Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Syn Pro Air

Markedets beste trådløse gamingheadset?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Roccat har gitt oss mange gamingrelaterte produkter opp gjennom årene. Headsetene deres har derimot ikke vært av like god kvalitet som resten av sortimentet. Kan de rette litt av inntrykket med Roccat Syn Pro Air?

HQ

Helt siden mitt første møte med Astros headset har jeg vært en svoren fan av deres produkter, og selv om jeg har prøvd flere forskjellige headset har jeg alltid gått tilbake til mitt kjære A40-sett. Det være seg helt til nå. Nå har de endelig fått seg en reell utfordrer.

Roccat Syn Pro Air
Roccat Syn Pro Air er et gamingheadset absolutt verdt pengene.

Det er godt mulig jeg avslører konklusjonen av denne anmeldelsen litt tidlig her, men såpass imponert over dette headsetet er jeg at det blir vanskelig å komme med innledninger som ikke skryter av det. Det er for all del ikke problemfritt og perfekt, men det gjør et meget godt forsøk på å være det.

La meg starte med den viktigste funksjonen til et trådløst headset, om man ser bort fra lydkvalitet selvsagt: batteritiden. Jeg som lider av kronisk ladeallergi er ikke så stor fan av trådløse enheter naturlig nok, men i likhet med de senere gamingproduktene jeg har testet har også Syn Pro Air en hurtiglading som gjør at kun femten minutter med lading gir meg fem timer batteritid. Det betyr at selv en sløvskalle som meg kan bruke headsetet nærmest når som helst, og i verste fall får jeg meg et kvarter ekstra til å gjøre klar snacks før spillsekvensen starter. Skulle det haste kan jeg fint bruke headsetet mens det lader også.

Dette er en annonse:

Et samarbeid med solide Turtle Beach har gitt Roccat Syn Pro Air kraftige 50mm Nanoclear-høyttalere som leverer både 3D-lyd og "superhuman hearing" i høy kvalitet. Med denne superhelt-hørselen forsterkes inntrykk som for eksempel fottrinn eller våpenlyder som igjen gjør det lettere å høre motstandere i for eksempel Call of Duty.

Roccat Syn Pro Air
Pustende stoff hindrer svette og varme ører.

Jeg testet 3D-lyden i flere forskjellige spill, og resultatet var utelukkende positivt selv på spill som ikke har støtte for 3D-lyd originalt. Det ble langt lettere for meg å høre hvor skuddene i Battlefield 4 kom fra, og motorlyden fra F1 2021 får det til å vibrere nedover hele ryggmargen på en utrolig behagelig måte. Ja, i alle fall helt til Jeff plutselig kommer med sine årvåkne detaljer i løpet som han skriker inn i øret mitt. Det kan nok være en fordel å skru ned lyden på kommentatorer og lignende om du ønsker å ha godt volum på selve gameplayet.

Noe av det jeg liker aller best med mitt A40-headset er mikrofonen som enkelt kan brukes til kommunikasjon så vel som streaming, podcast-opptak eller lignende. Det var derfor knyttet stor spenning til testingen av mikrofonen her, men bekymringen forsvant rimelig kjapt etter at jeg var tøff nok til å trykke mikrofonen hardt nok inn i headsetet slik at den faktisk fikk kontakt. Mengden kraft du må bruke for å få den avtagbare mikrofonen til å sitte på plass er nemlig litt i overkant selv om du treffer på sporet til den på første forsøk. Jeg var livredd for å ødelegge den, men det viste seg at jeg bare måtte være bestemt.

Dette er en annonse:

Med mikrofonen vel på plass var det krystallklar lyd som kom ut i andre enden, og mine venner på andre siden av Discord-samtalen skrøt umiddelbart av lydkvaliteten selv uten at jeg nevnte at jeg hadde endret noe, og dette var uten at jeg gjorde noen som helst endringer på innstillingene.

Designmessig ser Roccat Syn Pro Air enkelt og greit ut. Med Roccats velkjente AIMO Illumination kan du synkronisere RGB-lysene på siden av settet med andre enheter i serien. Størrelsesmessig passer det både til mitt relativt store hode, og til medium store hoder. De aller minste kan nok kanskje føle det blir litt klumpete, og ikke helt få den gode følelsen av det riktignok. På headsetet har du også to hjul som hver justerer hovedlydnivået og hvor mye du skal høre av deg selv og det som skjer inn i mikrofonen. Noen liker å høre seg selv godt, mens andre gjerne ikke vil høre seg selv i det hele tatt så dette er en veldig hendig funksjon. Mikrofonen dempes ved å enkelt dytte den opp et lite hakk. Hodeputene er laget av minneskum som tilpasser seg godt formen, og er i tillegg brillevennlig.

Headsetet kommer med en 2.4GHz trådløs sender med like god rekkevidde som man kan forvente av slike enheter. Du skal ikke gå for langt unna før det bryter opp litt, men det er jo sjeldent et problem når man sitter og spiller. Jeg har opplevd noen problemer med å koble til headsetet etter at det har vært avslått en stund, men ved å ta ut senderen og sette den inn igjen løses dette enkelt. Kan dog være et irritasjonsmoment om du ikke har PCen veldig enkelt tilgjengelig.

Roccat Syn Pro Air
Det finnes rikelig med innstillinger i Neon-programvaren.

Headsetet fungerer fint med PlayStation 5 i tillegg til PC, og selv om Roccat ikke offisielt sier at det støtter 3D-lyden fra PS5 merket jeg stor forskjell på lydkvalitet med og uten 3D-lyd aktivert på konsollen. Kan det være en placebo-effekt? Selvsagt, men etter flere tester er jeg rimelig sikker på at søtten er tilstede om ikke full støtte som gjør at de ikke kan annonsere det. Jeg skulle ønske det var en enkel måte å bytte headsetet mellom PC og PS5 da jeg gjerne skulle brukt det til begge enhetene, men det er vel å kreve litt for mye.

Kort oppsummert så er Roccat Syn Pro Air muligens det beste gaming-headsetet jeg noen gang har brukt. Det har til og med fått meg til å glemme batteriredselen min, og jeg kan nå fint bruke trådløst headset også uten å bekymre meg for å gå tom for strøm. Hadde jeg ikke hatt de tilkoblingsproblemene jeg har hatt hadde det nok vært toppkarakter fra denne kanten. Dessverre kan det bli litt irriterende å måtte plugge ut og inn senderen spesielt om man bruker et program som Voicemeeter som fryser om du glemmer å lukke det i forkant. Prislappen på 1599,- er heller ikke avskrekkende for et knakende godt gamingheadset.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Enestående lyd. Super mikrofon. Behagelig å ha på seg. God batteritid.
-
Litt tilkoblingsproblemer som kan bli irriterende i lengden.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content