Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Razer BlackWidow V3 Pro

Razers nye BlackWidow kan alt, og enda mer.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

I fjor gikk Razer i gang med et nokså ambisiøst prosjekt, nemlig å kutte kablene på de av produktene deres som fremdeles var begrenset av eldre teknologi. I samme kjør anmeldte vi to av disse produktene, og forskjellen på de kunne vært større. Den lenge etterlengtede DeathAdder V2 Pro var mildt sagt storslått og er fremdeles det, mens Razer Blackshark V2 Pro kostet på seg en altfor høy pris for å spare oss for en ekstra kabel.

HQ

Denne tendensen fortsetter i 2021, for nå har de lansert BlackWidow V3 Pro, en oppdatert utgave av deres ikoniske tastatur, som atter en gang kniver med Huntsman om å være produsentens absolutte toppmodell.

Razer BlackWidow V3 Pro

Kabelen er kuttet og prisen er hevet, men er det faktisk verdt å investere i den nyeste BlackWidow, eller leverer konkurrentene simpelthen bedre alternativer?
La oss se på det.

I tillegg til å selvfølgelig fjerne kabelen, og la brukeren koble til enten med en 2,4 GHz dongle eller via Bluetooth 5, tilbyr BlackWidow V3 Pro et hav av kule funksjoner. Vi snakker Chroma-basert RGB-belysning i hver eneste nøkkel, opptil fire profiler ombord, medietaster, dobbeltbelagte ABS-taster, aluminiumsplate og en magnetisk håndleddstøtte. Med andre ord vet Razer at prisen på rundt 1 800 kroner virkelig må rettferdiggjøres, spesielt når du nå kan få den utmerkede Corsair K100 for de samme pengene, selv om den riktignok ikke er trådløs.

Dette er en annonse:

Først og fremst er byggekvaliteten sublim, som ofte er tilfellet med Razer-ting. Aluminiumsplaten sørger for god robusthet, og den magnetiske håndleddstøtten forblir blant de aller beste i bransjen. Samtidig har man tenkt på de små tingene, for eksempel at tastatur-dongelen kan plasseres i et lite hulrom i bunnen beskyttet av en tynn plastplate.

Razer BlackWidow V3 Pro

SpeedFlex-kabelen er fin, og kan enkelt byttes til trådløse profiler via FN-nøkkelen, hvor det kan være opptil tre om gangen, og vi opplevde ingen problemer med 2,4 GHz eller Bluetooth 5. Faktisk sier Razer at deres HyperSpeed-teknologi gir en "boost på 25% sammenlignet med all annen trådløs spillteknologi", som må sies å være store ord. Imidlertid har de fått en TUV SUD-sertifisering på det. Kan du føle den hastigheten? Nei, ikke umiddelbart, men det du kan føle at den er meget pålitelig.

I forhold til batteriets levetid så presset vi rundt 15 timers bruk ut av et fulladet batteri, og det var med Chroma-effekter aktivert for fullt. Det slås automatisk av etter 15 minutter med inaktivitet, noe som bidrar til å spare batteriet, men vi synes det tok litt for lang tid for det å komme tilbake til livet etter at det hadde slått seg av. 15 timer med batteritid er akseptabelt, men ikke akkurat noe som fortjener å ligge i ledelsen. Razer sier også at det kan vare 192 timer uten RGB-belysning i det hele tatt, men det har vi ikke fått testet.

Dette er en annonse:

Medietastene og det multifunksjonelle "rullehjulet" er begge av skyhøy kvalitet, og takket være en pollingsfrekvens på 1000Hz føler du aldri at du må vente på BlackWidow V3 Pro. Razer har nå kontroll på hva som utgjør et responsivt tastatur for kjennere, ingen tvil om det.

Razer BlackWidow V3 Pro

Normalt ville en slik anmeldelse ende opp med et lengre segment om tastene, og ja, det er noe nytt på denne fronten, også. Denne gangen er de behandlet med "doubleshot", en støpningsprosess som sørger for at symbolene på tastene aldri vil slukke. Det er imidlertid vanskelig å teste nå, men det vi kan si er at denne prosessen har utilsiktede fordeler. De føles faktisk mer robuste, men uten å være tyngre eller å endre aktiveringspunkt. Det er bare mer tekstur her, og de er enda bedre til å frastøte smuss og fett fra fingrene. Det ser ut og føles stort sett som PBT, som sannsynligvis er det største komplimentet man i det hele tatt kan gi ABS-plast. I tillegg kan du velge mellom Razers Green eller Yellow til ditt tastatur. Vi har prøvd begge utallige ganger over tid, og begge er ganske tilfredsstillende å bruke.

Ikke misforstå, Razer er fremdeles Razer, og for de 2 499 kronene er BlackWidow V3 Pro også ganske så fantastisk. Fra sublim byggekvalitet til vakre nøkler, fra den slanke håndleddstøtten til HyperSpeed-teknologi, stort sett alt er på plass. Vi skulle ønske den hadde bedre batterilevetid, men bortsett fra det så er dette sannsynligvis det beste trådløse spilltastaturet på markedet.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content