Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G815 Lightsync

Vi har den siste tiden testet en rekke gamingtastatur. Logitech lot oss derfor teste et av deres favoritter.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Med sitt supertynne og stilrene design er Logitech G815 et svært populært tastatur selv to år etter utgivelse. Dette er det samme tastaturet som G915 bare med kabeltilkobling for de som ikke liker eller ønsker trådløst tastatur.. I tillegg kan du ved bruk av en ekstra USB 2.0-kontakt også få en forlengelse av USB-porten på baksiden av tastaturet med 100% strømgjennomgang, og dette kan være svært hendig.

Logitech G815 Lightsync

Personlig har jeg prøvd mange forskjellige gamingtastatur den senere tiden, og etter å ha prøvd en del større tastatur fra Roccat var det litt befriende å gå over på denne syltynne varianten fra Logitech. I tillegg til minimal tykkelse er tastaturet så stilrent som nesten bare Logitech får det. Anført av et toppdeksel i aluminiumslegering som føyer seg sammen med en stålforsterket base oppnår ikke bare tastaturet et nydelig design, men også et meget solid design på tross av slankheten.

Av tilleggsfunksjoner er det lite G815 mangler. Med et fullt numerisk tastatur på siden, mediekontroller og fem programmerbare G-knapper som kan ha tre forskjellige profiler er det ikke stort mer som trengs for både spilling og arbeidshverdagen. Personlig skal jeg innrømme at jeg bruker de ekstra kampene langt mer til jobb enn til spilling ettersom jeg etter over tretti år med spilling har lagt til meg noen vaner i hvilke knapper jeg bruker til spilling, og jeg kan trygt si at G-knapper ikke var tilgjengelig tidlig i min karriere. Det betyr ikke at jeg ikke ser bruksområdet til de også i spill riktignok.

Logitech G815 Lightsync
Dette er en annonse:

Som ethvert spilltastatur med respekt for seg selv er det selvsagt rikelig med belysning på dette tastaturet, og gjennom Logitech G Hub-programvaren kan disse justeres etter mine egne ønsker, men den har ikke helt de samme tilpasningsmulighetene som for eksempel Roccat gir meg med sin Swarm-programvare. Dette blir selvsagt sekundært, og bør ikke spille inn i valget av tastatur ved neste innkjøp, men det er greit å vite.

Det viktigste med tastatur er jo alltid hvordan det føles når fingertuppene trykkes ned på hver tast, og i de aller fleste tilfeller leverer G815 akkurat som det skal, men tastene kan virke litt «løse» til tider under skriving. Dette har ikke særlig stor innvirkning på selve skrivingen, men det setter litt tilbake på den gode kvalitetsfølelsen jeg får med tastaturet på nærmest alle andre områder. Versjonen jeg fikk til å teste hadde GL-Mekaniske Tactile-brytere som gir meg litt tilbakemelding ved trykking, men uten å være høylytt. Logitech G815 kommer også tilgjengelig med GL Clicky- og GL Linear-brytere som gir henholdsvis en mer hørbar tilbakemelding, eller et helt mykt tastetrykk. Personlig foretrekker jeg absolutt den taktile løsningen.

Logitech G815 Lightsync

Som jeg nevnte innledningsvis er det også en USB-inngang på baksiden av tastaturet. Denne kan brukes som en forlengelse og en ekstra USB-port, men skal du dra full nytte av den bør du koble til den ekstra USB-kabelen som er med slik at du får 100% strømgjennomgang som gjør det mulig å bruke ting som trådløssender til mus eller få god hastighet på overføringer til og fra minnepenner.

Dette er en annonse:

"Gammelt" men godt.
Kort oppsummert er Logitech G815 et knakende godt og lekkert tastatur, men det kommer med en prislapp som gjør at man bør forvente såpass også. For nesten to tusen kroner leverer fortsatt tastaturet på høyt nivå, og med kun litt ustødige taster å utsette er det lett for meg å anbefale dette dersom du har litt ekstra penger å legge i et tastatur.

Spesifikasjoner

Lengde: 475 mm
Bredde: 150 mm
Høyde: 22 mm
Vekt: 1145 g
PC-kabellengde: 1,8 m

GL-brytere med lav profil:
Aktiveringsavstand: 1,5 mm
Aktiveringskraft: 45 g
Total bevegelsesavstand: 3,0 mm

Logitech G815 Lightsync
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Nydelig design. Gode taster. Solid. Mange muligheter.
-
Litt vinglete taster. Kostbart.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content