Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Erazer Deputy P50

Kan en gaminglaptop erstatte en stasjonær? Førstereisgutt Daniel har sjekket ut Erazer Deputy P50.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Siden min gamingkarriere startet med Amiga 500+ for en million år siden har jeg holdt meg til konsoller og stasjonære PCer. Da jeg fikk muligheten til å teste gaminglaptopen Erazer Deputy P50 ble det derfor vanskelig å si nei ettersom jeg alltid har vært spent på hvordan det fungerer.

HQ
Erazer Deputy P50

Førsteinntrykket da jeg åpnet esken var at den er stilren og pen, uten for mye fiksfakserier som mange forbinder med gaming. Personlig er jeg ikke så fan av RGB-belysning og slike ting selv om det selvsagt er praktisk i for eksempel et tastatur. En 15.6 tommer stor IPS-skjerm med 2K-oppløsning og 240Hz oppdateringsfrekvens er en omstilling fra 49 tommer superultrawide-monitor, så her merker jeg tidlig at det blir litt spesielt. Tilbudet av utganger er også rikelig, og dette skal jeg komme tilbake til litt senere. Generelt ser laptopen enkel og grei ut, og kan minne om en god gammel kontorlaptop noe jeg personlig setter pris på. Jeg trenger jo ikke å bære med meg et romskip på toget.

Selve tastaturet er lite og kompakt, men med rikelig funksjonalitet. De har klart å presse inn talltastaturet på høyre side på tross av at det er av mindre størrelse enn et vanlig TKL-tastatur. Tastene er behagelige, nærmest lydløse og veldig responsive. Det føles merkelig nok ikke rart ut, og jeg bommer heller ikke på tastene noe mer enn jeg gjør på et vanlig tastatur. Under tastaturet sitter en stor og fin pekeplate som trenger litt tilvenning. Den er såpass stor at jeg i starten endte opp med å trykke høyretast i stedet for venstre ettersom jeg ikke bevegde meg langt nok over til siden. Etter to-tre dager var dette derimot ikke noe problem, og platen er i likhet med tasturet responsiv og fin, og du får tydelig tilbakemelding om at du faktisk har trykket på den. Selv om den er stor er den også plassert på en slik måte at den ikke kommer i veien hele tiden.

Erazer Deputy P50
Dette er en annonse:

Spesifikasjonsmessig er det lite å utsette på denne laptopen. Med en Intel Core i7 13700HX 13. generasjons prosessor, et NVIDIA GeForce GTX 4060-skjermkort med 8gb grafikkminne og 16gb med DDR5-RAM på 4800 MHz hastighet leverer den på papiret godt nok til å ta hånd om det meste av dagens spill.

Av tilkoblingsmuligheter finnes blant annet Bluetooth 5.3 og WiFi 6 for trådløs tilkobling, samt en rekke tilkoblinger med kabel. Som enhver gaminglaptop med respekt for seg selv har den naturligvis en ethernetport i tillegg til USB 3.1, USB 3.2, to stk USB-C 3.2, HDMI, Mini DisplayPort 1.4, hodetelefonutgang og mikrofoninngang. I tillegg har den også en minnekortleser, og ladekontakten er av den solide sorten som minner om en blanding av USB-A og en Display Port. Dette gjør at jeg føler meg trygg på at ladekontakten holder seg på plass.

Erazer Deputy P50

Lydmessig flekser jo alle disse produsentene med det ene og det andre for at du skal oppleve gaming på en helt fantastisk måte. Dessverre er det en gang slik at viftene støyer såpass mye når jeg setter den i spillmodus at jeg knapt hører noe fra selve spillet. Et godt headset med støydemping er derfor nærmest en nødvendighet om du skal spille uten å høre susingen i bakgrunnen. Det er vanskelig å gi maskinen særlig kritikk for dette sådan ettersom kjøling er viktig, og med kjøling kommer også støy. Bare ikke forvent å kunne høre motstanderens bevegelser ved bruk av høyttalerne i maskinen.

Dette er en annonse:
Erazer Deputy P50

Apropos spilling tok jeg en liten test for å finne ut ytelsen på tre spill: Call of Duty: Modern Warfare II, Battlefield 2042 og F1 22. Av sistnevnte valgte jeg fjorårets versjon fordi denne støtter NVIDIA DLSS 3 i motsetning til årets spill (kommer i en oppdatering senere), og jeg ville gjerne se hva forskjellen kunne være. Alle tester er kjørt med ultra grafikkinnstillinger som standard i hvert spill.

Call of Duty: Modern Warfare 2
1080-oppløsning: 146 FPS
1440-oppløsning: 134 FPS

Battlefield 2042
1080-oppløsning: 130 FPS
1440-oppløsning: 90 FPS

F1 22
1080 med DLSS 2: 128 FPS
1080 med DLSS 3: 163 FPS

1440 med DLSS 2: 92 FPS
1440 med DLSS 3: 110 FPS

Som man kan se fra tallene på F1 22 spesielt har 40xx-serien til NVIDIAs støtte for DLSS 3 ganske solid innvirkning på FPS, da spesielt på lavere oppløsning. Det var heller ikke noe særlig problem å spille BF2042 i full oppløsning på tross av «bare» 90 FPS, og med de grafikkinnstillingene jeg kunne kjøre for å få dette så spillet veldig bra ut. Her får vi selvsagt ikke utnyttet de 240 hertzene skjermen takler, men om det er det som teller mest for deg er det fullt mulig å oppnå med justeringer av kvaliteten.

Erazer Deputy P50Erazer Deputy P50

En ting jeg tenkte at denne maskinen kunne være kjekk å bruke til da jeg fikk spørsmål om å anmelde den var VR-spilling. Mitt Meta Quest 2-headset klarer seg fint på egenhånd, men enkelte spill krever tilkobling til PC, og da er det viktig at PCen i seg selv takler det. At det er en laptop gjør det i tillegg svært hendig om du skal ha den med på tur eller bare ønsker å spille et annet sted i huset som har litt bedre plass enn rett ved den stasjonære PCen. Jeg for min del har lenge ønsket å vise min kjære svoger hvordan bilspill kan være i VR, og nå fikk jeg muligheten til å ta med headset og laptopen til han for å vise han hvor gøy det kan være. Maskinen kjørte alle spill jeg kasta på den uten problemer. Enten det var Dirt Rally 2.0, F1 23, Project Wingman eller Pavlov VR møtte jeg ikke på noen problemer.

Kort oppsummert er Erazer Deputy P50 en meget solid gaminglaptop. Om den er verdt de 19.000 kronene du må ut med for å sikre deg den får nesten være opp til deg og ditt budsjett, men det meste med denne PCen forsvarer prisen i mine øyne. Skulle gjerne sett at støynivået var litt lavere, men kraften den gir er rett og slett fantastisk.

Erazer Deputy P50
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Stilrent og enkelt utseende. Funksjonsrikt og kompakt tastatur. God pekeplate. Kraftmonster.
-
Lyden fra viftene er for høy og lyden fra høyttalerne er for svak.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Erazer Deputy P50

Test: Erazer Deputy P50

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Kan en gaminglaptop erstatte en stasjonær? Førstereisgutt Daniel har sjekket ut Erazer Deputy P50.Loading next content