Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: iPhone 13

Vi har allerede gitt toppkarakter til Pro, men den nye iPhon 13 er i seg selv verdt oppgraderingen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg har allerede anmeldt iPhone 13 Pro, og som du sikkert vet, hvis du har lest den anmeldelsen, så elsker jeg den telefonen. Jeg elsker den ikke nødvendigvis fordi den endelig har 120Hx, eller at de nye, større kamerasensorene er bedre både i ideelle og dårlige lysforhold.

Jeg elsker telefonen fordi i den virkelige verden, hvor spesifikasjoner må transformeres til forbedrede bruksscenarier, og hvor elementer på en liste må gjøres om til en veldig konkret og håndgripelig hverdag, er dette den smarteste, mest varierte og brukervennlige smarttelefonen jeg noen gang har testet.

Det er nok mange som er uenige, spesielt de som bare vurderer om en ny smarttelefon er verdt en investering basert på hvor rask SoC-en er sammenliknet med den forrige, eller hvor mange apper de kan stikke direkte i telefonens RAM. Men dømt etter hvor mye verdi en smarttelefon kan gi meg i en travel, hektisk hverdag, så er iPhone 13 Pro virkelig for meg - hele veien.

Dette er en annonse:
iPhone 13

Og derfor er det relativt enkelt å anbefale iPhone 13 også. Selvfølgelig er det ofre, det er bare å forvente når du hopper fra 12 290kr til 9 790kr, men den grunnleggende iOS 15-opplevelsen, med iMessage, Find My, iCloud, FaceTime og alt annet som gjør Apples økosystem vanskelig å unnslippe når klørne først har fått tak, er her fortsatt.

Du får den nye A15 Bionic, som både sikrer at den er blant de raskeste telefonene på markedet, men det er imidlertid chippens effektivitet som gjør den store forskjellen. Selv om jeg ikke har fått helt samme ville batterilevetid her som med 13 Pro, så er det en telefon du kan klemme halvannen dags intensiv bruk ut av. Side om side med en S21 Ultra, en Z Fold 3 og den nye Motorola Edge20, så kikker vi på minst dobbelt batterilevetid hos iPhone 13 - dobbelt.

De nye kameraene er her også. Begge sensorene er fysisk større, og den alminnelige vidvinkellinsen har nå den Sensor Shift-teknologien som fysisk kan bevege sensoren for å kompensere for bevegelser, som vi så i fjorårets 12 Pro Max. Størrelsen gjør at begge linsene kan trekke inn mer lys, som forbedrer kvaliteten og spesielt skarpheten. Under ideelle lysforhold kan det være vanskelig å se forskjell på 12 og 13, som det oftest er, men så snart det blir mørkt er forskjellen veldig stor.

Dette er en annonse:

Jeg berørte også de nye Photographic Styles i min 13 Pro-anmeldelse, og jeg brukte også den mer kontrastrike innstillingen her, og så fantastiske Pixel-aktige resultater. Det er ganske lett for meg å si at 13 Pro tar de beste bildene jeg noensinne har sett fra en smarttelefon, inklusiv de mest overbevisende videoene, men sant skal sies at den alminnelige 13-modellen ikke er langt i fra.

iPhone 13

Det skal så kombineres med deres Ceramic Shield-skjermteknologi, og skjermen er i seg selv en litt mer lyssterk utgave av Super Retina XDR OLED-panelet, IP68-sertifisering og naturligvis økosystemet bak.

Det er ting som fortsatt irriterer. Lightning er for eksempel en irriterende port. Men bortsett fra det? Vel, iPhone 13 har en flott skjerm, et utmerket kamerasystem, en rask SoC, solid programvare som gradvist er tilpasningsdyktig nok til å passe alle, et bredt økosystem bestående av produkter og løsninger både fra Apple selv, men også fra andre produsenter, og en byggekvalitet kun få matcher.

Du behøver selvfølgelig ikke kjøpe en iPhone 13 hvis du allerede har en 12, eller en 11 for den saks skyld, men hvis telefonen din begynner å skrante, og du vurderer om dette er året du må oppgradere, vel, da er det vanskelig å se hvorfor du venter.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: iPhone 13

Test: iPhone 13

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Vi har allerede gitt toppkarakter til Pro, men den nye iPhon 13 er i seg selv verdt oppgraderingen.Loading next content