Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: MSI Vigor GK80

Det er mange produsenter på markedet, og MSI vil også være med på den litt mer seriøse banen - vi anmelder deres nye tastatur.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

MSI lager hovedsakelig computere - det er det de er kjent for om ikke annet, men virksomheten har, som alle andre, for lengst innsett at det ligger penger i tilbehør, eller accessories, som tastaturer, mus og headsets. De har produsert disse i en lengre periode, men først nå har de begynt å profilere dem ordentlig.

HQ

Deres bud på et "premium"-tastatur er derfor med Cherry MX Red, helt klassisk. Resten av tastaturet har mange tendenser innenfor hardware-design, og det er tydelig at de har forsøkt å ramme så mange brukere som mulig, med et tastatur som vil tiltale flest mulig. Det gjelder også den medfølgende håndleddsstøtten, USB-port og det er naturligvis full RGB-belysning også, som er fullt synkront med alt annet MSI-utstyr av nyere dato, som støtter deres Mystic Lightning. Det er til og med RGB-belysning delvis på siden, det er kanskje litt mye av det gode. Selve rammen er naturligvis aluminium.

Det finnes forøvrig en versjon med MX Silver, og det bør man overveie, da de, i hvert fall i teorien, er hurtigere. Jeg har kun prøvd dem en enkelt gang, og selv om de føles hurtigere, så er jeg ikke sikker på at man kan merke forskjell i en blindtest.

MSI Vigor GK80

Synkroniseringen gjør det også bra, man har reelt direkte kontroll over sine øvrige MSI-produkter, for eksempel grafikkort- og hovedkort-profiler som kan aktiveres via tastatursnarveiene. Her begynner vi å snakke om forbedringer og features, som de andre ellers ikke har.

Dette er en annonse:

Det primære designmessige problemet er multimedietastene, noe jeg normalt er glad for, men de er plassert og markert over numpad-tastene, så man ser ikke hva man trykker på - det krever litt tilvenning.

Rent funksjonsmessig er det 100% anti-ghosting igjennom N-key rollover, hvilket vi forventer. Selve tastaturet er pent nok, men den røde topp/bakplaten er litt av et syn kombinert med at WASD-tastene som standard ikke er i sort men i sølvmetall, dog kan de heldigvis skiftes ut. Metalltastene er forøvrig rimelig glatte, og det er ikke optimalt.

MSI Vigor GK80

Prisen er på rundt 1.700,-, altså man kan ikke påstå at det er billig. Og til den prisen er spesielt tastene ikke på nivå med konkurrentene, de er halvvanskelig å lese i dårlig lys, og noen av dem som indikerer MSIs egne funksjoner er mildt sagt vanskelig å gjette betydningen av, og de virker litt billige. Det er ergerlig, for de 12 ekstra dobbelinnsprøytningstastene som følger med er det ingenting i veien med. Det samme gjelder håndleddsstøtten, som er åpen i begge ender, sikkert til kabelstyring, men det virker som om man bare har spart penger. Den er til gjengjeld bygget opp rundt et metallskjelett, og så bekledd med et litt for tynt lag av gummi med mønster. Et litt tykkere lag, og det hadde vært optimalt.

Dette er en annonse:

De mange funksjonstastene er dog nødvendige da man reelt skal bruke både Mystic Light- og Gaming Center-software for å bruke tastaturet, det er altså for mye. Det hele er til gjengjeld ganske kompakt, 44.5 cm x 12.1 cm. Det er ikke så dårlig for et fullsize keyboard.

Funksjonsmessig er det best at man slår på Gaming Mode, og gjør det samme for tastatur og keyboard - hvis det altså er MSI-produkter.

Selve grunnkonstruksjonen er jo egentlig fin og MSI har med integrasjon av direkte styring av grafikkort og hovedkort også lagt veien for differansiering som skal til, men hvis man vil klare seg mot de store spillerne, så må kvaliteten av tastene, layout og plassering være på plass.

MSI Vigor GK80
MSI Vigor GK80
05 Gamereactor Norge
5 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content