Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Turtle Beach Stealth 600 Gen. 2

Daniel har testet andre generasjon av Turtle Beach Stealth 600.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Å komme med oppfølgere av headset er ikke noe nytt, og Turtle Beach har også kommet med 2. generasjon av sitt Stealth 600-headset til PlayStation og Xbox. Forgjengeren var et trådløst gamingheadset som var i en grei prisklasse. Har de fått gjort enda mer ut av det denne gangen?

HQ

Det er ikke enorme endringer å finne fra den første modellen, naturligvis, men noen justeringer har Turtle Beach gjort. Først og fremst har de prøvd å gjøre headsetet mer komfortabelt, men selv om selve øreklokkene er myke og fine kan jeg ikke påstå at det er veldig behagelig å ha på seg over tid. Som gamere sitter vi gjerne en del timer i strekk med headsettet på, og for at det skal være utholdelig er det viktig med komfort. Dessverre tar det ikke lange tiden før jeg kjenner et ubehag ved å ha disse på meg. Mulig jeg er litt for 'tjukk i huet', men for at dette skal kunne kalles et behagelig headset vil jeg påstå det hadde vært mer riktig å kalle det en juniorutgave.

Turtle Beach Stealth 600 2. gen
Ny generasjon. God lyd!

Ser jeg litt bort fra selve komforten med headsetet har denne generasjonen av Stealth 600 mye å by på, dersom du bruker det til konsoll. Selv om det er kompatibelt med både konsoll og PC er det meget begrensede muligheter for sistnevnte. Ikke bare trenger du en egen trådløs sender som selges separat (dersom du har Xbox-utgaven slik undertegnede fikk tilgang på), men funksjoner som justering av spill- og chatlyd er også fraværende på PC. Det ble derfor mest fornuftig at jeg tok med meg headsetet til en kamerat for å teste på hans Xbox Series S for å finne ut om disse funksjonene fungerer som de skal. NB! Alle smittevernregler ble selvsagt fulgt.

Heldigvis ga denne testen meg mer tro på headsetet rent teknisk sett. Både ved spilling og ved lytting til musikk leverer headsetet meget god kvalitet, prisen tatt i betraktning. Det faktum at det også har en monitoring-funksjon som gjør at jeg hører meg selv ved bruk av mikrofonen er et stort pluss i mine øyne. Ofte kan heldekkende headset gjøre det litt vanskelig å vite hvor høyt jeg faktisk snakker, men med hjelp av å høre meg selv samtidig som jeg snakker gir det meg et bedre bilde av stemmevolumet mitt.

Dette er en annonse:
Turtle Beach Stealth 600 2. gen
Headsetet fås i både sort og hvitt.

Kobler du headset til PC (via medfølgende USB-C kabel) finnes det programvare fra Turtle Beach som hjelper deg med oppdatering av firmware og enkle innstillinger som hvor høyt du skal høre deg selv eller hvor høyt systemlyder som lavt batterinivå skal høres. Utover dette er det ingen muligheter for å justere lyden i det. Skal du bruke det kun på konsoll trenger du kun å koble til PC ved eventuell firmware-oppdatering.

Batterinivå er et viktig aspekt hos alle trådløse enheter, og her leverer virkelig Stealth 600 Gen. 2 i toppklassen. Turtle Beach annonserer med 16 timers batteritid, men jeg opplevde faktisk lengre batteritid enn dette ved å bruke litt lavere volum. Det holder med andre ord mer enn nok til de fleste gamingsekvenser, men skulle du trenge lenger levetid er det også mulig å lade samtidig som du bruker headsetet - gitt at du har lang nok kabel liggende da den medfølgende er litt for kort til dette.

Turtle Beach Stealth 600 2. gen
Programvaren til headsetet har heller begrensede justeringsmuligheter.
Dette er en annonse:

Jeg skal ærlig innrømme at det har litt å gå på lydkvalitetsmessig i forhold til for eksempel Astro A40, men det er også en helt annen prisklasse. Derfor kan Turtle Beach Stealth 600 Gen. 2 anbefales til de med litt mindre hode som forhåpentligvis får en mer behagelig opplevelse enn undertegnede når det kommer til komfort. Lydmessig er det nemlig verdt tusenlappen det koster dersom du er på utkikk etter et trådløst headset til konsoll. Skal du fortrinnsvis bruke det til PC ville jeg nok derimot sett mot andre sett som gir mer.

Turtle Beach Stealth 600 2. gen
Kjøper du Xbox-utgaven må du være forberedt på å investere i adapter om du skal bruke det på PC.
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
God lyd. Lang batteritid. Stødig bygd.
-
Ubehagelig for medium/store hoder over tid. Lite konfigurasjonsmuligheter. Trenger adapter for bruk på PC.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content