Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Ultimate Ears Megaboom 3

Bedre sent enn aldri: Ultimate Ears er altså ganske gode til å lage robuste høyttalere.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Ok, det er nok ikke så mange som umiddelbart tenker "Ultimate Ears!" når de blir bedt om å tenke på en velkjent Bluetooth-basert høyttaler. Vi har gradvis trent oss til å tenke JBL, B&O, Sonos og alle de andre gigantene, men det er faktisk synd, for i årevis har Logitech-eide Ultimate Ears faktisk solgt en ganske habil og holdbar konkurrent, og det er først nå vi kikker på den.

HQ

"Megaboom" heter den, og mer spesifikt Megaboom 3. Akkurat som den nyere Hyperboom, så gjemmer det seg mye bak denne. Den er på størrelse med omtrent en halvannenliters brus og er kledd i et robust stoffmateriale som ser ut som noe av materialet Harman Kardon tidligere har brukt fra danske Kvardrat. I beste Ultimate Ears-stil er det imidlertid store pluss- og minussymboler foran, som selvfølgelig lar deg skru opp og ned lyden, og på baksiden finner vi et lite gummideksel som skjuler microUSB-porten for lading. Ja, Megaboom 3 er ikke akkurat siste skrik, men selv med den alderen er er microUSB praktisk talt utilgivelig.

Ultimate Ears Megaboom 3

Flott er den, og med det slitesterke stoffet rundt, som Ultimate Ears sier også brukes til å lage motorsykkeljakker av, samt en IP67-sertifisering, som skulle bety at du enkelt kan kaste den i bassenget uten å bekymre deg, så bør Megaboom 3 være en enhet du kan ha med deg i årevis uten at den nødvendigvis gir opp.

På toppen av det finner du selvfølgelig paring og alt det der, men "nyhetene" er faktisk den nye Magic-knappen. Den virker best med Android, og har du en Android-enhet kan du bla deg gjennom spillelister via for eksempel Spotify, og mange andre fine små snarveier. Det viktigste er at det hele virker ganske upåklagelig, og takket være Bluetooth 5.0 har den også solid rekkevidde. Alt i alt oppfyller Megaboom 3 forventningene til en "robust" høyttaler.

Dette er en annonse:

Den har også en såkalt "PARTY UP"-funksjon som lar deg, teoretisk sett, forbinde opptil 150 Ultimate Ears-høyttalere og spille som gigantisk stereopar, men enda viktigere registrerte vi en batteritid på cirka 21 timer, som nærmest er beste i klassen for en høyttaler på denne størrelsen.

Ultimate Ears Megaboom 3

Innvendig finner vi to 50-millimeter full-range høyttalere, samt to 55x86 millimeters passive radiatorer. Det er ingen dedikerte diskanthøyttalere eller basshøyttalere her, og som et resultat er det et enklere lydbilde som Megaboom produserer. Selv om det kanskje ikke er de lagene du får fra for eksempel de varmere B&O-høyttalerne, er den ganske habil, og nettopp på grunn av det enkle oppsettet er det ingen sjangere den imponerer mer i enn andre - den kan brukes til alt, og fremstår funksjonell, allsidig og imponerende.

Og det er litt historien om Megaboom 3. Kan du få bedre alternativer, selv i samme størrelse? Ja, det kan du. Vi kan for eksempel anbefale Sonos' Roam eller B&Os Explore - men begge er dyrere, har ikke samme funksjonalitet eller samme motstandsdyktighet mot elementene, og til omtrent 1800 kroner er dette altså en glimrende høyttaler.

Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content