Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: EPOS H6Pro Closed

Klarer EPOS H6Pro Closed å få Daniel til å gå bort fra trådløse åpne headset?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er etter hvert blitt en kjensgjerning at jeg i utgangspunktet er mest fan av åpne headset. Dette hovedsakelig fordi jeg alltid sitter i et rolig rom som ikke gir stort behov for å stenge lyd ute slik at jeg heller foretrekker å få en litt mer åpen følelse til ørene. Derfor var jeg noe skeptisk til EPOS H6Pro Closed da jeg skulle teste disse, men jeg må si at det har overrasket meg positivt.

HQ
EPOS H6Pro

H6Pro er nemlig ikke et typisk lukket headset. Selv om muligheten er der til å stenge så å si alt av ekstern lyd ute gir det meg også følelsen av at ørene mine får puste litt i likhet med de åpne headsetene. Topper du det hele med en meget god mikrofon har du plutselig et gamingheadset det lukter rimelig svidd av.

EPOS H6Pro

Mikrofonen på H3Pro Hybrid som jeg testet for noen uker siden var fenomenal, og mikrofonen i dette headsetet er av samme kvalitet. Jeg kan også ta den av om jeg ikke ønsker den, og heller vil gå for en ekstern mikrofon, noe som gjør det hele mer praktisk. Eneste minuset på dette området er at jeg ikke har noen plass å gjøre av dekselet som dekker over den magnetiske kontakten som fester mikrofonen de gangene jeg velger å bruke den påkoblet. Dette har gjort til at jeg har måttet lete flere ganger etter denne lille platen, og det er vel også en grunn til at EPOS selger dette som en reservedel til en relativt rimelig penge. Det går jo helt sikkert an å ha bedre kontroll på utstyret sitt enn det undertegnede har, men et lite «rom» i headsetet hvor jeg kunne lagt denne platen når den ikke er i bruk hadde virkelig gjort underverker. Litt på samme måte som at du oppbevarer USB-mottakeren til en trådløs mus i et lite rom inni musen. Også på H6Pro, i likhet med nevnte H3Pro Hybrid, kan jeg velge å dempe mikrofonen ved å dytte den rett opp, som er meget praktisk. Jeg savner allikevel en knapp på headsetet til å gjøre denne jobben da dette hindrer de i andre enden å måtte høre på at jeg flytter på mikrofonen.

Dette er en annonse:
EPOS H6Pro

Dette blir selvsagt flisespikkeri fra min side, og bør absolutt ikke avgjøre om man investerer i dette headsetet eller ei. Det har flere egenskaper som overveier dette selvsagt. Lydkvaliteten, som gjerne er det aller viktigste i et headset, er blant disse egenskapene. Her får jeg krystallklar lyd både på chat og spillyd, enten det er på PC eller konsoll. Jeg foretrekker å bruke kablet headset de gangene jeg spiller på PlayStation ettersom det delvis oppfører seg trådløst ved å koble til kontrolleren. Ettersom programvaren til EPOS er under pari, er det heller ikke så lett å få lyden noe særlig bedre gjennom PC enn det er til konsoll. Headsetet har heller ikke USB-tilkobling slik at du er avhengig av AUX-utgangen(e) på PC'en. Ledningen som inneholder to AUX-plugger for å koble til henholdsvis mikrofon og lyd er av den lengre typen enn den som kun inneholder den ene for å sende begge deler sammen. Dette er svært praktisk med tanke på at førstnevnte gjerne kobles til en stasjonær PC, mens sistnevnte gjerne kobles til en bærbar PC eller som nevnt direkte i kontrolleren på konsoll.

EPOS H6Pro

Designmessig har jeg alltid syntes EPOS / Sennheiser har sett veldig rent og pent ut, og det gjelder også for de sorte og hvite utgavene av dette settet. Den grønne utgaven derimot er i en klasse for seg selv. Det er rett og slett vakkert å se på, og gjør nesten slik at jeg er villig til å bruke det ene og alene for det på tross av at jeg jo ikke ser headsetet i det hele tatt når jeg har det på.

Dette er en annonse:

Et stort og presist hjul på siden av headsetet lar meg også justere volumet etter mine preferanser. EPOS har også tenkt på de av oss som er litt distre, og lar deg aldri skru volumet ned til 0%. Dette for å hindre at du tar på deg headsetet og er usikker på om du har det på laveste volum eller om det rett og slett ikke fungerer. Det vil med andre ord alltid komme svak lyd ut av høyttalerne, minimum. Litt usikker på hvor praktisk eller upraktisk dette er, men jeg vet med meg selv at jeg sjeldent eller aldri har på meg et headset for å ha det hundre prosent dempet.

EPOS H6Pro

Prislappen på snaue to tusen kroner er ikke avskrekkende med tanke på kvaliteten du får i dette headsetet. Ja, det er i øvre del av prisskalaen, men det er også kvaliteten på headsetet. Eneste man kan utsette på det er vel mangel på surround-lyd, men det fungerer fint uten dette også. Er du på utkikk etter et kablet headset med god lyd, og ikke minst god mikrofon ville jeg absolutt tatt med EPOS H6Pro i vurderingen. Såpass fortjener det. Det kommer også i åpen utgave.

EPOS H6ProEPOS H6ProEPOS H6Pro

Tekniske spesifikasjoner:
Dimensjoner: 85 mm. + 185 mm. + 190 mm.
Størrelse øreputer: 116 mm. + 86 mm. + 26 mm.
Vekt: 309 gr.
Kabellengde (til PC): 2500 mm.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
God lyd, fantastisk mikrofon, flott design, behagelig å ha på seg over tid.
-
Manglende mute-knapp. Ikke USB-tilkobling. Elendig programvare. Ingen surroundlyd.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content