Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
The Falcon and The Winter Soldier

The Falcon and The Winter Soldier - Sesong 1

Den første sesongen vil nok skape delte meninger blant folk, men Eirik sier seg fornøyd.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Selv om første episode av The Falcon and The Winter Soldier ikke imponerte undertegnede veldig pirret den nysgjerrigheten min nok til at jeg var mer enn villig til å se et par episoder til før jeg eventuelt skulle sagt at serien ikke burde prioriteres. Takk og lov for det, for de beste delene av denne sesongen er virkelig verdt å få med seg. Da kan jeg leve med noen feiltrinn innimellom.

HQ
The Falcon and The Winter Soldier

For de påfølgende fem episodene minner mer om en Marvel-film som har blitt forlenget med scener som dedikerer mer tid til hva som driver både heltene og slemmingene. Hvor vi får se Sam "The Falcon" Wilson og Bucky "The Winter Soldier" Barnes både dele ut og få juling i det ene øyeblikket blir det tid til å se nærmere på hvordan livet utenfor oppdragene er i det andre. Begge deler gjøres som regel relativt bra. Flere av kampene bærer preg av at enkelte i staben står bak John Wick-filmene med kul bruk av både vinger, en mekanisk arm, Captain America sitt skjold og mer, mens hovedrollene får vist at de har et større talent for følelsesladet drama enn de som kun har sett MCU-filmene muligens trodde. Spesielt Sebastian Stan overrasker meg positivt to ganger hvor han med små detaljer indikerer hvor mye Bucky strever med å tilpasse seg det nye livet. Pluss på noen antagonister som noen ganger virker litt "mer ekte" ved å ha relativt forståelige grunner for det de gjør og stadig balanserer mellom snill og slem så er det i alle fall ikke skuespillet eller den grunnleggende historien det står på.

Derimot tror jeg at det vil være delte meninger om hvor mange sjangere serien prøver å dekke og hvordan dette med jevne mellomrom ødelegger flyten i historien. Som sagt veksles det ofte mellom action, drama og humor, og dette skjer ofte så brått at man på en måte ikke rekker å omstille seg. En rekke scener bærer liksom preg av å være noe som ville vært kuttet ut av filmene som må holde seg innen et stramt tidsskjema. Disney og Kari Skogland har et tydelig ønske om å ta opp noen viktige og interessante temaer, noe jeg synes de skal ha skryt for. Problemet er bare at det til tider blir rotete når den samme serien skal dekke både rasepolitikk, gode og dårlige sider til både de gode og onde, action, humor, reflektere over fortiden og legge grunnsteinene for kommende filmer og serier i hver episode. Enkelte ting får også altfor lite tid på skjermen. Uten å spolere noe vil jeg blant annet si at Marvel like gjerne kunne fjernet første episode siden veldig mye av det den tar opp ikke får et millisekund med oppmerksomhet igjen før bittelitt i siste episode. Jeg er ikke alene om å like hvordan Marvel hinter til noe som først vil få mer rampelys i fremtiden, men det kan bli for mye av det gode når de samtidig ikke gir nok tid til hva hovedtemaene faktisk er. The Falcon and The Winter Soldier klarer ikke helt å bestemme seg for hva den ønsker å si eller være, noe som kort sagt fører til at mange ting enten skjer altfor brått eller blir dratt ut på kanten til det som mest sannsynlig blir det kjedsommelige for noen.

Til tross for å bruke såpass mye tekst på negativ eller skuffende aspekter sier jeg meg uansett fornøyd med The Falcon and The Winter Soldier. Mange scener er i seg selv veldig underholdende eller tankevekkende på lik linje med filmene. Jeg har både flirt høylytt, kjent hjertet dukke i heftige actionsekvenser, hatet enkelte personer og blitt sittende og tenke på hvordan livet faktisk ville vært for personer i denne verdenen. Da gjør det ikke så mye at litt for mange scener nesten har gått i glemmeboken allerede. Særlig når skavankene dekkes til av noen ting som åpenbart er første glimt av hva fremtiden vil bringe.

Dette er en annonse:
07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content