Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
UFC 2

UFC 2

Vi har kastet oss inn i den åttekantede ringen til EA for å teste formen på UFC 2. Dessverre sparker det ikke så bra som forventet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ifølge UFC-veteranen Chuck Liddell er det visst få ting som er like tilfredsstillende som å servere en skikkelig knokesandwich, og derfor er det kanskje ikke så rart at mixed martial arts med UFC i spissen har blitt en så stor sport. Men selv om sporten har blitt populær, har spillene basert på organisasjonen UFC hatt problemer med å levere stabil kvalitet.

HQ

Forgjengeren hadde først og fremst problemer med å simulere grappling på matten og ground and pound, noe utvikler Yuke's har løst på forskjellige måter i både UFC-spillene og WWE-spillene. Dette var også her jeg var mest nysgjerrig på å finne ut om de hadde lykkes denne gangen. Kan EA ha fått til den eksplosive intensiteten og hvordan grappling fungerer?

UFC 2
Dette er en annonse:

Spillet ser i hvert fall veldig pent ut. Jeg tror nesten ikke mine egne øyne når Jon Jones og Anthony Johnson entrer ringen. Herb Dean starter kampen, og fighterne beveger seg sakte rundt og føler litt på hverandre. Jeg tenker at dette er det peneste sportsspillet jeg noen gang har sett, og deretter planter Bones et vanvittig spark i fjeset på Rumble.

Her sprekker illusjonen. Jeg har alltid vært kritisk til vestlige fightingspill fordi jeg mener at animasjonene ikke holder mål. De er alltid laget for å se bra ut hver for seg, men de passer sjelden inn med det som nettopp skjedde eller hva den andre figuren gjør, og jeg synes jeg sjelden ser smidige animasjonsavbrudd eller animasjonskjeder. Dette er også et problem i UFC 2, og figurene beveger seg stivt og robotaktig. Resultatet er ikke en følelse av av ekte MMA. Dette er et spill som ser bedre ut på bilder enn i bevegelse, noe som ikke samsvarer med sporten det skal imitere.

UFC 2

Problemet med dette er at det smitter over i resten av spillet. I et forsøk på å gjenskape så mye av sporten som mulig finner vi nemlig et system som retter angrep mot visse kroppsdeler. Dette gjør kontrollen unødvendig klønete, og det å sette en 100-combo i Killer Instinct er barnemat i forhold til dette. Det mister flyten når jeg sikter meg inn, og angrepene stivner til i blant under treffene som om spillet ikke vet hva som skal skje videre.

Dette er en annonse:

Det sistnevnte merker jeg også i reprisene, der kameraet ikke henger med i svingene og har problemer med å gjenskape det som nettopp skjedde. I tillegg er kommentatorene trege og henger ikke med i kampen. Resultatet er et tvilsomt referat som aldri overbeviser om at det er en spesielt spennende kamp vi er vitne til.

UFC 2

Spillet har en god treningsmodus, og denne kommer godt med. Dette er ikke noe man bare kan plukke opp og være god i, for du må virkelig vite hva du gjør. Jeg har dog hatt noen morsomme kamper med kompiser som bare har glidd rundt på matten før de har fattet tegningen. Det ville naturligvis ikke gått like enkelt i virkeligheten, og spillet bygger i stor grad på at begge «spiller skikkelig» for at kampene skal bli bra.

UFC 2 føles bra og det gir meg et adrenalinrush når trenerne roper fra hjørnet, publikum skriker og kommentatorene er med på det som skjer, men dette klaffer dessverre for sjelden. Intensiteten mangler, slagene høres slappe ut og stamina-meteret gjør kampene litt for statiske. En fulltreffer gir ulikt resultat fra gang til gang, og etter litt vann og vaselin i pausen glemmer fighterne at de nettopp fikk juling i fem minutter i strekk.

