Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Huawei MateView GT

Daniel har testet Huaweis nye UltraWide budsjett-gamingmonitor.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

For mange her hjemme i Norge forbindes Huawei med mobiltelefoner og Therese Johaug, men det Kinesiske selskapet er så mye mer enn det. De har akkurat lansert en splitter ny gamingskjerm på 34 tommer med 21:9 størrelsesforhold, Huawei MateView GT, til en veldig rimelig penge. Jeg har vært så heldig å få testet denne i noen uker nå for å finne ut om den lave prisen går på bekostning av kvaliteten.

Huawei MateView GT
Filmer produseres ofte i 21:9 som gjør at denne skjermen utnytter dette maksimalt.

Det finnes en rekke billige skjermer på markedet, også av den ekstra brede sorten, men de fleste av disse gjør seg ikke særlig godt til spilling for eksempel. Med lav oppdateringsfrekvens og dårlig fargegjengiving blir mange av disse mer et produkt å ha «for syns skyld». Nå skal jeg ikke påstå at denne klarer å kjempe mot de aller beste skjermene på markedet, men tar jeg prisen i betraktning kan den enkelt spise peanøtter med de store.

Da jeg åpnet esken og så hvor utrolig enkelt det var å sette sammen denne skjermen ante jeg at dette skulle bli en god opplevelse. Jeg er stort sett vant til Samsung-skjermer fra før, og hver gang jeg får en ny bruker jeg ofte litt tid på å montere foten på denne, spesielt på de litt større skjermene som kan være litt vanskelig å håndtere alene som igjen gjør det vanskelig å treffe på de riktige sporene. Med denne var det lekende lett. Skjermen kommer med egen lydplanke som er festet til foten, og denne som en enhet kobles enkelt på baksiden av skjermen med en enkel bevegelse. Det er nesten vanskeligere å forklare hvor enkelt det er enn det faktisk er å montere den.

Huawei MateView GT
Stilrent og enkelt design.
Dette er en annonse:

Og ja, du leste riktig. Den har en integrert lydplanke innebygd med foten til skjermen. Huawei selv var veldig klar på å fortelle oss i briefingen at dette ikke er ment å erstatte et hjemmekinoanlegg, men at det er en veldig fin måte å få lyd fra tilkoblede enheter på, og her må jeg si meg veldig enig. Jeg prøvde blant annet å koble en PlayStation 5 til denne skjermen, og lydplanken gjorde det veldig mye lettere på spill hvor lyden ikke er kjempeviktig, men grei å ha. På spill som krever litt mer lydkvalitet ville jeg nok fortsatt gått for headsetløsningen min, men i en FIFA-kamp er det helt greit å kunne slippe headset, og allikevel få lyden levert. Lydplanken kan vel rett og slett kategoriseres som en lydkilde, men ikke noe mer enn det. Dens to 5 watt-høyttalere justeres enkelt med en touchbar på oversiden av lydplanken som gjør den svært enkel å behandle. I tillegg er skjermen utstyrt med mikrofon med «intelligent noise cancellation» som gjør at du enkelt kan ha en Skype-, Zoom- eller Discord-samtale direkte fra skjermen uten å måtte koble til headset. Denne funksjonen fungerer ikke smertefritt, men så lenge du husker å mute deg selv når du ikke snakker selv er den absolutt brukbar.

Utfordringen med lydplanken er at dersom du skal bruke et monitorfeste på skjermen vil ikke lydplanken fungere da tilkoblingen sitter i selve foten, men frykt ikke - MateView GT kommer også i en versjon som er fem hundre kroner billigere uten lydplanken.

Huawei MateView GT
Lydplanken er ikke produktets beste kvalitet, men den funker.

Tilkoblinger:
2stk HDMI 2.0
1stk DisplayPort 1.4
1stk 3.5mm-lydutgang
1stk multifunksjonell USB-C-port
1stk USB-C-port for strømtilkobling

Dette er en annonse:

På tross av at de har en multifunksjonell USB-C-port som er veldig praktisk er det dessverre ingen USB-hub i denne skjermen, og det er vel en av de få minusene jeg finner med den. Å kunne koble enkelte enheter direkte til skjermen sparer ofte en del kabelhåndtering, og etter å ha vært vant med dette fra mine tidligere skjermer ble det plutselig litt rotete da jeg tok denne i bruk. Det er ikke noe som burde styre noen bort fra skjermen, men er allikevel en nyttig funksjon som mangler, og som er verdt å nevne.

Selve panelet leverer en oppløsning på 3440x1440 med en oppdateringsfrekvens på hele 165Hz. Det gir meg rikelig med plass til to applikasjoner på skjermen samtidig, og i mitt tilfelle er det veldig greit å kunne ha enten Photoshop eller filbehandling åpen ved siden av InDesign. Det kan også være så enkelt som å ha epostprogrammet på den ene siden slik at du alltid er oppdatert. En svært undervurdert mulighet som gjør ting enda lettere enn om man skulle ha to skjermer også, og det tar langt mindre plass.

Huawei MateView GT
MateView GT ødelegger ikke utseende på skrivepulten.

Jeg skal på ingen måte påstå at jeg er en ekspert når det kommer til farger og klarhet i skjermer ned til den minste detalj. Spesielt ikke når de står alene og lyser mot meg. Ja, jeg kan se forskjellen på de ulike skjermene i butikken på Elkjøp, men der går det igjen mye på innstillinger på de forskjellige TVene selvsagt. For å få testet denne på «Daniel-måten» måtte jeg derfor koble opp en skjerm ved siden av for å ha til sammenligning, og resultatet overrasket meg stort. Ikke bare fremstår bildet som langt klarere og langt mer livlig på Huawei MateView GT enn min LG-ekstraskjerm, men den overgår også min 49-tommers Samsung Odyssey på spillfronten.

Kort oppsummert vil jeg si at Huawei MateView GT er en skjerm som absolutt er verdt hver av de 5999 kronene den koster, og er absolutt et godt alternativ for deg som ønsker å spille på en ultrawide skjerm, men også for deg som vil ha en større skjerm på kontoret. Den mangler dessverre en USB-hub, og lydplanken kunne helt klart vært bedre, men det positive overveier helt klart det negative med denne skjermen. Anbefales fortrinnsvis dersom du ikke ønsker å bruke monitorarm eller veggfeste.

Spesifikasjoner:
Størrelse: 34 tommer
Størrelsesforhold: 21:9
Kurve: 1500R
Oppløsning: 3440x1440
Fargeskala: 90% DCI-P3, 121% sRGB
Fargedypde: 1.07 milliarder farger, 10 bits
Bildenøyaktighet: ΔE<2

Huawei MateView GT
Skjermen er rimelig slank med tanke på funksjoner.
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mye valuta for pengene. Stor arbeidsflate. Flotte farger. Enkelt og stilig design.
-
Manglende USB-hub. Lydplanken er for dårlig. Mister muligheten for lydplanken ved feste til monitorarm.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content