Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Corsair HS65 Surround

Corsair satser ikke noe, men har laget et ganske solid headset.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Når man ellers bruker tid på å anmelde gigantiske flaggskip med Bluetoot, 2,4GHz trådløs tilkobling og et mylder av andre sekundære og tertiære funksjoner, så kan man fort glemme at den gjennomsnittlige forbrukeren ofte bare vil ha komfort, lydkvalitet og...ja, pålitelighet.

HQ

Det er det Corsair sikter mot med HS65 Surround, mellombroren til totalt tre headsetlanseringer. Headsettet er kablet og tilbyr solid lydkvalitet, ikke-eksisterende RGB-belysning og en stor, tykk mikrofon. Det er med andre ord mer fokus på gode gammeldagse verdier enn mål om å være prangende.

Så ja, her har vi et kablet headset (både 3,5 millimeter og USB) som bruker en lukket konstruksjon, 50 millimeter Neodymium-høyttalere, en omnidireksjonell boom-mikrofon og mulighet for effektiv virtuell surround. Så du får dekket de primære behovene, men det er som sagt ingen trådløs tilkobling, avtakbar mikrofon, oppsiktsvekkende design eller andre innovative funksjoner.

Corsair HS65 Surround

Headsettet er relativt smakfullt designet med matte sorte nyanser, kvalitetsplast med mørk metallgrill på hver kopp og en underspilt logo. Det er også rikelig med minnskum på hver kopp, som for øvrig har stoff inni og kunstskinn på sidene. Selve bøylen er også dekket med minneskum. Hele herligheten er tross alt ganske behagelig, men det må sies at uten en strikk som hindrer toppen av hodet i å komme i kontakt med selve bøylen, vil det til syvende og sist avhenge av hodeformen, og det var noen i kontoret la mer merke til en pressende effekt fra toppen og ned enn andre. I tillegg veier det 282 gram, og det er ikke akkurat en fjærvekt heller.

Dette er en annonse:

Heldigvis lyder de utmerket. De ganske store 50 millimeters høyttalerne klarer virkelig å bryte gjennom, og leverer virkelig klar og dyp lyd, uansett om du spiller på konsoll via jack, PC via USB eller egentlig bare ser noe på Netflix. Via USB-dongelen kan du aktivere Dolby Surround via virtuell 7.1, og det gir selvsagt en fordel i mer konkurransepregede spill, men totalt sett gir det også mer innlevelse, ingen tvil om det. Det skal imidlertid sies at vi under testen fant ut at man ved å bruke USB-dongelen også omgår datamaskinens innebygde lydkort, eller en tilkoblet DAC, så der må man gå direkte med 3,5 millimeter-porten.

Mikrofonen er også ganske utmerket. Den har en frekvens på 100-10 000 Hz, og kan vippes vertikalt opp for å dempes via maskinvare, ikke programvare. Den er som nevnt omnidireksjonell, og gjør en utmerket jobb med å isolere lyd fra brukeren.

Corsair HS65 Surround

Det hele settes opp via iCUE, og her kan du justere ulike EQ-innstillinger, og selvfølgelig leke med den nye SoundID-funksjonen fra Sonarworks. Det er en funksjon som lar deg sette sammen en mer personlig profil basert på en rekke eksempler. Så du velger mellom noen få låter, og velger så "filtre" for de sangene du synes låter best. Mens andre anmeldere synes det definitivt gjorde lyden verre, følte vi egentlig ikke at det gjorde noen forskjell, og forhåndsinnstillinger som Bass Boost, FPS Competition og Pure Direct gjør en mye bedre jobb når det gjelder å fremheve spesifikke nivåer.

Dette er en annonse:

Prisen? Ja, den er på cirka 890 kroner, noe som kan ende med å bli et lite problem, siden Razers fantastiske BlackShark V2 koster deg omtrent en hundrelapp mindre de fleste steder. Er det en deal breaker? Kanskje ikke, og Corsair er mye nærmere å treffe blink her enn de har vært tidligere med HS-serien. Prisen er imidlertid en irriterende liten fotnote, gitt at alt på HS65 Surround skriker: "flott hvis du har et stramt budsjett"...

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content