Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Sense-serien

En god musematte er viktig. Vi har testet Sense-serien til Roccat.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

En god musematte er viktig enten du spiller eller om du jobber mye med PC. Men med et hav av alternativer tilgjengelig, hvordan skal vi vite hvilken vi skal velge? Roccat har vært så snille at de har sendt oss tre av sine til å teste uavhengig av hverandre. Alle musmattene er testet med tre forskjellige muser, Roccat Kone Pro Air, Logitech G303 Shroud Edition og Svive Titan M Pro RGB Gamingmus.

HQ

Roccat Sense Core XXL
Først og fremst kommer Sense Core-matten i tre forskjellige versjoner. Mini, Square og XXL. Her er det XXL-versjonen som er testet.

Med en duk av polyester glir musen lett over alle områder på musematten, og jeg må innrømme det at den store flaten er noe jeg tidlig forelsket meg i. Jeg har hatt store musematter tidligere, men aldri av denne størrelsen, og det å kunne ha en jevn flyt mellom tastatur og mus uten å måtte bekymre meg for å havne utenfor matten er som en drøm. Musematten fikk også den noe klumpete Svive-musen min til å virke fjærlett i bevegelsene sine.

Skal jeg utsette noe på matten må det bli presisjonen på nøyere oppgaver. Med småpirking på bilder i Photoshop blir det litt vanskelig å få de minste justeringene til å bli nøyaktige ettersom musen glir litt for lett på overflaten. Dette er nok en musematte jeg først og fremst ville anbefalt til gaming, og ikke nødvendigvis til finjusteringsprosjekter.

Roccat Sense
Core matten er budsjett-musematta til Roccat.
Dette er en annonse:

Størrelse mini:
Tykkelse: 2mm
Bredde: 250mm
Høyde: 210mm

Størrelse square:
Tykkelse: 2mm
Bredde: 450mm
Høyde: 450mm

Størrelse XXL:
Tykkelse: 2mm
Bredde: 900mm
Høyde: 420mm

Pris XXL-utgave: 219,-
Karakter: 7/10

Dette er en annonse:

Roccat Sense CTRL XXL
Kommer i to størrelser, Square og XXL, og igjen er det XXL-versjonen som er testet.

Med en vulkanisert polyesterduk gir Roccat Sense CTRL en litt røffere overflate som passer fint til presisjonsarbeid. Den gir musen litt motstand som gjelder om du skal gjøre finarbeidet i Photoshop for eksempel, men står ikke tilbake for å bevege musen hurtig i skytespill heller.

Ulempen med den noe røffe overflaten er at smuler og eventuelt flytende søl ikke glir av like enkelt som på glattere musematter. Det krever at jeg tar en liten runde med rengjøring med jevne mellomrom. Jeg ville nok ikke gått for CTRL-matten dersom jeg hadde som hovedmål å spille FPS-spill med den, men for presisjonsarbeid er den helt ypperlig.

Størrelse square:
Tykkelse: 3mm
Bredde: 450mm
Høyde: 450mm

Størrelse XXL:
Tykkelse: 3mm
Bredde: 900mm
Høyde: 420mm

Pris XXL-utgave: 599,-
Karakter: svak 8/10

Roccat Sense
Med litt røffere overflate passer CTRL godt til presisjonsarbeid, eller de som trenger litt hjelp til aim.

Roccat Sense Pro XXL
Bare navnet "Pro" indikerer at dette skal være toppmodellen til Roccat, og det er også slik det føles fra første stund. Kommer også i to forskjellige størrelser, Square og XXL. Jeg har testet XXL-versjonen.

Her har Roccat plassert en såkalt militærgradert polyesterduk som oser av kvalitet rett ut fra esken. Den føles langt mer solid enn andre musematter jeg har prøvd, selv om tykkelsen kun er 2mm. Sømmene i kantene er tett på perfekte, og det hele føles veldig godt gjennomført.

Overflaten er sannsynligvis den kjappeste jeg har vært borti selv om den ikke er like glatt som mange andre. Samtidig føles den veldig presis, og jeg har ingen problemer med å skulle fjerne små piksler fra bilder i Photoshop som krever ekstrem presisjon. Jeg som driver mye med både bilde- og videoredigering i tillegg til spilling vil nok falle ned på denne i bruk da den dekker alle mine behov i så måte.

Størrelse Square:
Tykkelse: 2mm
Bredde: 450mm
Høyde: 450mm

Størrelse XXL:
Tykkelse: 2mm
Bredde: 900mm
Høyde: 420mm

Pris XXL-utgave: 599,-
Karakter: sterk 8/10

Roccat Sense
Pro-matten er den raskeste i klassen, og leverer i tillegg på flere områder.

Musematter til hvert sitt bruk
Dette er med andre ord tre musematter til hvert sitt bruk. Prismessig ligger Core-versjonen noe lavere enn de to andre, og det merkes også på kvaliteten naturlig nok. Å velge mellom de to andre blir egentlig å velge mellom presisjon og fart, men jeg vil påstå jeg har mer av begge deler med Pro-matten enn jeg har med CTRL. Pro gir meg litt kontroll i tillegg til å være rask.

Roccat Sense
CTRL og Pro-versjonen har en litt irrterende merkelapp i øvre venstre hjørne, men på XXL-versjonen er den ikke i veien.
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Roccat Sense musmatter

Test: Roccat Sense musmatter

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Børge Fjeld

Er det en serie jeg lenge har ventet på, så er det uten tvil Roccat. Har fått mange pressemeldinger om disse produktene og endelig begynner det å skje saker og ting. I dag skal vi se nærmere på musmattene fra Roccat og nettopp som jeg tenkte, kvaliteten var meget god.Loading next content