Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: EPOS H3PRO Hybrid

Har danske EPOS laget det perfekte trådløsheadsetet? Vi har tatt en titt på EPOS H3PRO Hybrid.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Først og fremst har EPOS nå kommet med nye farger i denne serien, og det ser rett og slett bra ut. Jeg fikk tilsendt den såkalte «Racing Green»-utgaven, og utseendet på disse synes jeg skiller seg ut fra alle andre headset jeg har hatt på en positiv måte. Nå vises jo ikke headsetet så godt for deg selv under bruk, men det skader jo ikke at det ser bra ut foran andre eller når jeg ikke bruker det. Med det sagt er det kanskje det minst viktige med et headset, og jeg skal ikke bruker mer tid på akkurat det.

HQ
EPOS H3PRO HybridEPOS H3PRO Hybrid
Den nye racinggrønn-fargen ser veldig bra ut.

Går jeg over på komforten sitter jeg med blandede følelser. Headsetet er lett, og båndet over hodet er svært behagelig. I tillegg er det første gang jeg opplever at jeg ikke trenger å bruke maks størrelse-innstilling for at det skal passe mitt vannhode. Her er det faktisk enda litt mer å gå på for de med enda større hode enn meg, og det er en ny opplevelse. Som regel setter jeg kun på maks utvidelse av størrelsen og det passer greit. Denne gangen måtte jeg faktisk ta det tilbake et par hakk for at det skulle sitte godt på hodet. Dessverre sitter det ikke helt perfekt, og jeg opplever i blant at det flytter litt på seg under spilling. Heldigvis faller det ikke av slik noen andre headset har en tendens til å gjøre, men det er litt kjedelig å måtte gjøre småjusteringer underveis, og da spesielt med tanke på at mikrofonen er såpass sensitiv som den er. Sistnevnte skal jeg komme nærmere inn på.

Med sine 308 gram er H3PRO hybrid lett og behagelig å ha på over tid. Øreklokkene er også av den behagelige typen, og kan også enkelt byttes ut om ønskelig. På tross av høy temperatur i rommet føler jeg heller aldri at ørene blir klamme i løpet av lange sekvenser.

EPOS H3PRO Hybrid
Med god justeringsevne er det mulig for alle å finne en instilling som passer godt.
Dette er en annonse:

Det viktigste med et headset er uansett hvordan lydkvaliteten er, og her leverer H3PRO Hybrid i aller ypperste klasse enten det kommer til spilling, musikk eller film. Det finnes større høyttalere der ute enn disse 40mm fra EPOS, men både kvalitet og volum er av det bedre jeg har latt ørene mine lytte til. En smartknapp på siden av headsetet lar meg også bytte enkelt mellom de ulike modusene (på PC), og jeg kan også sette opp egne verdier i den tilhørende programvaren, EPOS Gaming Suite.

Her kommer riktignok det som kanskje er det største ankepunktet til headsetet. Programvaren er langt fra så bra som hos for eksempel JBL eller ROCCAT som jeg har testet i senere tid. Innstillingene er veldig enkle, og selv om det er mulig å få gode innstillinger ved riktig oppsett er det en god del mangler, og ikke minst en rekke feil med programvaren. Det har hendt mer enn én gang at jeg har mistet alt jeg har lagret, og har måttet gjøre det på nytt igjen. Siden det er såpass avansert å sette opp blir det i tillegg ekstra frustrerende.

EPOS H3PRO Hybrid
Mikrofonarmen er veldig justerbar, men den krever presisjon for å gi godt resultat.

Mikrofonen er litt som komforten på headsetet. Veldig bra, faktisk nesten ekstremt bra, dersom boom-armen er plassert helt riktig foran munnen. Da kan nemlig mikrofonen konkurrere med de fleste stand-alone mikrofoner, og det er ikke hverdagskost for headsetmikrofoner. Dessverre er det veldig lite som skal til for at lyden blir dårligere, og med den tidligere nevnte utfordringen med at headsetet beveger seg litt blir det vanskelig å holde det perfekt. Det er kjedelig å måtte være avhengig av at de i andre enden varsler deg om mikrofonen ikke låter like godt som den skal. Det gjør det blant annet vanskelig å bruke til streaming om man skulle ønske det.

Dette er en annonse:
EPOS H3PRO Hybrid
Hjulet på siden til å justere lyden ser både bra ut og er hendig.

Heldigvis er det fullt mulig å koble til en ekstern mikrofon dersom streaming er det du ønsker å bruke dette headsetet til, og dertil få monitoring i ørene på en sømløs måte. Bruker du i tillegg EPOS B20 vil det dukke opp flere alternativer i programvaren for å hjelpe ytterligere med oppsettet. Dessverre har vi ikke mottatt denne mikrofonen enda så jeg fikk ikke testet det i denne omgang.

EPOS H3PRO Hybrid
Mikrofonarmen kan kobles av, og en intern mikrofon kan brukes, men denne mikrofonen er særdeles dårlig og anbefales ikke.

Det høres kanskje ut som disse manglene jeg har nevnt er viktige for opplevelsen, men kort oppsummert er EPOS H3PRO Hybrid et meget godt trådløst gamingheadset. Med tapsfri tilkobling med USB-mottaker, kabel til enten PC, kontroller eller mobil eller via Bluetooth er mulighetene mange og gode. Du kan i tillegg koble til to enheter samtidig som gjør at du kan være tilkoblet telefonen samtidig som du spiller, og derfor går du heller ikke glipp av meldinger og samtaler du venter på. Dette gjør også at du for eksempel kan være på Discord via smarttelefonen din samtidig som du spiller på PlayStation, og dette er svært praktisk i disse cross platform-tider.

Aktiv støyredusering (ANC) tillater deg å velge mellom muligheten for å stenge eksterne lyder helt ute, eller om du vil få med deg litt av det som foregår rundt deg. Personlig foretrekker jeg å høre litt av det som skjer rundt meg da det kan bli litt innestengt med helt tett lydbilde, men er jeg i et lokale med mye støy rundt meg er det selvsagt å foretrekke å kunne fokusere på lydene jeg vil høre fra spillet.

EPOS H3PRO Hybrid
H3PRO Hybrid kommer også i sort og hvitt utseende, og jeg må innrømme at det hvite ser rimelig clean ut også.

Prislappen på 2799,- (fra EPOS' egen hjemmeside) kan nok skremme noen vekk fra dette headsetet, men jeg tør å påstå at det er verdt pengene om du er på utkikk etter riktig god lyd. Lyden er faktisk såpass god at jeg foretrekker å bruke dette fremfor JBL Quantum One (som jeg tidligere ga 10/10). Hovedårsaken til byttet er derimot den trådløse egenskapen. Den er gull verdt for min del som misliker kabler sterkt.

Tekniske spesifikasjoner:

Frekvensrespons hodetelefoner: 20-20.000 Hz
Sensitivitet: 116dB SPL / 0dB FS @ 1kHz
THD: < 0.35% / 0dB FS @ 1kHz
Høyttalerstørrelse: 40mm

Frekvensrespons mikrofon: 100-7.500 Hz
Oppfangelsesmønster: Toveis
Type: Avtagbar, flip-to-mute

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Fantastisk lyd. Meget god mikrofon. Komfortabelt. Bra design.
-
Mindre god programvare. Mikrofonen er veldig sensitiv på å være i eksakt riktig posisjon. Noe kostbart.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: EPOS H3PRO Hybrid

Test: EPOS H3PRO Hybrid

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Har danske EPOS laget det perfekte trådløsheadsetet? Vi har tatt en titt på EPOS H3PRO Hybrid.Loading next content