Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Turtle Beach Stealth Pro

Daniel har testet Turtle Beach sitt nyeste premium gamingheadset. Er det verdt pengene?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Turtle Beach har gitt oss mange gode headset oppgjennom tidene, men de har slitt litt med å holde følge med toppmodellene til Astro og Steelseries. Det har de nå gjort noe med, og Stealth Pro tar virkelig opp kampen med de to nevnte.

HQ
Turtle Beach Stealth Pro

Det første som slår meg når jeg åpner pakken og pakker ut headsetet er at dette oser byggekvalitet først og fremst. Med sine 50mm store Nanoclear-høyttalere veier de mer (396 gram) enn for eksempel konkurrenten fra Astro (340 gram), men etter flere økter på 7-10 timer har jeg til gode å føle at det er et hinder til meg i bruken. Det eneste det gjør er at jeg virkelig føler dette er et solid produkt som skulle tåle en trøkk skulle det få det.

I pakken finner jeg, i tillegg til selve headsetet, en ladestasjon til batteri som også fungerer som trådløsmottaker, mikrofonarmen, to stk batteri, to stk USB-C-kabler og en liten pose til å frakte headset i. Det faktum at headsetet kommer med to batterier er kanskje min favorittfunksjon her. Hvert av batteriene har en kapasitet på ca 12 timer, noe som gjør at dersom jeg husker å bytte batteri etter hver spilløkt vil jeg aldri ha noe problem med tanke på strøm, noe som for meg er veldig befriende. Skulle jeg mot formodning glemme meg byttes batteriene meget kjapt ved å åpne en luke som er festet med magnet på den ene øreklokken, og er jeg ekstra uheldig og ikke har ladet det andre batteriet tar det femten minutter for å ha to timer batteritid. All den tid mottakeren og batteriladeren er en og samme enhet skal det derimot mye til for at man ikke har batteriet klart i denne. Som en liten «ekstraservice» har også denne mottakeren en ekstra USB-kontakt skulle du ønske å lade ting som mobilen eller lignende.

Turtle Beach Stealth Pro
Dette er en annonse:

Turtle Beach har alltid fokusert på gaming i sine headset, men med Stealth Pro ønsket de å ta det litt videre, og lyd både på musikk og film er bedre enn noen gang. Nå er vi blitt bortskjemte med lyden til for eksempel Astro A50 og Steelseries Arctic Nova Pro, men Stealth Pro kan absolutt gå i ringen med begge disse, og vel så det. Lyden er klar og fin, og med de mange innstillingene i en imponerende programvare (som også kommer som app på mobil) kan du virkelig tilpasse lyden akkurat slik du ønsker det.

Det er derimot spillyden som imponerer mest i bunn og grunn. En kveld spilte jeg Warzone med en kompisgjeng, og som vanlig var jeg en av de første som måtte ta den velkjente tilskuerrollen. Ved flere tilfeller gir jeg beskjed til min kamerat, som fortsatt er i live, om at det er en fiende nær han, og jeg klarer å påpeke godt om han er over, under eller utenfor han. Dette hørte han ikke selv. Etter denne opplevelsen ble det til at mine kamerater ikke ble lei seg om jeg var den første som døde, slik at jeg kunne bistå dem. Dette viser bare hvor godt lydbildet i dette headsetet er, og jeg må innrømme at det er det beste jeg har prøvd så langt, inkludert mitt tidligere anmeldte 10'er-produkt, JBL Quantum One.

Turtle Beach Stealth Pro

I tillegg til god lyd har også Turtle Beach introdusert Active Noise Cancellation for første gang i sin serie, og de debuterer med bravur både når det kommer til høyttalere og mikrofon. Da naboen klippet plenen for første gang i år hadde jeg vinduet oppe, og verken jeg eller de jeg snakket med enset engang at plenklipperen gikk rett utenfor vinduet mitt. Det gjorde dog at jeg skvatt greit da jeg tok av meg headsetet og plutselig hørte lyden meget godt, men den lever jeg fint med.

Dette er en annonse:

Generelt sett er mikrofonen over gjennomsnittet god, og kan sammenlignes med flere mikrofoner som står alene. Ved opptak hører jeg kvalitetsforskjell på denne og Logitechs Blue Sona XLR-mic, men ved bruk i Discord var forskjellen mindre ifølge mine medsoldater.

Turtle Beach Stealth Pro

Av funksjoner så mangler det en ganske vesentlig del ved utgivelse, og det er muligheten til å justere mellom chat-lyd og lyd fra spillet. Dette er en funksjon jeg bruker mye, og ble oppriktig skuffet over at dette ikke er tilgjengelig på annet enn Xbox-versjonen av headsetet, men etter en samtale med Turtle Beach direkte fikk jeg bekreftet at det kommer en oppdatering som vil gjøre dette mulig på PC også i løpet av kort tid, og at de jobber med å få til det samme på PlayStation.

Headsetet kan bli litt varmt å ha på seg over lengre tid, og en varm vårdag i Trøndelag (12 grader...) gjorde at jeg følte det vesentlig varmere enn andre headset, men det føltes også slik da det var 2 grader ute slik at jeg har troen på at selv om det er varmere ute vil temperaturen på ørene holde seg lik. Det var også erfaringen jeg fikk fra min spanske kollega som hadde testet det i vesentlig varmere vær enn hva jeg får her oppe.

Som så mange andre headset nå til dags kan du fint koble til to enheter samtidig, så lenge den ene er Bluetooth sådan. Dette gjør at du ikke trenger å gå glipp av en viktig telefonsamtale selv om du sitter i en intens spilløkt.

Turtle Beach Stealth Pro

Kort oppsummert er Turtle Beach Stealth Pro et premiumheadset av premium kvalitet, til premium pris. Til den nette sum av 3899,- kan du i dag forhåndsbestille det hos Power (headsetet slippes offisielt 23. april), men jeg tør påstå det er verdt pengene. Dette er uten tvil mitt hovedheadset fra og med nå, og det skal mye til for å få meg til å endre akkurat det. Det eneste som kunne gjort denne pakken bedre er om det fulgte med en headset-stand, men det blir pirkete. Skal du ha det beste trådløse gamingheadsetet på markedet, og prisen ikke spiller noen rolle, kan du slutte å lete mer. Du har funnet det her.

Slik headsetet er per i dag, ville jeg karakterisert det til en meget sterk 9'er, men med oppdateringen som gjør det mulig å styre balansen mellom lyd fra chat og spill vil dette være en klink 10'er, og ettersom dette er lovet å komme innen kort tid (sannsynligvis før utgivelse) velger jeg å sette karakteren til 10.

Spesifikasjoner:
Høyttalere: 50mm Nanoclear med Neodymium magneter
Støyredusering: >25dB @ 100Hz
Frekvensrespons: 10Hz - 22kHz
Trådløs tilkobling: 2.4Ghz og Bluetooth 5.1
Rekkevidde: 15 meter (2.4Ghz)
Øreklokkedesign: lukket
Øreklokkematerial: Minneskum med kunstskinn

10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Fremragende lyd. Fantastisk mikrofon. Genial batteriløsning. Premium følelse.
-
Litt tungt. Fare for å bli litt varm.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content