Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G435 Lightspeed

Logitech kom i dag med sitt letteste, mest rimelige og bærbare gamingheadset til nå. Daniel har testet det.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Logitech G435 Lightspeed er lette. Ekstremt lette. 165 gram for å være eksakt. Størrelsen er i utgangspunktet tilpasset små og mellomstore hoder så det var med spenning jeg valgte det videste alternativet og satte de på mitt over-gjennomsnittet-store hode. Overraskende nok var det greit behagelig for min del også.

HQ
Logitech G435 Lightspeed
Logitech G435 kommer i tre fargekombinasjoner

Men for meg er det ikke hvor behagelig headsetet er som er mest imponerende, men snarere lydkvaliteten på et headset til 799 kroner. Tilkoblingsmulighetene er nærmest grenseløse (grensen ligger ved Xbox) med både mulighet for Bluetooth og Lightspeed 2.4ghz, og med 3D Audio-støtte på PlayStation 5 er det rett og slett en fantastisk lydopplevelse fra det som kan virke som et billigheadset du kjøper på Clas Ohlsson.

Det er nemlig en av to ting jeg har å utsette på headsetet. Det er robust til å være så lett, men det føles ikke veldig robust. Nærmest som et lekeheadset. Det hjelper nok heller ikke på at headsettet jeg fikk teste var rosa og blått heller riktignok. De er også å få i hvit/blå eller sort, og det kan tenkes at disse kan virke noe mer robuste for mitt øye i alle fall. Heldigvis tilsier innholdet alt annet enn lekeheadset, og det er jo det som i bunn og grunn teller.

Logitech G435 Lightspeed
Kobles enkelt til via medfølgende USB-dongle i 2.4ghz Lightspeed, eller via Bluetooth.
Dette er en annonse:

40mm høyttalere leverer ut flott lyd enten du kobler det til PlayStation, PC eller selv en mobiltelefon. Jeg hadde ingen problemer med å koble til headsettet til min iPhone, og jeg har aldri hatt en bedre opplevelse med å lytte til Spotify via telefonen. Lyden er virkelig god, og skal headsettet brukes av målgruppen sin som er av den yngre garde har Logitech også inkludert en valgfri volumbegrensning for å beskytte sarte barneører.

Ankerpunktet til Logitech G435 er dessverre mikrofonen. Selv om lyden er krystallklar, og der er den virkelig i den øvre klassen, er dens evne til å blokkere bakgrunnsstøy nærmest fraværende. De jeg spilte med hørte ting som skjedde i rommet ved siden av meg bedre enn hva jeg gjorde da dette ble testet ut, og det er kanskje noe av det mest irriterende når man sitter og spiller. Fordelen er at mikrofonen er integrert i headsetet slik at du slipper å tenke på at mikrofonen skal komme i veien, men jeg er redd dette også er grunnen til ovennevnte problem. Logitech påstår at deres avanserte stråledannende mikrofon skal hindre bakgrunnsstøy, men jeg erfarte det dessverre annerledes, og det er synd da headsettet er meget godt på nærmest alle andre områder.

Logitech G435 Lightspeed
Headsetet er rettet mot den yngre garde.

Kort oppsummert er Logitech G435 et meget godt headset for lyd, og om du har det helt stille rundt deg. Dessverre er jo ikke dette alltid tilfellet når junior sitter og spiller så det kan være en liten utfordring. Skal du derimot høre musikk eller bare bruke lyden fra spillet uten kommunikasjon er dette et førsteklasses headset til en billig penge. For meg er derimot mikrofonen såpass viktig i et gamingheadset at det taper et par karakterer på den delen alene.

Dette er en annonse:

Vekt: 165 gram
Batteritid: 18 timer
Dimensjoner: 163×170×71 mm
Høyttalere: 40 mm
Frekvensrespons: 20 Hz-20 KHz
Impedance: 45 Ohm (passiv)
Sensitivitet: 83.1 dB SPL/mW
Maks volum: <100 dB med valgfri lydbegrenser på <85 dB

Logitech G435 Lightspeed
Logitech tenker også miljø når de produserer varene sine.
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Fantastisk flott lyd til en billig penge. Absolutt valuta for pengene. Lette med god batteritid.
-
Altfor mye bakgrunnsstøy på mikrofonen selv om selve lyden er krystallklar.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content