Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Røde Wireless GO II

En essensiell oppgradering til alle som ønsker å produsere video på farten.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg vet ikke om du har sett det, men vi har faktisk begynt å dekke elbiler. Det er ikke noe som egentlig fyller det redaksjonelle her, men det er en slags sidebedrift som har vist seg å være ekstremt populær. Her oppstår imidlertid problemene også, fordi videoene der vi dekker disse kjøretøyene er som oftest filmet på farten, og har krevd at jeg utvidet mitt ekspertiseområde samt utstyret jeg bærer rundt på til å inkludere et lite produksjonsstudio på farten.

HQ

Tilbake i juni filmet jeg i Odsherred, og der støtet jeg på ett stort problem: vindstøy. Jeg filmer faktisk fra en iPhone 13 Pro, som takket være et utmerket kamera og en tilhørende DJI OM 5 faktisk tar meget imponerende bilder, men mikrofonen? Nei, den duger ikke.

what is a guy to do? Vel, den billigste og mest effektive løsningen viste seg å være Røde Wireless GO II, et nesten friksjonsfritt sett med trådløse mikrofoner som kobles via en SC-kabel til en smarttelefon, og festes på kanten av en t-skjorte eller skjortekrage. Resultatet er nesten profesjonell lyd, til cirka 2200 kr.

Røde Wireless GO II

La oss ta et skritt tilbake og spørre: Hva får du? Jo, du får to mikrofoner, en til deg og eventuelt en gjest, som kan være aktiv samtidig, samt en mottaker som kan kobles til et standard DSLR-kamera, eller kobles til en iPhone, eller en Sony Xperia for den saks skyld. Alle tre enhetene slår seg på uten problemer. På smarttelefoner er det ikke behov for noen app, alt er plug n' play.

Dette er en annonse:

Selve mikrofonene tar opp via en rundstrålende transduser, som opererer i frekvensbåndet 50Hz til 20kHz, og de virker i en avstand på opptil 200 meter. Ikke nok med det, hver av disse har omtrent syv timers batterilevetid ved ukomprimert opptak. Det er til og med en liten lavalier 3,t millimeter port på siden hvis du bare vil bruke enheten som mottaker og ikke som selve mikrofonen.

På hver enhet er det to knapper, en mute-knapp og en med dB-symbol, som automatisk går mellom tre forhåndsinnstillinger, 0dB, -12dB og -24dB. Ved å laste ned selve appen kan du justere de tre forhåndsinnstillingene på et mer granulert nivå, men under min testing fungerte de faktisk helt etter hensikten. Alt lades via USB-C.

Røde Wireless GO II

Det mest overraskende er at Røde faktisk konsekvent gir deg mer enn det du har betalt for. Et Wireless GO II-sett kommer med tre SC20 USB-C til USB-A-kabler, en 3,5 millimeter TRS-kabel og en liten veske til å oppbevare alt i. Vesken har dessverre ikke en optimal design, og har egentlig ikke plass til alt sammen, men denne typen generøsitet for prisen er nesten overveldende. Det er til og med tre vindhetter for mikrofonene for å eliminere den siste eksterne støyen under dårlige lydforhold.

Dette er en annonse:

Du kan sikkert finne andre løsninger, og du kan sikkert tweake som faen med Rødes Central-applikasjon, en app som tillater ganske nøyaktig redigering og opptak via både iOS, Android, Windows og Mac, men for meg kunne jeg føle en enorm forskjell fra start, at den holdt seg på -12dB hele tiden. Vindhetten eliminerte det siste av vindstøyen, og en ladning var nok for hele prosessen, som varte i over en uke.

Du vil kunne merke forskjellen i de neste videoene, og brukervennlighet, sjenerøsitet, kvalitet og konkurransedyktige priser gjør det enkelt å forstå hvorfor Røde er favoritten for både helårs profesjonelle og hobbyister som meg selv.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content