Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: JBL Quantum One

Daniel har testet det første gamingheadsettet fra JBL, og han sitter måpende igjen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Harman har alltid levert gode lydprodukter til hjemmet, og jeg personlig vokste opp med å drømme om Harman Kardon-høyttalere hjemme eller ett sett JBL-høyttalere til bilen. Det sistnevnte oppnådde jeg til slutt, og resten er historie for hørselen min. Nå har de også tatt turen inn i gaming-verdenen med JBL Quantum One, og herre min skaper hvor godt de inntrer scenen.

JBL Quantum One
JBL inntrer gamingscenen med bravur.

La meg bare si det først som sist; ja dette er et headset som kommer til å svi litt til lommeboka med sin prislapp på 2999,-, men det er kort og greit verdt hvert eneste lille øre du betaler. Funksjoner, fancy lys og ikke minst - det som teller mest av alt - helt enestående lydkvalitet er hva du får med dette headsetet samtidig som det er behagelig å ha på seg. Det kan kanskje lønne seg å ikke sette varmeovnen på maks i rommet ettersom det kan bli litt hett rundt ørene etter en stund, men du blir ikke ubehagelig svett som med mange andre headset. JBL har nemlig kastet kunstlær på dynga, og servert oss ekte skinn på øreputene som selvsagt er av minneskum. Dyrevernbeskyttelsen er muligens ikke like fan av det, men det gir oss som brukere meget god komfort.

JBL Quantum One
Det er rimelig enkelt å forstå hvilken klokke som skal på hvilket øre...
Dette er en annonse:

Så var det lydopplevelsen da. Enten jeg setter på musikk, en film eller slenger meg ut på den virtuelle slagmarken for å kjempe harde kamper leverer JBL Quantum One bedre enn noe annet headset jeg har testet. Med valgfri automatisk støyredusering kan jeg velge om jeg vil stenge omverden ute eller om jeg faktisk vil høre brannalarmen gå av etter at jeg er brennheit i Search & Destroy i Call of Duty. Headsettet er nemlig så bra at til og med undertegnede kan få til en ålreit runde med skyting ettersom motstanderne ikke kan snike seg opp på meg mer. Jeg hører alt, absolutt alt, som skjer rundt meg, og jeg mistet tidlig telling på hvor mange ganger den presise lyden reddet meg. Det er nesten så jeg tror headsettet kunne gjort lyden i Fortnite bra til og med, men jeg gikk dessverre ikke så langt at jeg testet dette.

Med JBL QuantumSPHERE 360 kan jeg i tillegg få følelsen av at jeg sitter med høyttalere fremfor et headset. Med presise posisjonssensorer i headsettet vil det alltid virke som lyden kommer fra høyttalere i eller rundt skjermen, og dette er kraftig undervurdert om du sitter med headsetet på i lengre perioder.
For de som liker RGB-belysning (jeg personlig er ikke så veldig fan av det, men det tror jeg kommer av alderen...) gir dette headsetet deg en rekke muligheter. Med tre RGB-soner på hver klokke som kan justeres uavhengig av hverandre kan du få det til å lyse opp akkurat slik du ønsker, eller velge å slå det helt av om du synes det blir litt mye.

JBL Quantum One
Hver klokke har tre RGB-soner som kan justeres etter personlige preferanser.

Det finnes selvsagt ting å utsette på alt, også dette nær på perfekte headsetet. Den medfølgende USB-kabelen er ekstremt stiv, og langt stivere enn noen annen USB-kabel jeg har håndtert. I tillegg skulle jeg gjerne sett at det var mulig å dytte unna mikrofonen de gangene den ikke er i bruk ettersom det kan bli et ørlite irritasjonsmoment å se den i øyekroken om jeg ser en film for eksempel. Dette er uansett to småting som jeg ikke klarer å la påvirke mitt syn på headsettet, og langt ifra å trekke noe karakter for det. Dessuten kan jeg jo velge å ta av mikrofonen om jeg plages mye av den. En mikrofon som også leverer i toppklasse forresten. Selv da jeg koblet den til PlayStation-kontrolleren med den medfølgende AUX-kabelen var kvaliteten bra i party hvor jeg erfaringsmessig har mye problemer med ekko-lyd.

Dette er en annonse:
JBL Quantum OneJBL Quantum One
En rekke innstillinger kan gjøres direkte fra headsetet, og finner du ikke det du trenger på headsetet kan det finjusteres i en godt utstyrt programvare.

Kort oppsummert er JBL Quantum One det absolutt beste headsettet jeg har prøvd, og det får meg til å savne mine kjære Astro A40 langt mindre etter at mixampen til disse fikk et ublidt møte med 0,33 liter Cola Zero. Jeg gleder meg til vi kanskje, en gang i fremtiden, får en trådløs versjon av dette headsettet. Da tror jeg kanskje vi må sprenge karakterskalaen vår.

NB! Headsettet fungerer fint til både PlayStation, Xbox, Switch og mobil med AUX-tilkobling, men det er på PC du absolutt får mest ut av det.

Spesifikasjoner:
Høyttalerstørrelse: 50mm
Frekvensrespons: 20 Hz - 40 kHz
Mikrofon frekvensrepsons: 100 Hz-10 kHz
Maks inngangseffekt: 20 mW
Sensitivitet: 95 dB @ 1 kHz, 1 mW
Maksimum SPL: 97 dB
Mikrofonens følsomhet: -41 dBV @ 1 kHz / Pa
Impedans: 32 Ohm

10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Fantastisk lyd. Behagelig og flott design. Enorme justeringsmuligheter. Meget god mikrofon.
-
Stiv USB-kabel.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content