Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Bose Frames

Bose kombinerer solbrillen og earpodden, og resultatet er Frames.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi er sikre på at Bose vil tilgi oss for å åpne denne anmeldelsen med en litt hard uttalelse - ved første tankegang er ideen om et par solbriller som kan spille av musikk... ja, litt åndssvak. Det er det en god grunn til. Det vi først tenker på er nemlig de monstrene som i full offentlighet har høyttalere med, som konstant utsetter alle andre med deres irriterende DJ Master Mix (Dere vet godt hvem vi snakker om). Men Bose Frames er faktisk alt annet enn det, selv om man umiddelbart ikke skulle tro det.

HQ

Her snakker vi ikke om en gjentenkning av hele Google Glasses-ideen, og heller ikke har det spesielt mye med AR å gjøre. Egentlig er dette et alternativ til earpods, altså når du går en tur i solskinnet og ønsker å lytte til en podcast eller bare musikk. Det er en måte å forene forbrukerelektronikk med noe vi alle bruker på en solskinnsdag, og straks blir selve konseptet bak mer interessant. Bose Frames har ikke som mål å vise andre hva du lytter til, men snarere å samle to funksjonaliteter i en.

Bose Frames

Kikker man direkte på Bose Frames, altså uten å bemerke selve "armene" på brillen, så likner de helt vanlige Ray Ban-solbriller. Det er ikke en kritikk, men snarere å si at Bose her har forsøkt å ramme en så bred smak som overhodet mulig, og det betyr at de verken gjør så mye ut av seg, eller er megaspennende. Men i dette spesifikke tilfellet handler det jo om å maskere noe funksjonalitet under anonymitet, og her må man si at de har lykkes med dette. Selve glasset er egentlig ikke spesielt mørkt, man kan tydelig se brukerens øyne igjennom glasset, som uten tvil ikke er helt for alle. Dog er det UVA/UVB-beskyttelse på 99%, samt både "shatter & scratch resistance".

Byggekvaliteten er dog sublim. Naturligvis er det ytre i plastikk, men det føles som at de kan overleve det meste, og det skal et par solbriller også. Det er dog så fort man ser nedover langs siden at de blir mer merkelige. For å kunne sette inn de nødvendige høyttalerne, samt de mikrofonene som skal motvirke støy fra utsiden, så er armene utrolig tykke. Her ryker anonymiteten litt, for disse vil uten tvil gjøre deg mer bemerket. Det ser ut som det er innebygde høreapparater i, som det jo på et vis også er.

Dette er en annonse:
Bose FramesBose Frames

Så på den fysiske fronten er det en blandet landhandel, så teknologien må være ganske interessant for at Frames ikke øyeblikkelig skrotes som et ambisiøst prosjekt, som simpelthen ikke fungerer i den ordentlige verden.

De tykke armene betyr at det under hver av dem sitter en dedikert høyttaler, som sikter direkte inn mot øret, og via en simpel parring med din telefon, så kan du høre både musikk og podcasts på farten uten et sett earpods. Og lyden er faktisk fantastisk. Naturligvis er det ikke samme bass som en dedikert høyttaler, men alle her på kontoret har faktisk blitt blåst bakover av kvaliteten på både musikk, podcasts og video under bruk. Samtidig gjør mikrofonene at det faktisk er overraskende lite som folk rundt deg kan høre av din musikk. Man skulle umiddelbart tro det, men det er ikke mye mer enn hvis du har skrudd helt opp, og folk tett på kan høre essensen av melodien. Dog kan ekstrem bakgrunnsstøy drukne lyden litt, og det kan ikke anbefales å bruke dem på for eksempel t-banen.

Bose Frames
Dette er en annonse:

Samtidig kan du både prate i telefonen og snakke med Siri eller Google Assistant, og samtalekvaliteten er overraskende god. Og med omtrent 3.5 timers direkte avspilling på én oppladning er det masser av tid til å komme seg fra A til B med musikk på ørene.

Men et sett Bose Frames koster altså rundt 2500 kroner i Norge, som er altfor dyrt i forhold til den funksjonaliteten du får. Ideen er sublim, og det å kombinere våre hverdagsobjekter med forbrukerelektronikk er alltid noe vi tar i mot med åpne armer. Dessuten er byggekvaliteten akseptabel, og lyden er en direkte konkurrent til eksempelvis et sett Apple AirPods. Dog er de fortsatt ikke helt pene nok i vår bok.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content