Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Samsung Galaxy Watch 5

Samsungs nye klokke likner mye på den gamle, men det er ikke nødvendigvis så ille.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Her er min anmeldelse (dansk tekst red.anm) av Galaxy Watch 4 fra i fjor. I den poengterte jeg hvordan dette ekteskapet mellom Samsung og Google fikk en god start via WearOS3, men at det også var ganske distinkte begrensninger hvis du ikke eide en Samsung-telefon i utgangspunktet. Nå har det gått et år, og selv om anbefalingen min fortsatt står, er dette en av de mest iterative oppdateringen fra generasjon til generasjon som jeg kanskje noen gang har sett på smarttelefonmarkedet.

Ok, la oss komme i gang. Det er snakk om samme konstruksjon og materialer, samme størrelser (40 og 45 millimeter), samme stropper (men i litt forskjellige farger), omtrent samme antall og utvalg av sensorer, samme grunnleggende brukergrensesnittparadigme, samme display med samme skjermkant, ja det er faktisk samme SoC i form av Exynos W920 også.

Samsung Galaxy Watch 5

Det er faktisk ganske vanskelig i daglig bruk å skille de to generasjonene fra hverandre. I prinsippet kan du derfor se dette som en ganske lysende anbefaling av fjorårets Watch 4, som har falt ganske mye i pris.

Så hva er egentlig nytt? Klokken er litt mer buet, og den sikrer bedre kontakt med huden din når du bruker den, det er en infrarød temperatursensor som jeg ikke umiddelbart kan se er aktiv akkurat nå, mens vi venter på apper og funksjoner fra utviklere over hele verden, litt mer nøyaktig søvnsporing, som ga noen ganske nyttige tips etter omtrent en ukes bruk, og deretter litt bedre batterilevetid.

Dette er en annonse:

Så hvor mye bedre er batteriet? Den fysiske økningen er 13%, noe som burde gi deg nærmere 40 timers bruk, eller to hele dager mellom turene til laderen. Realiteten er at vår Watch 4 45 millimeter stort sett aldri klarte en hel dag, eller vel, den klarte det for eksempel med 19% igjen, noe som fortsatt betyr at du må lade den hver eneste natt. Samsung vil sannsynligvis skyte tilbake med det faktum at du kan slå av skjermen som alltid er på, men hva er vitsen med funksjoner hvis du må slå dem av for å oppfylle den lovede levetiden?

Problemet er at Samsing ikke er vesentlig dårligere enn sine hovedkonkurrenter her. De fleste WearOS-klokker som ikke er TicWatch Pro varer ikke mer enn en og en halv dag på en lading, og det samme gjelder alle Apple Watch-modeller, så det er viktig å se denne skuffelsen i sammenheng.

Samsung Galaxy Watch 5

Imidlertid har det vært noen ganske betydelige endringer i Samsung-leiren siden Watch 4 ble introdusert. Nå kan du bruke Google Assistant i stedet for Bixby, Google Wallet i stedet for Samsung Pay (som ennå ikke er introdusert i Norge), og takket være nye tastaturer i OneUI Watch 4.5 er det enklere å svare på varsler eller navigere rundt i Play Store.

Dette er en annonse:

For å være helt ærlig, er Watch 5 sannsynligvis den beste WearOS-klokken på markedet akkurat nå, til tross for dens dårlige batterilevetid og mangel på differensierende funksjoner sammenliknet med forrige generasjon. Ja, teknisk sett er TicWatch Pro 3 GPS en bedre smartklokke, men hvis du kjøper en Watch 5 i dag, er du garantert et liv på kanten av hva WearOS kan bli i fremtiden, samt bedre programvarestøtte, raskere korreksjoner av avgjørende tekniske feil og rimelig silkemyk integrasjon med de fleste Android-smarttelefoner.

Den sikkerheten og tryggheten er faktisk pengene verdt.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content