Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Pro Evolution Soccer 2017

Tyvstart: Pro Evolution Soccer 2017

Vi ble invitert til imponerende Camp Nou for en titt på årets PES, og heldigvis innebærer avtalen med Barcelona FC langt mer enn bare nye fjes på spillcoveret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Selv om spillet ikke er ferdigutviklet ennå, og først kommer for salg den 15. september, inviterte Konami oss til majestetiske Camp Nou for ikke så lenge siden. Med seg til Barcelonas hjemmebane hadde de med seg en nybakt versjon av PES 2017, og vi la merke til viktige og interessante forskjeller sammenlignet med versjonen vi hadde sett tidligere i Milan og Los Angeles.

Denne nye versjonen, såvel som lokalene for arrangementet, reflekterte den omfattende avtalen mellom Konami og den katalanske storklubben. Barcelona er nå spillets "premium partner" og sammen skal de markedsføre hverandre i fellesskap. Innad i spillet betyr avtalen at utviklerne gjør seg ekstra flid med å gjenskape Barcelona-spillerne og stadionanlegget deres, men det betyr også noe for selve spillingen, for dynamikken i matchene.

HQ

Selve Camp Nou, som er eksklusiv for PES i år, er naturligvis gjengitt med større nøyaktighet og detaljrikdom enn noen gang før, og da snakker vi ikke bare om gressmatta og tribunene. Faktisk er hele byområdet rundt stadion bygget opp digitalt, i et forsøk på å fange den spesielle atmosfæren som preger hjemmekampene til et av verdens største og beste lag. Rent teknisk tar dessuten spillmotoren i bruk nye teknikker og lyseffekter, for å gjengi anlegget på en ektefølt måte. Alle Barça-fans vil føle seg hjemme her, og det samme vil andre fotballentusiaster. Til og med Real Madrid-tilhengerne vil nok like innsatsen som er blitt lagt ned i å gjenskape Camp Nou og alt rundt, hvis de er helt ærlige.

Dette er en annonse:

Når det gjelder selve spillerne har også teamet sett forbi utseende deres, og også lagt inn animasjoner som speiler verdensstjernene i blått og rødt. Typiske gester spillerne gjør er med, og man kan se at de forskjellige spillerne har ulik løpestil. Til og med måten de klager til dommeren på er fanget av animasjonsteamet, og selvsagt har ekstra innsats blitt lagt ned i målfeiringene. Hvis du scorer med Neymar for eksempel kan det fort hende at drakta kommer av, ettersom Konami naturligvis har skannet inn hele kroppen hans. Vær dog forsiktig med å bruke R2 under feiringen (for ekstra trykk), da du risikerer å dra på deg et gult kort.

Pro Evolution Soccer 2017
Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

Med alt dette på det rene er det viktigste naturligvis hvordan spillingen føles når du faktisk holder kontrolleren i hendene. I løpet av en håndfull matcher merket vi følelsen bare supportere som har fulgt laget sitt lenge i ekte matcher kan kjenne igjen, som måten Piqué driver ballen fremover og ut av farlig sone, Albas råe spurter og Messis lure diagonale løp samt driblinger. Til og med de rare pasningene fra Busquets har de fått med. De som ser klumsete ut, men som alltid finner sin mottaker likevel.

Dette er en annonse:

Det er i grunnen gjennomgående for hele laget, enten man ser på Rakitić, Neymar, Suárez eller en av de andre. Man kjenner igjen gutta fra TV-skjermen og/eller tribunene. Og det kuleste av alt, det fremstår ikke som noe som er skriptet eller programert inn på forhånd, men som hendelser som oppstår naturlig og spontant i løpet av matchen. Se for eksempel på assisten på klippet nedenfor (ved rundt 4:30-merket), der Messi sender en stikker med utsiden av foten mot Suárez, som avslutter kontant med et slags saksespark. Legg samtidig merke til det forbedrede replay-systemet og nyt hvor autentisk dette fremstår.

HQ

Supportere av andre lag vil nok protestere og si at dette ikke kommer dem til gode, og det kan hende de har noe rett i dette. Samtidig lover Konami at den samme innsatsen også legges ned i forhold til flere andre lag (som skal annonseres senere), og at mye av arbeidet også kan videreføres til resten av spillet. Det er på denne måten Konami ønsker å tilnærme seg PES-spillene fra nå av, de bare starter med Barcelona på grunn av premium-avtalen og lagets posisjon som et av de aller beste og mest tekniske i verden.

Selv la vi dessuten også merke til forbedringer som strekker seg forbi Barça-stallen. Vi nøt et realistisk og godt implementert fysikksystem, som gjør det mulig å virkelig kjempe om ballen i hver eneste duell. Systemet gir tyngre spillere en fordel ved tøffe tak, samtidig som en smidig spiller også kan bruke naturkreftene til sin fordel. Hvis man legger for mye tyngde bak en takling kan en smart motstander smette unna og parkere forsvareren. Å føre ball i PES 2017 føles mykere og mer responsivt enn før, selv om tempoet er en anelse tregere.

Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

Ved siden av dette er nok det nye systemet for pasninger og ballberøringer den aller største forbedringen i Pro Evolution Soccer 2017. Presisjonen føles markant bedre, både når man forsøker seg korte passinger og lengre crossere eller stikkere. Det er nå en nytelse å sette opp et skudd for en medspiller, eller å selv være den som druser til fra lang distanse. Det samme gjelder hodespill og baller med skru, som også er områder der PES 2017 tar store steg fremover med tanke på presisjon og følelse. Systemet skiller seg nå enda mer fra det nokså tilfeldige systemet til rival FIFA, og du er avhengig av riktig plassering og timing for å lykkes med headinger.

Sammenlignet med versjonen vi så under E3 har også Konami justert tempoet og responsen ved skudd. Begge deler fremstår nå som bedre synkronisert med animasjonene, og man kan kjenne kraften fra gode skudd langt sterkere enn tidligere. På toppen av dette er naturligvis grafikken blit forbedre i løpet av de siste par månedene, særlig med tanke på lyseffektene.

Totalt sett satser Pro Evolution Soccer 2017 alt på annerledes og definert gameplay, og halvannen måned før lanseringen ser spillet ut til å være i rute. PES 2017 leverer allerede en dynamisk, variert og morsom fotballopplevelse, som ligger nærmere verdens største sport enn Konami noen gang har kommet før. I midten av september håper vi å finne den samme personligheten og det samme særpreget som allerede er å plass hos Barça-spillerne i alle storlagene. Konami er fortsatt underdog, men de mener åpenbart alvor i kampen mot EA og FIFA-serien.

HQ

Relaterte tekster

3
Pro Evolution Soccer 2017Score

Pro Evolution Soccer 2017

ANMELDELSE. Skrevet av Sam Bishop & Mike Holmes

Konami vet hva de gjorde bra forrige høst, og nå har de brukt det meste av tiden på å finjustere og polere. Høstens første fotballspill er en perle!

0
- PES League tok et stort steg på Anfield

- PES League tok et stort steg på Anfield

ESPORTSTEKST. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactor var nylig på plass på Liverpool FCs stadion Anfield i forbindelse med PES Leagues regionsfinale. Under tilstelningen tok vi en prat med Konamis Jonas Lygaard...

2
Maradona gir seg ikke i PES 2017-krangelen

Maradona gir seg ikke i PES 2017-krangelen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det startet med at den argentinske fotballegenden Diego Maradona truet med å saksøke Konami for å ha inkludert en spiller med hans navn og utseende i Pro Evolution Soccer...Loading next content