UFC 2

Jeg foretrekker jiu-jitsu-delen, for der skiller spillet seg fra tradisjonelle fightingspill med minispill for å passe på angrep, holde motstanderen fast og se opp for kontringsangrep. Det er veldig spennende, men ettersom det er laget som et minispill får man ikke følelsen av å være i kamp.

UFC 2 er best når du spiller mot en som er omtrent like god som deg selv, og da er det tidvis veldig gøy. Velger man å heller spille alene og velger karrieremodusen, setter du sammen en egen fighter i en skuffende og fantasiløs modus. Her finner jeg det samme opplegget som i Fight Night-serien, men uten dynamikk. Altså, spill med en venn i stedet.

På dette området er eksempelvis de siste årenes WWE-spill bedre, særlig med muligheten for å følge karrieren til en kjent utøver. Gi meg en historie jeg kan kose meg med, ikke UFC-verdens svar på det å ta førerkortene i Gran Turismo. Hvorfor ikke la meg oppleve karrieren til Chuck Lidell med alt det medfører? Jeg håper i det minste at dette ligger i kortene til oppfølgeren.

HQ

Vi finner også noe tilsvarende Ultimate Team, og har skal du bygge opp en stall med fem fightere og ta dem til topps. Det er litt tidlig å si hvor godt dette vil fungere i lengden, men det er bra online og EA har god erfaring med å drive denne modusen. Du kan også spille Live Events der du detaljert tipper hvordan det vil gå i virkelighetens kamper under et ekte UFC-event. God tipping gir deg flere midler til å bygge laget ditt. Dette er et originalt konsept, men samtidig mer en kul tjeneste enn en grunn til å kjøpe spillet.

Det føles som om EA har lyttet til kritikken de fikk etter forgjengeren. Den kritiserte brytingen på matta har blitt forandret, spillet har mer innhold og det er fullt av både klassiske og aktuelle fightere. Det er imidlertid ikke godt nok. Det må jobbes mer med selve slåssingen, og mindre med alt rundt. Dette spillet er neppe underholdende for deg som ikke er en stor fan av MMA og UFC, men jeg velger å gi det en karakter på den positive siden av midten. Det er tross alt et spill som burde kunne underholde fans av sporten.

HQ
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Fighterne ser bra ut, underholdende grappling, dypt spillsystem og mange utøvere.
-
Tvilsomme animasjoner, treg kontroll, stiv slåssing og dårlige repriser.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
UFC 2Score

UFC 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Vi har kastet oss inn i den åttekantede ringen til EA for å teste formen på UFC 2. Dessverre sparker det ikke så bra som forventet...

3
UFC-mesteren skal spille i Game of Thrones

UFC-mesteren skal spille i Game of Thrones

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den historiske UFC-mesteren Conor McGregor har ikke bare slått fra seg i buret og tjent absurd mye penger de siste årene, han har også vært innom underholdningsindustrien...

0
The Stockton Slap er med i UFC 2

The Stockton Slap er med i UFC 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

UFC-sluggeren Nate Diaz satte en stopper for vinnerrekka til Conor McGregor i forrige måned, og han er naturligvis med i UFC 2. Hans signaturslag "The Stockton Slap" har...

3
Konami-koden åpner nye fightere i UFC 2

Konami-koden åpner nye fightere i UFC 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

UFC 2 ble forrige uke oppdatert med tre nye fightere. To av disse var de annonserte Sage Northcutt og Jessica Aguilar, mens den tredje var en hemmelig person. For å åpne...

0
To timer med UFC 2

To timer med UFC 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Etter en tøff start hos EA har UFC-serien nå kommet med et nytt forsøk på å imitere mixed martial arts. EA lovet å ta en grundig gjennomgang av mekanikkene, grafikken og...

0
Gamereactor Live spiller UFC 2

Gamereactor Live spiller UFC 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Etter en tøff start hos EA har UFC-serien nå kommet med et nytt forsøk på å imitere mixed martial arts. EA lovet å ta en grundig gjennomgang av mekanikkene, grafikken og...Loading next content