Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Ergotron HX Desk Monitorarm

Har du en ekstra stor og tung skjerm er det vanskelig å finne riktig monitorarm. Daniel har tatt en titt på en som er produsert med dette i tankene.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

De siste to årene er det mange som har hatt hjemmekontor på grunn av pandemien. I mange tilfeller viste det seg at dette er enda mer effektivt for enkelte yrker også slik at de fortsetter med det nå som samfunnet har åpnet igjen. Men for å kunne jobbe skikkelig er det viktig å ha en god arbeidsplass, og da gjelder det å ha riktig utstyr. Har du i tillegg en 49" ultrawideskjerm er utvalget av tilleggsutstyr til denne noe begrenset på grunn av vekten. Derfor har vi tatt en test av Ergotrons HX Desk-monitorarm som alltid dukker opp på toppen av søkelistene blant høykvalitets monitorarmer.

HQ
Ergotron HX Desk
Endelig en arm som tåler litt vekt.

Å kunne løfte skjermen fra skrivebordet frigjør en hel del plass til andre ting man har bruk for, og spesielt i en arbeidssituasjon har vi gjerne bruk for all den plassen vi kan få, men også gameren liker både å ha litt ekstra plass, men også at oppsettet ser ryddig og fint ut. Men har du en skjerm av den store typen som veier litt er det som tidligere nevnt vanskelig å finne et godt produkt. Jeg prøvde flere versjoner som påsto de skulle klare opptil 15 kg tunge skjermer, noe som betyr at min 11 kilo tunge Samsung 49" burde den klare fint. Den gang ei. Samtlige jeg har testet ut før denne armen har rett og slett sunket sammen, og jeg sitter igjen med en arm som støtter opp baksiden av skjermen som hviler på skrivepulten. Da mister den rett og slett en god del av funksjonaliteten.

Med Ergotron HX Desk monitorarm med en «HD Pivot» koblet til for å klare ekstra tunge skjermer har jeg derimot ingen problemer, og det er det også en god grunn til.

Med en gang jeg åpner esken med delene merker jeg at dette er av en helt annen kvalitet. Med deler så tunge at jeg føler de hører hjemme i en gravemaskin eller annet anleggskjøretøy er det liten tvil om at dette er solide saker. Det lukter til og med bilverksted av delene. Heldigvis merkes ikke denne lukten etter montering ettersom jeg ikke er så veldig glad i verkstedlukten. Det hjelper meg uansett til å forstå at det er en grunn til at disse monitorarmene koster en god del mer penger enn de jeg har prøvd frem til nå.

Dette er en annonse:
Ergotron HX Desk
Delene til monitorarmen er svært solide.

Selve armen er veldig grei å sette sammen alene, og alt av deler og verktøy følger med slik at du ikke trenger å tenke på noe annet, men for å montere på selve skjermen helt til slutt anbefales det å være to personer. En såpass stor skjerm kan være rimelig uhåndterlig selv om 11 kilo ikke høres så mye ut. Uheldigvis for min del hadde jeg ingen i nærheten av meg da jeg monterte så jeg ble overlatt til meg selv. Heldigvis fungerer skjermen helt fint fortsatt på tross av en liten kakk ned i skrivebordet i prosessen.

Som på de aller fleste monitorarmer kommer også denne med en hendig kabelløsning for å skjule tilkoblede kabler på en fin måte. Jeg skal ikke påstå at Ergotron har lagt veldig mye energi i å gjøre denne stilfull, men med noen enkle borrelåsstrips gjør den jobben, og all den tid jeg personlig har skrivepulten stående inn mot en vegg vil det heller aldri bli synlig.

Ergotron HX Desk
Det finnes nesten ikke grenser for hvordan du kan justere monitoren.
Dette er en annonse:

Det er mye å like med denne monitorarmen. Faktisk så liker jeg absolutt alt med den, bortsett fra prisen. Med det sagt så koster kvalitet, og det gjør det også vanskelig å trekke for mye på dette området da jeg har absolutt ingenting å utsette på kvalitet. Armen er utviklet med de svært populære Samsung Odyssey G9-skjermene i tankene som gjør at den støtter skjermer med 1000R curvature, og selv om jeg ikke har akkurat den modellen er skjermen min like stor og tung som denne, og armen har absolutt ingen problemer med å holde den oppe. Armen vingler heller ingenting ved justering, som på grunn av vekten på skjermen og motstanden i armen som kreves for å holde den oppe, må gjøres med to hender.

Jeg kan trygt anbefale denne armen om du er på utkikk etter noe som skal holde opp en tung skjerm. Den har absolutt ingen utfordringer med hvilken som helst skjerm, og støtter opp mot 19 kilo. Du kan også velge å ha flere (opptil tre) monitorer på samme arm dersom totalvekten kommer under ovennevnte 19 kilo, men da kreves tilleggsutstyr.

Ergotron HX Desk
Så liten, men så genial. Heavy Duty Pivot gjør at skjermen ikke rikker seg på tross av vekten.

Prislappen på rundt 4000 kroner avhengig av hvor du handler den er litt stiv, men ja - du betaler for kvalitet, og du får kvalitet. Finnes i både sort og hvit utgave.

Vi fikk tilsendt dette anmeldereksemplaret av Ergotron direkte.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Ergotron HX Desk Monitorarm

Test: Ergotron HX Desk Monitorarm

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Har du en ekstra stor og tung skjerm er det vanskelig å finne riktig monitorarm. Daniel har tatt en titt på en som er produsert med dette i tankene.Loading next content