Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G Pro X Superlight (Rosa)

Selve musen er ikke ny, men den har fått en ny, friskere farge, og vi har ikke testet den før så da fant vi ut at det var på tide.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Logitech G Pro X Superlight er kjent for mange, men vi har til gode å teste den her på Gamereactor. Derfor var det med velvilje jeg tok i mot tilbudet om å teste den da Logitech bestemte seg for å slippe en ny utgave, i rosa farge.

Logitech G Pro X Superlight

For alle som er kjent med Pro X Superlight fra før er det her ingen andre endringer enn fargen bare så det er sagt, men som nevnt har vi ikke hatt en test av denne her på siden før så har du ikke fått med deg andre tester av den eller testet den selv er det bare å benke seg ned i noen minutter.

Det er ikke lenge siden jeg fikk teste G303 Shroud Edition fra Logitech, og denne ga meg igjen troen på spilling med mus og tastatur. Når jeg nå har fått testet Pro X Superlight er det absolutt ingen vei tilbake. Nå er jeg kommet for å bli så da kan dere bare ha det så godt, kontroller-spillere! Vel, jeg kommer vel fortsatt til å møte på spillere med kontroller, men det blir uten meg i rekkene. Alt det gode jeg fant så bra med G303 Shroud finner jeg her, og enda litt til.

For det første lyver ikke navnet i det hele tatt. Med sine 63 gram er virkelig musen superlett og sammen med gode originale glideføtter merker du knapt at du har den i hånden under arbeid eller spilling. Dette er jo selvsagt ikke å foretrekke for alle, men de aller fleste vil nok finne dette svært behagelig. Dessverre har den et par minus også, men det kommer jeg tilbake til senere.

Dette er en annonse:
Logitech G Pro X Superlight

Det meste er nemlig positivt med musen. Den sitter godt i hånden til de aller fleste, men kan nok være litt for stor for de som har små hender, og spesielt om du bruker fingertupp-grepet. De aller fleste andre klarer å finne et grep som er behagelig over lenger tid med denne musen. Personlig er jeg av typen som bruker klo-grepet både til spilling og jobbing, og Pro X Superlight sitter som støpt i min hånd av medium størrelse. I motsetning til tidligere nevnte G303 Shroud-musen kommer heller ikke sideknappene i veien ved vanlig bruk slik at jeg slipper å gå tilbake til forrige besøkte nettside uten at det er meningen. Dette er nok den aller største fordelen i mine øyne når jeg sammenligner de to musene.

Konstruksjonen av musen er solid selv om den er lett, og både knappene og hjulet i midten sitter stødig på plass uten noen som helst form for slapphet. De nevnte glideføttene sitter også godt på plass, og selv etter uker med bruk er det absolutt ingen form for slitasje å finne. Under musen sitter også et lite lokk som er festet med magneter som skjuler et rom for å oppbevare USB-senderen i dersom du skal ta med deg musen på reise. Denne løsningen gjør det enkelt å åpne og lukke uten å måtte skru en halv omdreining på hjulet for å få åpnet. I tillegg sitter det godt på plass slik at det er ingen fare for at det skal falle av ved et uhell.

Logitech G Pro X Superlight
Dette er en annonse:

Musen kan tilpasses dine behov enkelt i Logitech G Hub som er musens programvare. Her kan du bestemme hva hver knapp skal gjøre, sensitivitet og forskjellige profiler basert på ulike program. Mange liker for eksempel en annen DPI-innstilling i Photoshop enn om de spiller CoD, og noen ønsker kanskje forskjellige innstillinger i Battlefield enn i Fortnite. Programvaren gjør det enkelt å tilegne profiler knyttet til programmer slik at den endrer seg automatisk når dette programmet åpner seg.

Dessverre er det også et par mangler med musen som gjør at den ikke når helt toppkarakter til meg denne gangen. For det første er det ingen dedikert DPI-knapp som gjør at jeg kan endre dette manuelt underveis. Jeg liker for eksempel å ha en litt annen sensitivitet om jeg lurer rundt som snikskytter enn om jeg kjører på med full angrepsmodus med maskingevær i hendene. Her må jeg «bruke opp» knappen på hjulet til denne funksjonen, og det betyr at jeg må finne en annen måte å markere motstandere på ettersom det er hva jeg har brukt hjulknappen til tidligere. Dette er jo selvsagt ingen krise, men det hadde vært svært kjekt med en dedikert DPI-knapp.

Logitech G Pro X Superlight

Det er heller ingen annen form for belysning på musen annet enn et lite lys som dukker opp om strømmen begynner å ta slutt. Det hender seg jeg liker å spille eller se en film i litt mørke omstendigheter, og da må jeg fomle litt i blinde for å faktisk finne musen, selv om den er rosa. Jeg mener ikke at hele musen skal lyse opp i alle regnbuens farger, men jeg skulle gjerne hatt en lysende logo med justerbar farge for eksempel.

De negative sidene trekker dog ikke tilbake for mye da dette er og blir en fantastisk mus, og det skal svært mye til for at jeg går bort fra den til fordel for andre muser som er på markedet per i dag. Selv storfavoritten G303 Shroud må finne seg i å komme i andre rekke her, og er heller «reisemusa» mi nå slik at jeg slipper å være bekymret for å miste eller glemme Pro X Superlight-musa. Den sitter godt i hånden, den er presis både til spilling og til jobb, den er superlett og den har rikelig med batteritid. Den fyller med andre ord de aller fleste krav jeg har til en god mus. Så trenger den bare litt finjustering for å bli helt perfekt. Prislappen på 1289,- (sort eller hvit) og 1699,- (Rosa) er ikke avskrekkende for en god mus heller, men for de aller fleste er nok ikke rosafargen alene verdt de fire hundre kronene ekstra.

Logitech G Pro X SuperlightLogitech G Pro X Superlight

Fysiske spesifikasjoner
Høyde: 125 mm
Bredde: 63.5 mm
Dybde: 40 mm
Vekt: < 63 g

Tekniske spesifikasjoner
POWERPLAY kompatibel
LIGHTSPEED trådløsteknologi
Internminne (krever Logitech G Hub software)
Klikkspenningssystem
PTFE føtter uten tilsetning
5 knapper

Tracking
Sensor: HERO™
Sensitivitet: 100 - 25,600 dpi
Max. akselerasjon: >40 gram (Testet på Logitech G240 Gaming Musematte)
Max. fart: 400 IPS (Testet på Logitech G240 Gaming Musematte)

Reaksjonstid
USB rapport ratio: 1 ms (1000 Hz)
Mikroprosessor: 32-bit ARM

Batteritid
Konstant bevegelse: 70 timer

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Superlett. Perfekt i de fleste hender. Meget god batteritid. Flyter lett på de fleste overflater.
-
Mangler dedikert DPI-knapp. Minimalt med belysning, som rett og slett gjør den vanskeligere å finne i mørket.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content