Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: MSI GE 65 Raider 9SF

240Hz, slank, lett, kraftig. Vi anmelder den nye bærbare fra MSI.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Man skulle tro at markedet for bærbare spillmaskiner er mettet, men dersom man ser på salgsoversikter kan det fortsatt være et marked og etterspørsel for nye modeller og muligheter, slik som denne modellens 240Hz-skjerm.

HQ

MSI har valgt å legge seg i det knallharde cirka-20.000-kronerssegmentet med GE65 Raider SF med et 240Hz display. Det er en 15.6"-modell med et forholdsvis slankt design, og selv om skjermkanten ikke er så tynn i bunnen er resten av kanten ganske fin i tykkelsen.

Skjermen er naturligvis et TN-panel, og MSI har forbløffende nok likevel lykkes med å lage en skjerm med ordentlig god fargegjengivelse uten at fargene blir overdrevne. MSI kaller det selv for True Color 2.0., og som man har begynt å forvente av MSI er det med 100% sRGB-dekning. Jeg er blant dem som virkelig ønsker å få kombinert 240Hz med en god fargegjengivelse og dypt sortnivå, og at det ville vært enda bedre med IPS, men det kommer nok til å gå en del år før den kombinasjonen kommer. Inntil den dag kommer får jeg dessverre stille meg blant dem som mener at 240Hz er en klar forbedring, også i enspiller-spill. Nei, du får ingen glede av det hvis du spiller Anno 1800 eller Total War: Warhammer II, men alle spill hvor man skyter vil ha en fordel her. IPS ville også brakt det ekstra nivået av lysintensitet som de fleste MSI TN-skjermer mangler litt av, men det er aldri så mye at det blir et problem.

MSI GE 65 Raider 9SF

Tastaturet har RGB-belysning, selvfølgelig individuelt for hver tast. Det er Steelseries som leverer på dette området, og bortsett fra enkelte andre modeller med mekanisk tastatur er dette det beste bærbare tastaturet som allment dødelige kan slå klørne i. Det er membran, men med god motstand i tastene.

Dette er en annonse:

CoolerBooster 5 brukes, og det fungerer overraskende godt. Her har vi syv varmeledere og separat kjøling. Dette gjøres ved å trekke luft inn fra under laptopen, hvor bunner er perforert og godt tildekket. Dette virker mye bedre enn man skulle tro. Ved full belastning lager maskinen støy på 43dB Det er kanskje litt i overkant, men ikke for en bærbar. Temperaturen ligger på 34 grader for grafikkortet og CPU-en når de ikke belastes noe. Når man kjører på for fullt går temperaturen opp til 85 grader ved bruk av CoolerBooster, men bare 70 grader for GPU. Dette krever at kjølingen skrus opp til maks, men det er også meningen. Selv om dette skaper noe støy er det heldigvis ikke noe som hviner eller skingrer slik man noen ganger kan oppleve med andre enheter. Spiller man med hodetelefoner på, vil man uansett ikke merke noe. Man kan også velge å justere ned CoolerBooster, men det anbefales ikke ettersom temperaturen da fort hopper opp 14-15 grader.

MSI GE 65 Raider 9SF

Høyttalerne er fra våre egne breddegrader, levert av danske Dynaudio. De kommer med to diskanter og to mellomtoneenheter. I tråd med det som er i ferd med å bli standard får man også innebygd ESS Sabre DAC, og det er deilig at dette ikke lenger bare er forbeholdt dyre lydkort. Laptopen har likevel sine fysiske begrensninger, og lyden er dermed ikke helt i toppsjiktet for en audiofil, men den er fortsatt svært god for en bærbar enhet. Å hisse seg opp over de fysiske begrensingene blir egentlig bare å kaste bort tid.

I Norge ligger maskinen på 23.490 kr, og for pengene får du med et RTX2070-grafikkort, en i7-9750H-prosessor, 512GB Nvme SSD, en 1TB SATA-harddisk og 16GB RAM, samt et 240Hz-display. Det er faktisk en helt fornuftig pris, og det samme er vekten på 2,27 kg. Her gir særlig RTX2070-kortet god valuta for pengene.

Dette er en annonse:

Softwaren er MSIs egen Dragon Center. Det gir deg som bruker et godt overblikk, et fint design og all relevant informasjon, som er enkel å slå opp.

Internettforbindelsen skjer via Killer Doubleshot Pro Ethernet-forbindelse eller WIFI801.11ax, altså WIFI 6. Det virker, og som alle andre WIFI 6-produkter vi har testet så langt gir dette faktisk bedre stabilitet og høyere hastighet generelt.

MSI GE 65 Raider 9SF

Tilkobling til eksterne skjermer skjer via HDMI eller minidisplayport - takk og pris for at denne ikke er luket bort! Dessuten kommer maskinen med inngang for mikrofon, headset, tre USB-porter og en USB-C-port og kortleser.

Batteriet er sekscellet på 51 wattimer. Det er kanskje litt lite, og jeg hadde nok også forventet at MSI i likhet med konkurrentene snart ville gått over til de små strømforsyningene på størrelse med mobilladere som for tiden har gjort sitt inntog på markedet. Batteriet kommer med en levetid på 3,5 timer. Det er OK og bedre enn mange andre i prisklassen, men på ingen måter nok til en hel dag.

La oss gå direkte til Benchmark-tallene:

3D Benchmark:
Time Spy Extreme: 3426
Time Spy: 7356
Fire Strike Ultra: 4697
Fire Strike Extreme: 8945
Fire Strike: 16968
Port Royal: 4475

Total War: Warhammer II, 1080p - FPS
Ultra: 78,7
High: 94,4
Medium: 111,2

Imponerende for en bærbar, men kanskje ikke så overraskende med tanke på spesifikasjonene.

Middle-earth: Shadow of War, 1080p - FPS
Medium: 132
High: 115
Ultra; 97

Far Cry 5, 1080p - FPS
Normal: 96
High: 95
Ultra: 92

Assassin's Creed Odyssey, 1080p - FPS
Ultra: 56
High: 63
Medium: 70

The Division 2, 1080p - FPS
Ultra: 74
High: 96
Medium: 116

MSI GE 65 Raider 9SF

Så, alt i alt en særdeles fornuftig ytelse som ikke bare ligger på forventet nivå, men en smule over forventningen. Maskinen er ganske pen tross segmenteringen, og prisen er ganske konkurransedyktig med tanke på innmaten. Maskinvaren er kraftig, samtidig som den leverer en fornuftig temperatur og et støynivå som ikke blir altfor forstyrrende.

Det er dermed vanskelig å skulle rette pekefingeren mot noe. Det måtte i så fall være byggekvaliteten. Maskinen er robust, men den har likevel den litt typiske MSI-plastikkfølelsen vi heldigvis har sett forsvinne fra GS-serien.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content