

Astro A30

Hodetelefonene er utstyrt med en mikrofonarm som kan kobles fra, men dessverre ingen «flip-to-mute»-funksjon som vi kjenner fra mange andre headset. Skal du dempe mikrofonen er det en bryter på undersiden av venstre klokke som enkelt brukes for at andre ikke skal høre deg. Dette er for meg en langt bedre løsning enn om jeg måtte trykke på én av tre knapper for eksempel da jeg kan garantere at jeg ville trykket på de to andre først. Du kan også velge å fjerne mikrofonarmen dersom du ikke ønsker å ha den i veien ettersom det er en innebygget mikrofon også i hodetelefonene. Perfekt om du er på farten for eksempel, men du mister selvsagt noe av lydkvaliteten som jeg skal komme nærmere innpå senere i anmeldelsen.

Av andre knapper finnes en power-knapp, en bluetooth-knapp og en liten «joystick» som du kan trykke inn eller dytte i fire retninger. Denne har forskjellige funksjoner ut fra hva du har koblet til som for eksempel lydnivå, velg neste sang, demp lyden eller svare på telefonen.

Dette er en annonse:
Astro A30

Flere enheter kan nemlig kobles til samtidig ved hjelp av Lightspeed-mottakeren som følger med, og bluetooth. Du kan med andre ord koble til telefonen din samtidig som for eksempel PlayStation eller PC. Dette gjør at du slipper å være redd for å gå glipp av viktige telefonsamtaler under en spilløkt. Det kan derimot være litt trøbbel med å få koblet begge til samtidig erfarte jeg, men når de først er koblet sammen fungerer det utmerket.

Lydkvaliteten på disse hodetelefonene er nærmest upåklagelig. Den gode rene lyden jeg får inn i ørene mine enten jeg hører på musikk, snakker i telefonen eller spiller er noe av det bedre jeg har hørt, og står helt i stil med andre Astro-produkter jeg har prøvd tidligere. Personlig tenker jeg at gaminghodetelefoner skal hjelpe meg på slagmarken i skytespill for eksempel ved å gjøre det lettere for meg å høre hvor motstander er. Enkelte spill er dårlige på dette selvsagt, men disse hodetelefonene hjelper meg mer enn mange andre har gjort.

Astro A30
Dekslene på siden kan i kjent Astro-stil byttes ut til noe mer personlig.
Dette er en annonse:

Dessverre så er ikke alt bare fryd og gammen med disse hodetelefonene. Ja, lyden er viktig, men skal du spille med venner er mikrofonen vel så viktig. Her kommer kanskje Astro ut nærmest dårligst i klassen, og med andre ord helt i andre enden av skalaen kontra lydkvaliteten. Selv med mikrofonarmen tilkoblet fikk jeg gjentatte spørsmål om jeg bruker mikrofonen på PS5-kontrolleren i stedet for den på hodetelefonene. Kobler jeg av mikrofonarmen blir det enda verre, og det blir nærmest umulig å føre en telefonsamtale med litt støy rundt, og da mister denne funksjonaliteten litt av sin mening tenker jeg.

Tilbake på det positive så må jeg få nevne batteritiden. Med annonserte 27+ timer er nok dette litt overdrevet, men jeg har sittet med lange økter på opp i mot 10 timer uten at batteriprosenten har gått under femti prosent slik at det bør være rikelig med tid for de fleste.

Kort oppsummert så er Astro A30 et meget godt sett med hodetelefoner, men mikrofonen som er så viktig som den er, trekker dessverre ned mye. Til å være såpass kostbar (2499,-) så bør de kunne levere en bedre mikrofon i mine øyne og ører. Da hjelper det svært lite at det følger med et flott etui å oppbevare de i.

Tekniske spesifikasjoner:
Transducer principle: Moving Coil Dynamic
Frequency response: 20-20,000 Hz
Characteristic SPL: 105 dBSPL/mW @1 KHz
Nominal impedance: 32Ohms
Total harmonic distortion: <1% @1 mW 20-10 KHz

Tilkoblingsmuligheter: Lightspeed 2.4 GHz, Bluetooth, AUX
Trådløs rekkevidde: opptil 15 m

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Knallbra lyd. Bra batterikapasitet. Sitter godt på store hoder.
-
Fryktelig dårlig mikrofon, og enda verre uten mikrofonarmen. Stiv pris.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Astro A30

Test: Astro A30

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Logitech og Astro vet akkurat hvor populære Astro A40 og A50 har vært, så nå prøver de seg med trådløse A30. Daniel har testet det.Loading next content