Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Denon AH-GC30

Vi anmelder vårt første produkt fra Denon, og det er ganske lekkert.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi har faktisk aldri hatt med Denon å gjøre før. Det i seg selv er vilt, siden produsenten har over 100 års erfaring, og startet helt tilbake i 1910 i Japan. Ikke bare det, på 90- og 00-tallet ble de betraktet som absoluttet pionerer i forhold til oppsettingen av semi-profesjonelle lydsystemer i hjemmekinoer, og også turntables har de sittet tungt på i flere tiår. Arven er altså i orden, og de ble nylig de første til å introdusere en 8K HDMI 2.1 AV-mottaker via deres AVR-X-linje også. Men det er langt fra dette til å være en av de få utmerkede headset-produsentene som forbrukere og folk flest kjenner og elsker.

Her er vi nemlig begrenset til noen få, som Bose, Sony og kanskje nå Apple, og så er det også en yttersirkel bestående av B&O, Marshall og kanskje Jabra, men det er vel det. Så kan Denon gjøre seg bemerket innenfor dette markedet også? Det prøver de med AH-GC30, et sett støyreduserende hodetelefoner som er en direkte etterfølger til GC20, som vi aldri testet, men har hørt gode ting om.

Denon AH-GC30Denon AH-GC30
Dette er en annonse:

Så, la oss starte med designet, og her tar vi hull på den nok mer kontroversielle delen av GC30. Jo, jo, hvite er de, og med aluminiumsforbindelser i hva som nesten likner messing. Det er meget slående, og old school på samme id, som om de hører til en iPod Nano fra 2005. Det hele er dog lekkert satt sammen, og det er intet umiddelbart tegn på at disse er laget med mindre sans for detaljer enn konkurrerende produkter fra eksempelvis Sony. Aluminiumsramme, kopper i plastikk og det hele er dekket til av kunstlær med nok minneskum til at alt føles behagelig, selv etter mange timer. Alle materialene er velvalgte.

Designet er old school, og det er input-metoden også. Mens konkurrerende merker er låst fast på touch-navigering som den primære måten å interagere med hodetelefonene på, så bruker Denon knapper, faktisk hele fem av dem. Det er play/pause, frem og tilbake, en dedikert ANC-knapp og en annen til å ta telefonen og legge på. Noen av disse knappene har til og med dobbelt funksjon, så ved å avgi flere trykk kan du eksempelvis bruke Siri, Google Assistant eller Alexa. For noen vil dette virke mer taktilt og dermed tilfredsstillende, og det er det på sitt vis også, men det kan være forvirrende når ens finger ikke helt kan skille knapper fra hverandre på et splittsekund. I siste ende er det dog mange der ute som for evig vil foretrekke knapper, og det er dem Denon appellerer til - tror vi. Det er noe touch-input her, dog, for ved å prikke på den ene koppen aktiverer du Ambient Monitor, som egentlig bare er et annet navn for passthrough. Men det fungerer glimrende.

Denon AH-GC30Denon AH-GC30

De lyder ganske så bra også. Både bass og diskant er pent adskilt, og selve lydlandskapet er dynamisk og sammenhengende. Det er tydelig at Denon her har erfaring, og mens de dårligere eksemplene på moderne lydsammensetting, som eksempelvis SkullCandy, eller i visse tilfeller JBL, drukner bildet i bass, så er det her... ja, avbalansering. Likeledes fungerer de tre forskjellige ANC-nivåene fint, nemlig Plane Mode, City Mode og Office Mode. I virkeligheten er det bare en tretrinnsrakett, hvor Plane er mest aggressiv, og Office er mest dempet. Alle tre er dog fine, og kan lett aktiveres via den dedikerte knappen.

Dette er en annonse:

Lyden leveres av Denons egne 40 millimeter lukkede drivere, som opererer i frekvensområdet 5Hz til 50KHz, og det er ytterligere både en innebygget DAC som aktiveres gjennom USB (som dog er micro... fy), samt støtte av formater som aptX, aptxHD og AAC. Men noe som ikke er helt tilfredsstillende er de bare 20 timene som loves på én oppladning med ANC slått på. Det er under konkurrentene, og det er det egentlig ingen grunn til.

Det ville ha vært litt for skuffende hvis AH-GC30 hadde kostet det samme som et sett Sony WH-1000XM4, men det beste er at de ikke gjør det. For Sony sitt vil koste deg 3990 kroner, mens Denon bare koster 2498 kroner. Det gjør dem altså til ganske god verdi for pengene. Vi kan med andre ord anbefale Denons nye headset, små irritasjonsmomenter til tross.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content