Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Unity vil ikke kreve store installasjonsgebyrer likevel

Skal i stedet kreve 4 % av inntekter over 1 million dollar.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I går kunngjorde Unity at de ville se på tilbakemeldingene på de kontroversielle installasjonsreglene som ble offentliggjort i forrige uke. Selv om vi ennå ikke har fått noen offisiell tilbakemelding fra selskapet, melder Bloomberg at de har fått tak i et møteopptak som viser hvilke endringer Unity vil gjøre.

Runtime Fee vil bli begrenset til 4 % av spillets inntekter på over en million dollar, og utviklere trenger ikke lenger å installere Unity-teknologi for å rapportere installasjonstall. I stedet får de tillit til å gjøre det selv.

I tillegg sløyfes de retroaktive installasjonsgebyrene, noe som betyr at utviklere kun vil bli belastet for nye installasjoner som gjøres etter at retningslinjene er innført. Det virker som et skritt i riktig retning, men mange hadde nok helst sett at hele denne debatten ikke hadde funnet sted i det hele tatt.

Mange utviklere har fortsatt mistillit til Unity, og det virker som et svik at selskapet i det hele tatt kunne finne på å innføre de tidligere retningslinjene. Det er likevel et skritt i riktig retning hvis Bloomberg-rapporten viser seg å stemme.

Unity vil ikke kreve store installasjonsgebyrer likevel


Loading next content