Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
anmeldelser
Darwinia

Darwinia

Dette er spillet for deg som er ute etter noe litt utenom strømmen. Noe nytt og vågalt. Det er deilig å se noen som tør!

  • Tekst: Kristian Karlsen

Facebook
TwitterReddit

Last ned demo av Darwinia her.

Introversion er tilbake, og sist gang vi hørte fra dem var da jeg anmeldte det utrolig gode spillet Uplink . Introversion er en liten gjeng med venner som begynte å mekke på et spill for gøy, etter hvert ble det så bra at de ga det ut på nettet og senere fikk de også en utgiver i USA til å publisere spillet. En formidabel suksess for en vennegjeng som ikke hadde noen store planer i begynnelsen. De fleste som har testet spillet har gitt gode karakterer og leserne av bladet «PC Gamer UK» har stemt inn spillet på top 100 lista over tidenes beste spill for tredje år på rad.

Darwinia er et helt annet spill enn Uplink. Der Uplink rettet seg mot hacking, går Darwinia tilbake til de gode gamle dagene. Darwinia er egentlig en eneste stor hyllest til de gamle spillene som kom på 80-tallet. Det hele foregår inne i en maskin med en meget spesiell grafikk, som du sikker kan se på bildene. Styreformen er utrolig simpel, det er ingen ikoner av noe slag i spillet. Alt styres av musa og ved musebevegelser. De litt eldre spillerne vil nok kunne kjenne igjen hvordan man spiller fra spill som kom til Amiga, f.eks. Cannon Fodder (Senible Software) og Syndicate (Bullfrog).

Handlingen er ganske spesiell. Darwinia er verdens første helt virtuelle fornøyelsespark. Den er skapt av Dr. Sepulveda, Darwinianerne er en kunstig intelligens som i løpet av kort tid har rukket å gå igjennom over 10000 generasjoner. Darwinia består av mange forskjellige øyer som er koblet sammen ved hjelp av portaler, Darwinianerne lever på disse øyene helt selvstendig. Du har vært på besøk inne i Darwinia da det blir angrepet av et kraftig virus. Dr. Sepulveda klarer å koble fra de fleste besøkende, men du er tilfeldigvis blitt glemt igjen inne i systemet. Og når Sepulveda finner deg, har viruset gått så langt at det eneste du kan gjøre er å følge Sepulveda ordrer. Det er nå du trår inn i en ny og rar verden. Du må lage forskjellige kampenheter som du bekjemper virusene med, på en øy av gangen. Alle programmene som du har tilgang til blir hele tiden forbedret av Sepulveda, når han lager noe nytt kommer programmet opp i en ny versjon, og man får for eksempel flere krigere i gruppene dine. I løpet av spillet kan du samle opp databiter som ligger rundt omkring, når du finner disse, så laster du de opp til Sepulveda som kan gi deg informasjon og bedre programmer på grunnlag av de nye databitene.

Selve spillet foregår som sagt inne i en datamaskin, men det ser mer ut som en litt kornete verden, med øyer, vann, fjell osv. Når man begynner å spille så starter man ved et kontrollsenter, og her kan man innen en liten radius starte forskjellig programmer. Det er få av dem i begynnelsen, men som i andre spill så blir det flere tilgjengelige etter hvert. Darwinia er en blanding av action- og strategispill, så man må gjøre litt av hvert. I begynnelsen har du to enheter; en engineer og en squad. Engineereren tar over bygninger og samle opp døde spirits, spirits er døde Darwinianere, virus og enheter som er slettet i verdenen. I spillet kan man ta over forskjellige raffinerier og gruver. Disse gruvene samler opp polygoner fra verdenen som så sendes til raffineriet, som gjør om polygonene til basisenheter som senere gjør at man kan lage kraftigere våpen og maskiner. Ut i spillet kan man også få flyangrep, og da er det en skvadron med Space Invaders som kommer til unnsetning.

Som du nok skjønner er dette et meget spesielt spill. Det er ikke beregnet for alle i den nye spillgenerasjonen som må ha 100fps i Half-Life 2 og kunne kjøre det på 1280x1024 uten å merke hakk, før de begynner å spille det. Dette spillet er påtenkt de litt eldre som satt med Commandore 64 maskinene, atariene og kjørte små spill fra dos 6.1. Dette er en ren hyllest til alle de gode spillene som satte fart i dagens spillverden. Spillet vekker gode minner hos meg, selv om jeg må innrømme at holdbarheten på spillet nok ikke er den beste. Men hva gjør vel det?

Grafikken er som jeg nevnte litt sær og er ikke lagd for å være fotorealistisk, dette minner meg aller mest om filmen Tron. Med selvlysende sære farger. Lyden passer bra inn i dette «sære» spillet, sprek og passende. Og kommer det noen og klager på dette spillet så kan de få der hatten passer, et spill som dette skal ikke ha fotorealistisk grafikk, eller lyd laget av Hollywoods musikere, det skal være personlig og enkelt - det er altfor få spill som er det nå om dagen. Er utrolig gøy å se at noen faktisk klarer å lage gode spill uten å ha store utgivere i ryggen med millionbudsjett. Jeg kan ikke annet enn å like dette spillet. Introversion er blitt min øyensten, og jeg håper at mange nok kjøper spillet slik at det kommer et tredje spill fra det lille firmaet. Foreløpig kan man bare kjøpe det via Introversion sine sider.

Darwinia
Darwinia
Darwinia
Darwinia
Darwinia
Darwinia
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Spesielt, bringer gode retro minner.
-
Helt sikkert for sært for mange
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene