Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Vulcan TKL Pro

Daniel har latt fingrene skrive og spille som aldri før med Roccats nye tastatur.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Tre nye tastaturer fra Roccat er nylig utgitt, og jeg har fått æren av å prøve Vulcan TKL Pro i en liten periode for å gi deg et inntrykk av hvordan dette er.

HQ
Roccat Vulcan TKL Pro

Først og fremst må jeg bare få si at det var meget uvant å gå over til et tastatur uten talltastaturet på høyre side. I tillegg til spilling bruker jeg også PC til jobb, og med mye tallinntastinger har den siste tidens arbeidsoppgaver tatt noe lengre tid enn normalt. TKL (Ten Keys Less) betyr at hele den høyre siden er fjernet fra tastaturet for å gjøre tastaturet mer kompakt. Dette gjør at det både tar mindre plass på skrivepulten, og i tillegg gjør det lettere å frakte tastaturet om man skulle ta det med seg. Jeg ser på dette tastaturet som et spilltastatur i utgangpunktet så jeg skal ikke henge meg for mye opp i hvor mye jeg savner tallene på siden, men det er verdt å nevne for andre som også er vant til å bruke dette.

Til daglig skriver jeg mye i både jobben min og for Gamereactor. Viktigheten for et tastatur som da er mulig å bruke på flere områder er derfor viktig for meg, og jeg må bare få sagt det at førsteinntrykket av Roccat Vulcan TKL Pro er meget godt med et lite unntak: lyden. Jeg har aldri, og jeg kommer aldri til å venne meg til bråket som er å finne i de fleste spilltastatur i dag. Én ting er streamere som ikke har filter på mikrofonen sin og lyden fra tastaturet overdøver både spillyd og snakking, men å sitte med denne tikkelyden i øret konstant mens jeg blant annet skriver denne anmeldelsen får meg nesten til å fly på veggen i fortvilelse. Det er blitt bedre utover i testperioden, men jeg er fortsatt ikke bekvem med det.

Roccat Vulcan TKL Pro
Dette er en annonse:

Da har jeg egentlig dekt alt jeg synes er negativt med tastaturet, og vi kan fint gå over på hvor bra det faktisk er til alt bruk rent teknisk sett. For å starte med designet så har Roccat gjort en genistrek da de har latt oss koble til en avtagbar USB-kabel i bakkant av tastaturet. Dette gjør at jeg enkelt kan bytte ut den medfølgende litt stive kabelen, med en som passer mitt bruk litt bedre. Igjen, det letter også oppgaven med å frakte tastaturet til for eksempel et LAN-party.

Kvaliteten på knappene er også dønn solide, og selv om jeg ikke kan teste verken den påståtte 100-millioner-tastetrykk-garantien eller det faktum at Roccat annonserer at tastaturet opererer i lysets hastighet er det akkurat den følelsen jeg sitter igjen med. Knappene er stødige, de er jevne og de reagerer lynraskt. Ja, kanskje litt for raskt enkelte ganger. Dette kan jeg heldigvis endre på i tastaturets programvare for å tilpasse mitt bruk bedre. Jeg vil gjerne ha det så presist som mulig om jeg spiller, men skal jeg skrive en lengre tekst kan det være veldig greit å ha innstillinger som gjør at jeg ikke sitter med fire hundre F'er dersom jeg tar meg en liten tenkepause samtidig som hendene hviler på tastene.

Men hvorfor er tastene så solide og presise? Vel, optiske titanbrytere og en 32-bits ARM Cortex-M0-basert prosessor som byr på 1000hz oppdateringsfrekvens er svaret. Kombinasjonen gjør at det føles som et mekanisk tastatur, men med et langt høyere presisjonsnivå.

Roccat Vulcan TKL Pro
Dette er en annonse:

Personlig er jeg ingen ungdom som synes det er fancy med lysende taster i tastaturet mitt. Snarere tvert i mot synes jeg det ser litt tåpelig ut. Det var helt til jeg prøvde de ulike funksjonene Roccat tillater meg med sin programvare. Jeg må ikke ha pulserende lys for at lysene skal komme til nytte, og småfunksjoner som gjør at knappene rundt de jeg trykker på lyser opp, og radiusen som øker jo lengre jeg har knappen trykt inn, gjør det faktisk til en ganske så behagelig opplevelse å ha lysene på. Jeg har tatt meg selv i å se ned på tastaturet flere ganger bare for å se hvordan lysene oppfører seg.

Er du så heldig at du har mer utstyr fra Roccat kan du også sette opp en synkronisering av lysene mellom enhetene. Dessverre har jeg ikke flere Roccat-produkter i skrivende stund, men dette er noe jeg garantert skal teste ut dersom jeg blir å teste flere produkter.

Roccat Vulcan TKL Pro

Av andre hendige funksjoner er Vulcan TLK Pro utstyrt med et praktisk mediahjul for lyd i øvre høyre hjørne, sammen med en mute-knapp som er veldig hendig. Med bruk av FN-knappen pluss F9-F12-knappene gjør det også media-avspilling mye enklere. Tastaturet har også en «spillmodus»-knapp, men her skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke har merket noen særlig annen forskjell enn at Windows-knappen deaktiveres dersom spillmodus er aktivert. Jeg finner nok flere muligheter i programvaren til tastaturet, men jeg har rett og slett ikke rukket over alt da mulighetene er så mange.

Til syvende og sist er Roccat Vulcan TLK Pro et knakende (bokstavelig talt) godt tastatur. Er du vant til et stille tastatur kan lyden irritere deg, men jeg har som sagt blitt litt mer vant til det siden starten slik at det er håp om at jeg klarer å venne meg helt til det. Mangelen på talltastatur er absolutt et viktig punkt for meg personlig, men om du først og fremst skal spille har dette ingen innvirkning. Tastaturet er mer enn godt nok for meg til å vurdere storebroren Vulcan Pro som inneholder talltastaturet, og med det gjør det det til et tastatur i toppklassen. Prisen på 1749,- kan nok skremme noen, men her får du absolutt kvalitet for pengene.

Roccat Vulcan TKL Pro
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Ekstremt nøyaktig og solid. Enkelt å sette opp, og mulighetene for å personliggjøre tastaturet er enorme.
-
Litt mye bråk. Mangler talltastatur.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content