Norsk
Gamereactor
artikler
Resident Evil 4 (2004)

Tidligere Generasjoners Perler: Resident Evil 4

Denne uken tar vi ladegrep og vender tilbake til en skremmende god tittel fra Gamecubes glansdager...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Stien som leder inn til landsbyen er omkranset av døde trær, med nakne grener som strekker seg mot himmelen som lange, spinkle fingrer. En tynn dis ligger som ett kaldt laken over skogen, og åler seg mellom de gamle trestammene. Det ensomme huset ved elven ser forlatt ut, men jeg bestemmer meg for å undersøke. Løvet på bakken rasler idet jeg beveger meg mot det, og for hvert skritt jeg tar kjenner jeg pulsen stige. Plutselig ser jeg en skikkelse i vinduet, men så er den borte. Jeg gir testiklene mine noen øyeblikk til å komme seg, og går inn døren.

Resident Evil 4 (2004)
Det var nattåpent på bygdesenteret. Alle som møtte opp fikk en gratis høygaffel.

Den første gangen jeg spilte Resident Evil 4 satt jeg på loftet i en sakkosekk med en skål full av Brynilds rustne spiker på fanget, også kjent som nirvana på pose. På en sliten Grundig 60Hz tv skulle jeg erfare et mareritt jeg aldri hadde opplevd maken til før. Nei, jeg snakker ikke om bildekvaliteten. Capcoms mesterverk dro meg inn i en verden full av skrekk, monstre og lite ammo, en verden jeg ikke klarte å legge fra meg før tv-skjermens elendige oppløsning var prydet av rulleteksten.

Resident Evil 4 (2004)
"For SISTE gang, jeg er ikke interessert i å abonnere på BondeMagasinet!"
Dette er en annonse:

Spol frem ti år. Sakkosekken ble pensjonert da katten pisset på den og tven er byttet ut med en 65". Det var en trist dag for oss alle når rustne spiker gikk ut av produksjon, men det er en stor trøst at man kan gjenoppleve hvert eneste polygon av Leons legendariske sleik i spektakulær høydefinisjon!

Og med det, her er fem grunner til å nok en gang redde presidentens barmfagre datter.

1: Sinte Spanjoler
Fiendene i Resident Evil 4 er ikke kjøttetende zombier, men kontrollert av en parasitt. De kan derfor kommunisere med hverandre og bruke våpen, noe som resulterer i en mye større trussel. De fleste kommer løpende mot deg med økser og høygafler i ekte landsby-stil, mens noen kan finne på å plukke opp både motorsager og RPGer. De er dog ikke mindre skumle av den grunn, og føles fremdeles som zombier der de vandrer målløst rundt og mumler noe jeg tipper er sangtekstene til Backstreet Boys på spansk.

Resident Evil 4 (2004)
"Den sekken på hodet ditt lurer ingen, Erna!"
Dette er en annonse:

2: Fin Fisketur
En stille innsjø. En liten jolle. Tidenes største torsk. Nei, dette er ikke begynnelsen på en barnevennlig utgave av Moby Dick, men utgangspunktet til en av spillets kuleste og mest intense bosser. Tåken glir bortover vannskorpen mens du sakte flyter ut på sjøen, og stillheten griper tak i deg med skarpe klør. Følelsen av fare idet en enorm skikkelse plutselig svømmer forbi under den lille båten er nervepirrende, og det eneste man kan gjøre i sin desperasjon er tvinne tommeltotter mens man venter på det uungåelige.

Resident Evil 4 (2004)
"Det nye agnet de selger på Rema 1000 funker, altså!"

3: Salazars Slave
Salazar var en uhyggelig type, men de to maskerte skapningene som fulgte ham overalt gav meg virkelig gåsehud. Under hetten deres kunne jeg skimte et ansikt kun en sinnsforvirret mor ville elske, og i løpet av spillets gang var jeg så heldig å ende opp på tomannshånd med én av de i en mørk fangekjeller. Jeg måtte løpe gjennom korridorene på jakt etter utgangen så fort jeg kunne, mens monsteret hele tiden nærmet seg. Det var en sinnsyk lek av katt og mus, som kulminerte i et klimaks hvor jeg kunne bestemme selv om jeg ville ta opp kampen med pusen, eller stikke av med halen mellom bena. Hva kan jeg si? Jeg er et hundemenneske.

Resident Evil 4 (2004)
Er dette en grotesk boss, eller en scene fra en japansk pornofilm?

4: Aggressiv AI
Det Resident Evil 4 virkelig gjorde riktig, var følelsen av å aldri være trygg. Om jeg ble omringet av fiender, og det ble jeg ofte, søkte jeg tilflukt i et hus. Jeg barrikaderte døren med en kommode, og dyttet et skap foran nærmeste vindu. Jeg løpte deretter opp i andre etasje på leting etter ammunisjon, og skvatt til da vindusrutene knuste når innbyggerne satte opp stiger. Jeg plukket opp noen runder til pistolen, ladet om og siktet, akkurat i tide til å smøre veggene med hjernemassen til den første tullingen som klatret opp. Den neste traff jeg i skulderen, og deretter hørte jeg en motorsag som sagde seg gjennom barrikadene i etasjen under, før en hel gjeng illsinte spanjoler kom løpende opp trappen. Jeg lobbet en granat inn i mengden og kastet meg ut av vinduet, og i neste sekund regnet det trebiter, glasspråt og involler.
Værmeldingen jeg liker best.

Resident Evil 4 (2004)
Kinesisk akupunktur frister ikke like mye lenger....

5: Super Survival-Horror
Det første ordet jeg tenker på når det kommer til Resident Evil 4, er gjennomført. Alt stemte, fra A til Å. Spillet hadde et nydelig tempo, stemningsfull musikk og et utrolig creepy design. Mangel på ammunisjon gjorde at jeg hadde hjertet i halsen hele tiden, og gleden over å finne to patroner til pumpehaglen var enorm. Muligheten til å oppgradere helse, våpen og koffertplass gjorde at jeg gransket alle kriker og kroker etter ressurser. Faren var stor, men det var også den potensielle gevinsten. Resident Evil 4 er spekket med minneverdige og skrekkelige øyeblikk, og det eneste som er skumlere er tanken på at jeg aldri kan få den sensasjonelle smaken av Brynilds rustne spiker i munnen igjen...

Resident Evil 4 (2004)
"Gulp...gå etter ballene, Trofast! BALLENE!"

Relaterte tekster

9
Resident Evil 4Score

Resident Evil 4

ANMELDELSE. Skrevet av Jesper Karlsson

Det er noe rottent i Spania når Capcom tar med sin kuuleste actionhelt på et halvdårlig PC-eventyr...

1
Residen Evil 4 - PS2Score

Residen Evil 4 - PS2

ANMELDELSE. Skrevet av David Skovly

Stålsett deg, bonderomantikken er forsvunnet og jakten på presidentens datter er i gang - denne gangen på Playstation 2!

0
Redaksjonens Lørdagshjørne: Uke 23, 2021

Redaksjonens Lørdagshjørne: Uke 23, 2021

ARTIKKEL. Skrevet av Ruben Jones

Rubens uke har vært preget av frysepizza, en nostalgisk jakt på et platina-trofé og en stor skuffelse. Ikke at sistnevnte har noe med førstnevnte å gjøre. Dr. Oetker for life.Loading next content