Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Library of Babel

The Library of Babel

David har sneket seg rundt og plattformet på en robotaktig rigid måte...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
The Library of Babel
The Library of Babel
</bild
HQ

Library of Babel er navnet på spillet, men i begynnelsen er det prydet med tilleggstittelen Stealth Platformer Journey. Og så er forventningene allerede satt. Vi får se mye stealth og plattforming. Spillets historie er basert på boken The Library of Babel. Jeg har ikke lest boken selv, men tilsynelatende handler den om et bibliotek som har en bok for alle mulige kombinasjoner av bokstaver og tegn. Dette betyr at flertallet av bøkene er uleselig tull, men et sted er det en bok som har meningen med livet skrevet i den.

The Library of Babel
Dette er en annonse:
The Library of Babel

Spillet dreier seg om roboter som finner en kilde som spytter ut data som de prøver å sile gjennom for å finne nyttig informasjon. Jeg vil ikke ødelegge hele spillet, men dessverre er det ikke mye å ødelegge. Hvis du spiller dette for å få en interaktiv versjon av filosofiske spørsmål om uendelig og hvordan du skal håndtere det, vil du bli veldig skuffet.

The Library of Babel
The Library of Babel
Dette er en annonse:

Der spillet lykkes er i atmosfæren. Mens historien føles meningsløs og hovedpersonene flate, er verden interessant. Jeg vil vite mer om sivilisasjonen robotene har skapt og hvorfor deres verden er slik den er, jeg vil vite hvordan en robots personlighet kan endres ved å redigere harddisken og hvordan de ser på menneskene som skapte dem. Det hjelper mye at verden er veldig vakker, uansett hvor du er, kan du ta et skjermbilde og bruke bildet som bakgrunnsbilde på datamaskinen din.

The Library of Babel
The Library of Babel

Animasjonene på den annen side føles hakkete, det var en liten detalj som jeg stadig la merke til. En del av meg synes det er sjarmerende som om du raskt blar gjennom en bok, mens en annen del av meg synes det føles slurvete. Som nevnt ovenfor er dette et plattformspill. Dessverre føles det veldig vanskelig å bevege seg rundt som trekker det ned. Det føles aldri flytende, men jeg må tenke på hvordan og når jeg skal gjøre en manøver. Mesteparten av tiden er det ikke et problem, men det er tider når det er ganske jævla åpenbart at du dør om og om igjen fordi en bestemt handling krever at du først hopper rett opp og deretter går sidelengs. Det hele skaper en mangel på fremdrift i en sjanger som vanligvis bruker det utrolig bra.

The Library of Babel
The Library of Babel

Plattformingen er for det meste underholdende og irriterende på punkter. The Library of Babel har imidlertid også stealth-spill. Så vi må spørre er stealth noe bedre? Absolutt ikke. I dette spillet er stealth den verste delen. Det er to måter å snike seg på, gjemme seg bak et merket objekt og vente til en fiende sakte har gått forbi. Eller du kan stå stille slik at en bevegelsesfølsom laser slutter å peke på deg. Det blir bare venting og mer venting, noe som etter denne anmelderens mening er en kjedelig spillmekaniker.

The Library of Babel
The Library of Babel

Imidlertid har spillet også gåter, som skiller seg ut som et klart høydepunkt. Noen av gåtene er den gammeldagse trekk i spakene for å få omgivelsene til å oppføre seg riktig, men de andre er gåter som går tilbake til klikk og pek-eventyr der du må kombinere gjenstander og finne nye bruksområder for det verdslige.

The Library of Babel
The Library of Babel

For eksempel hadde jeg en kryptert harddisk som måtte låses opp. Robotkamelen min kunne gjøre det, men var tom for batteri. Så jeg fant et batteri som var dødt, og deretter en batterilader som trengte noe for å lade batteriet. I eventyrene mine fant jeg en pære som hadde i beskrivelsen at disse er raffinert til energikilder. Så jeg raffinerte pæren ved å legge den i et krus med øl. Så pæreøl til laderen, laderen til batteriet, batteriet til kamelen og til slutt klarte jeg å låse opp den krypterte harddisken.

Hvis du har spilt The Legend of Zelda: Ocarina of Time, har du kanskje et vagt minne om en ugle hvis dialog du ønsket å hoppe over og deretter fikk en dobbel dose av. All dialog i The Library of Babel føles slik. Hvis du snakker med en person, vil de gjenta den samme dialogen som de gjorde første gang, og hvis du prøver å klikke forbi for raskt, kan du ved et uhell klikke på den samme dialogen igjen. Utviklerne har ikke vært snille nok til å legge til en hopp over-knapp, men de har lagt til en repetisjonsknapp av en eller annen uklar grunn.

Noen av de største frustrasjonene dukket opp ved å spille minispillet som egentlig er en kopi av Flappy Bird. Minispillet var morsomt i seg selv, men du må gjøre mange forsøk på å nå målene. I stedet for å kunne starte på nytt umiddelbart når du krasjer, havner du i en dialog med en person som sier å vel, bedre lykke til neste gang. Så må du starte en dialog med ham der han går gjennom hvordan det fungerer i detalj, og så kan du velge hvilken utfordring du vil ta på deg. Jeg telte at jeg måtte klikke på A 20 ganger for å komme forbi alle dialogene for å prøve igjen.

Alt i alt var det et underholdende spill. Det var noen hemmeligheter jeg ikke låste opp til slutt som kunne låse opp noe bemerkelsesverdig. Men hvis noe krever at jeg kjemmer hver sti for skjulte hemmeligheter og får 500 poeng i Flappy Drone, vil jeg heller se noen andre gjøre det på YouTube enn å bruke min egen tid på det. Så karakteren er 7/10. Et godt spill, men trenger mye polering for å være veldig bra.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Vakker tvers igjennom, morsomme gåter, interessant verden, mye å finne
-
Vanskelig bevegelse, dårlig tempo, kjedelig sniking
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
The Library of BabelScore

The Library of Babel

ANMELDELSE. Skrevet av David Hedin

David har sneket seg rundt og plattformet på en robotaktig rigid måte...Loading next content