Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: iPod Touch (2019)

Apple har utgitt en ny iPod Touch, og vi spør: "hvorfor?!"

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Hvorfor i all verden vil man kjøpe en iPod Touch i dag? Hele enhetens funksjonalitet er jo til stede i en iPhone allerede, og selv om Apple har forsøkt å unngå at disse produktene kannibaliserer hverandres publikum, så er det i dette spesifikke tilfellet nærmest uunngåelig. Applikasjoner, musikk, grunnleggende touch-funksjonalitet - en iPhone er en bedre iPod, og går man for en telefon som er et par generasjoner gammel, så er ikke prisforskjellen noen primær faktor lengre.

HQ

Derfor kom det som en overraskelse for mange, inkludert oss, da Apple nylig avslørte at de har valgt å lage en såkalt "refresh" av iPod Touch. Det betyr at den nå er på markedet igjen med fornyet hardware, og til en pris på 2300,- (32GB-modellen).

iPod Touch

Så det store spørsmålet må jo så være, hvem i huleste denne iPod Touch er laget til i året 2019, hvor nettopp iPhone er blitt et såpass fast inventar, og ofte tjener som et barns første interaksjon med moderne forbrukerelektronikk.

La oss starte med det kjedelige. Den nye iPod Touch likner umiskjennelig den gamle - det vil si at du fortsatt har en home-knapp, du har fortsatt et lite kamera på 8 megapiksler, og du har fortsatt, gudskjelov, en jack-inngang. Men den ser litt "last gen"-aktig ut. Det er komponentene innvendig som har fått en oppgradering, så nå har den en A10 Fusion-chip (fra iPhone 7 som dog fortsatt er en gigantisk oppgradering), 1GB RAM og et batteri på 1043mAh.

Dette er en annonse:

Men sammenliknet med en iPhone er det klart at denne ellers oppgraderte modellen verken byr på touch- eller face ID, eller mindre bezel. Så igjen - hvorfor?

iPod Touch

For det første, la oss slå fast at de større harddiskstørrelsene er direkte ran, men for 32GB-versjonen er det en litt annen sak. Faktisk er det fortsatt et forbrukersegment som ønsker adgang til iOS-plattformen, men direkte ikke ønsker en iPhone. Det kan være barn, som gjerne vil leke med applikasjoner og lytte til musikk, men kanskje enten ikke ønsker eller er klar for å ha en telefon med konstant 4G-forbindelse. All den grunnleggende funksjonalitet er jo nettopp her, og det er også iMessage og FaceTime. Den er dessuten både liten, enormt liten faktisk, robust bygget og med den mindre innkjøpsprisen er det kanskje mer plass til at et barn kan få det beste ut av iOS uten å helt "ta spranget".

Samtidig gir iPod Touch adgang til alle de spillene som eksisterer på iOS-plattformen, og det er i en mer prismessig og fysisk overkommelig pakke. Den er liten for deg, men for en 9-åring er det plutselig en måte å spille Fruit Ninja eller Spaceteam på, og takket være A10 Fusion får man en spillopplevelse med god flyt også. Vi støtte i hvert fall ikke på noen problemer i løpet av vår tid med diverse spill.

Dette er en annonse:
iPod Touch

Enheten byr på et middelmådig selfie-kamera på 1.2 megapiksel, og tilbyr grunnleggende funksjon mer enn noe annet.

Hvis Apple hadde tatt... la oss si 1400,- for denne nye iPod Touch, for så derigjennom virkelig å presentere den som en slags "My First (pseudo)Phone", så hadde det vært en annen historie, men selv for 32GB er det litt i overkant. Den koster dog fortsatt mindre enn en brukt iPhone 7, som chippen er fra, og også den har "kun" 32GB, så det setter kanskje tingene litt i perspektiv.

Den nye iPod Touch er et testamente til at noe kan fremstå annerledes hvis man rykker sitt perspektiv en smule, og til barn (og kanskje eldre) er det slett ikke en dum idé. Vi synes dog fortsatt at den er litt for dyr i forhold til hva man ellers kan få for prisen.

iPod Touch
07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content