Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Man vet hva man får med Uncharted-serien: Kvikke replikker, store eksplosjoner og Hollywood-inspirert action som låner flittig fra Lara Croft, Indiana Jones og utrolige myter om store oppdagere. Det er en formel som fungerer såpass bra at Gamereactor har belønnet serien med hele tre niere, samtidig som utvikler Naughty Dog har måttet bygge ut studioet sitt bare for å få plass til alle Game of the Year-statuettene. Det er derfor intet mindre enn obligatorisk at de slår seg sammen med remaster-kongene fra Bluepoint Games og lager Uncharted: The Nathan Drake Collection.

Med Uncharted: The Nathan Drake Collection får vi en samlepakke som inkluderer Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieves og Uncharted 3: Drake's Deception. De av dere som har spilt slike nyversjoner før blir neppe overrasket av å høre at spillene skal kjøre i 1080p oppløsning og 60 bilder i sekundet. Ifølge Naugthy Dogs egen Arne Meyer har Bluepoint likevel hatt som mål å strekke seg litt lengre enn hva man kanskje forventer fra denne typen samlepakker.

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Den mest åpenbare nyheten er nok de nye vanskelighetsgradene. Vi får en ny «brutal»-modus som skal være adskillig vanskeligere enn «crushing», den mest hardbarkede modusen i originalutgavene. Ifølge Meyer har Bluepoint gjort helseregenerering tregere, samtidig som fiender tåler mer og dropper mindre ammunisjon. Under utviklingen skal utvikleren ha skrudd vanskelighetsgraden høyere og høyere helt til selv den beste testeren ikke maktet å fullføre spillet. Deretter gikk de ett hakk tilbake, slik at de var sikre på at det i hvert fall ikke skulle være helt umenneskelig å fullføre.

Dette er en annonse:

På den motsatte siden av utfordringsspektrumet finnes «explorer», der helseregenereringen er bortimot umiddelbar. Ifølge Meyer var dette en modus de ønsket å ha med slik at mindre vante spillere skulle få en sjanse til å oppleve handlingen i spillene.

Det er også gjort en rekke forbedringer for å pusse opp grafikken til de tre spillene. Uncharted: Drake's Fortune nyter godt av å bruke Nathans karaktermodell fra Uncharted 3, samtidig som lyseffektene fra Uncharted 3 nå får skinne i samtlige tre spill. Av denne grunn har Uncharted: Drake's Fortune fått et ganske merkbart løft, mens de to oppfølgerne er seg selv like, foruten litt HD-sminke.

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Måten man sikter på i Uncharted 2 er dessuten lånt bort til de to andre spillene, slik at skytefølelsen er lik, enten du peker pistolen på pirater, togrøvere eller britiske hooligans. For de av oss som likte den ekstremt presise, om kanskje litt mekaniske, siktingen fra Uncharted: Drake's Fortune er dette blandet nytt. Det er imidlertid store muligheter for å konfigurere kontrollsystemet, slik at de av oss som også likte å bruke bevegelseskontroller for å kaste granater i Uncharted: Drake's Fortune (jeg forstår det slik at vi ikke er mange) i det minste kan fortsatte med dette, selv om funksjonaliteten er slått av som standard.

Dette er en annonse:

Noen nyheter til tross, så opplevdes de tre spillene som seg selv like. Selv har jeg spilt alle tre til døde allerede og gjør det neppe på nytt, men for de som ikke har opplevd Uncharted før eller som er på utkikk etter en unnskyldning til å spille gjennom spillene en gang til, så er det mye som tyder på at dette blir en helhjertet nylansering av tre fantastiske spill.

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Relaterte tekster

7
Uncharted: The Nathan Drake CollectionScore

Uncharted: The Nathan Drake Collection

ANMELDELSE. Skrevet av Tor Erik Dahl

Tre av de beste spillene til Playstation 3 har fått en 2015-behandling, og nå skal det forsøke å overbevise både gamle og nye spillere om at de tåler tidens tann...

4
Uncharteds HD-trilogi skal selges separat

Uncharteds HD-trilogi skal selges separat

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Playstation EUs Twitter-konto la denne uken ut en oppdatering som forteller at HD-versjonene av de tre første Uncharted-spillene skal selges separat fra og med 16....

6
Gamereactors store julekalender - Luke 24

Gamereactors store julekalender - Luke 24

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dag skal nissen som kjent reise jorden rundt og dele ut gaver som en hyllest til Jesu fødsel for 2015 år siden, men vi i Gamereactor skal ikke være stort dårligere. Vi...

3
Naughty Dog driver gjøn med spillside

Naughty Dog driver gjøn med spillside

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I går kunne vi fortelle om spillsiden VG247 sin tabbe i forbindelse med en lunken omtale av Uncharted 4: A Thief's End. Artikkelen ble nemlig skrevet etter at...

4
- Fansen vil ikke se en Uncharted-film

- Fansen vil ikke se en Uncharted-film

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Game News Official intervjuet nylig stemmen bak Uncharted-helten Nathan Drake, og det kom tydelig frem at han (Nolan North) ikke ser på den kommende filmtolkningen av...Loading next content