Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G Pro X2

Logitech har gått sammen med Esportsutøverne S1mple, Juliano og Ralphyy for å lage det beste headsetet til gamere. Har de klart det?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Logitech G Pro X er allerede et meget populært headset, og ble blant annet kåret til årets spillprodukt av fagbladet Elektronikkbransjen i 2019/2020. Nå er det klart for den trådløse utgaven av headsetet, og ikke minst med en helt ny grafen-membran som utgjør ekstreme forskjeller på spillyd. Headsetet mangler litt funksjoner, men de viktigste funksjonene for et headset er tilstede, lyd- og mikrofonkvalitet.

HQ
Logitech G Pro X2Logitech G Pro X2

La meg ta designet først og fremst. Forgjengeren er et av de beste headsetene du kan ha på ørene hva angår komfort, og den nye utgaven er ikke mindre komfortabel. De sitter godt på hodet, de puster godt og er av perfekt størrelse for de fleste hoder. Det har en fysisk bryter for å slå av og på slik at du slipper å gjette hvor lenge du må holde inn knappen, og det samme med knappen for å dempe mikrofonen, den går fysisk inn og ut avhengig av om mikrofonen er dempet eller ikke. I tillegg har den naturligvis et volum-hjul, og en knapp for å bytte mellom Lightspeed- og Bluetooth-tilkobling. Utover dette er det ingen fancy kontroller her, men det trengs heller ikke. Det eneste jeg har å utsette på utseende er at den hvite versjonen av headsetet kommer også med sort mikrofonarm. Det er en bagatell, men et lite irritasjonsmoment er det jo.

Logitech G Pro X2

Mikrofonen er en 6mm kardioidmikrofon som sitter på en avtagbar mikrofonarm, og med Blue VO!CE sine programfiltre i Logitechs programvare G Hub er det enkelt å få en krystallklar stemme ut til dine venner eller kolleger. Kvaliteten uten å aktivere disse filtrene er litt under pari, men kvaliteten med er av de bedre jeg har opplevd på et trådløst headset. Jeg skulle gjerne sett en «flip-to-mute»-funksjon, men som tidligere nevnt er knappen for å dempe mikrofonen lett tilgjengelig slik at det ikke er krise. Mikrofonarmen er også veldig bøyelig, og du kan fint ha den et stykke unna munnen uten at det går utover kvaliteten.

Dette er en annonse:

Så er det lydkvaliteten på selve høyttalerne, og det er her Logitech G Pro X2 virkelig skinner. Med helt nye Pro-G Grafen-membraner med såkalt live edge suspension gir disse deg en helt enestående lyd. Disse leverer forbedringer i nøyaktighet i lydgjengivelse, tid til signalnøyaktighet og forvrengningreduksjon som igjen gjør at lyden blir klarere og det er mye lettere å gjenkjenne objekter og spillere rundt deg i et spill. Første gangen jeg prøvde headsetet var rett etter en relativt stor oppdatering til Warzone 2.0, og lyden var faktisk så bra at jeg måtte spørre mine venner om oppdateringen hadde gjort underverker med lyden, men de kunne bekrefte at det var ingen endringer på området. Dette fikk jeg også bekreftet da jeg gikk tilbake til andre headset. Det er rett og slett bare dette headsetet som gjør lyden så utrolig mye mer presis og hjelpsom. Alle vet vi at Call of Duty generelt har litt problemer med lyden, men det blir vesentlig bedre med dette headsetet på ørene. Jeg kan bare tenke meg hvor nyttig det kan være for Esport-utøvere i spill med enda bedre lyd.

Logitech G Pro X2

I esken følger det med en 3.5mm AUX-kabel som kan brukes om du for eksempel ønsker å koble headsetet direkte inn i PS5-kontrolleren din, en USB A til C ladekabel (og adapter fra C til A for de som måtte trenge det), mikrofonarm, en liten pose til å frakte headsetet i og ikke minst to ekstra øreputer som enkelt kan byttes ut. Jeg er usikker på om det faktum at dette kommer med i esken betyr at de forventer at øreputene skal slites fort, men jeg har brukt headsetet i ca 100 timer så langt uten at det har hatt noen som helst innvirkning i alle fall. Så gjenstår det å se om det holder seg over tid.

Logitech G Pro X2 er et headset med ekstremt god lydkvalitet, men litt manglende funksjoner for de som liker dette. Jeg savner selvsagt muligheten til å justere spillyd opp mot chatlyd, som nevnt muligheten for «flip to mute» og ikke minst muligheten til å være tilkoblet telefonen via Bluetooth samtidig som jeg er tilkoblet via Lightspeed slik at jeg slipper å gå glipp av viktige telefonsamtaler eller notifikasjoner. Dette er derimot ikke viktige funksjoner for Esports-utøvere, og for deg som skal hat et skikkelig godt gamingheadset.

Dette er en annonse:
Logitech G Pro X2

For de som er litt skeptisk til trådløst headset etter å ha vært vant til den tidligere modellen som er kablet kan jeg betrygge dere om at det er absolutt ingen forsinkelse i lyden, og batteritiden er på imponerende 50 (!) timer. Dette kommer selvsagt som følge av manglende ANC (active noise cancellation) og andre funksjoner som suger mye batteri, men igjen - dette er et headset for gaming først og fremst. Eneste utfordringen jeg har er at jeg faktisk må huske å sette det på lading etter en uke.

Headsetet slippes i dag 24. mai, og har en veiledende pris på kroner 2999,-. Om det er verdt det for deg vil jeg la deg bestemme, men er du på utkikk etter et headset med enestående lydkvalitet uten kjekke ekstrafunksjoner er absolutt dette et godt valg.

Logitech G Pro X2

Tekniske spesifikasjoner:
Høyttalere: 50mm PRO-G Graphene lyddrivere med grafen membran.
Tilkobling: Lightspeed, Bluetooth, AUX
Rekkevidde: Opptil 30 meter (Lightspeed)
Batteritid: Opptil 50 timer (testet)
Mikrofon: 6mm kardioidmikrofon på avtagbar arm.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Helt enestående lyd- og mikrofonkvalitet. Enorm batteritid.
-
Litt lite ekstrafunksjoner. Mangler for eksempel ANC.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Logitech G Pro X2

Test: Logitech G Pro X2

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Logitech har gått sammen med Esportsutøverne S1mple, Juliano og Ralphyy for å lage det beste headsetet til gamere. Har de klart det?Loading next content