Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Våre E3-spådommer: Playstation

Klokken 03.00 i natt skal Sony innta scenen på E3, og forventningene er selvfølgelig høye. De har hatt en fenomenal start på 2017, og hva vil de følge opp med?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Playstation tok virkelig store deler av spillverden med storm på fjorårets E3-konferanse. For det første besto konferansen nærmest utelukkende av trailere og gameplay fra kommende spill. For det andre var det et ekte orkester som spilte musikken. Når de i tillegg annonserte flere nye spill var det mange som smilte fra øre til øre etter konferansen. Vi hørte enkelte hevde det var den beste konferansen noen sinne, og at de ikke kunne overgå dette. Nå skal vi ikke glemme at enkelte sa det samme etter konferansen i 2015, så det er helt klart mulig. Spørsmålet er bare om de klarer det igjen. La oss spå hva Sony har å komme med klokken 03.00 natt til tirsdag for å få en indikasjon.

Våre E3-spådommer: Playstation

Det har vært meget stille fra mange av spillene som ble offentliggjort på fjorårets messe, men vi vet at mange av disse virkelig kommer i rampelyset igjen natt til tirsdag. Et av disse er God of War. Denne storheten startet showet i fjor, og fikk haker til å falle mot gulvet. "Rebooten" ser ikke bare meget pent ut, men endrer også på en god del av seriens velkjente oppskrift. Fjorårets gameplaysekvens var fylt med bittesmå detaljer som ga oss flere hint og detaljer om hva som venter. Noe av det mest åpenbare var at historien skal prøve å være mer interessant og gripende denne gangen. Med fokus på forholdet mellom Kratos og sønnen Atreus får vi se en helt annen side av den ellers sinte karen, samtidig som dette byr på helt nye gameplaymekanikker. Nå har tiden kommet for at utviklerne går mer detaljert til verks. Siden lanseringen er relativt nærme kan vi forvente å høre mer om hvor åpen verdenen er, se flere våpen, en haug med nye fiender og mer i form av et nytt gameplayklipp.

Så kan vi gå til spillet som avsluttet konferansen, Days Gone. Dette spillet splittet virkelig Ola Nordmann. Enkelte sovnet med en gang de så zombie-lignende skapninger, mens andre syntes tanken på å kjøre motorsykkel i en verden fylt med horder av disse hørtes meget interessant ut. Begge parter må merke seg at en rekke gameplaydetaljer ikke var fastsatt enda da de viste det i fjor, men nå har Bend bestemt seg for hvordan spillet vil fungere. Da er det ikke rart at vi allerede vet at spillet vil være der "in a big way". Dette betyr både lange demoer på messegulvet, samt en god del gameplay og detaljer på scenen for å overbevise tvilerne.

Dette er en annonse:

Et spill som ikke fikk like mye tid på scenen, men som likevel tok publikum med storm var Insomniac sitt Spider-Man. Traileren de viste inneholdte faktisk noen sekunder med gameplay, men nå har tiden kommet for en god del mer. Studioet er kjent for spill med fantastisk grafikk, gode animasjoner, og underholdende gameplay. Man kan jo bare drømme hvordan edderkoppmannen da vil se ut i bevegelse. Utviklerne ga noen få detaljer om hva planla gameplaymessig etter konferansen, men nå kommer de til å vise det på scenen. Denne gangen forventer vi å høre mer om hvordan spillet er bygget opp, hvor åpen verdenen er, og hvor akrobatisk man kan være.

Våre E3-spådommer: Playstation

Hva så med Heavy Rain/Beyond: Two Souls-skaperne i Quantic Dream. I fjor ble vi introdusert for en ny Detroit: Become Human-figur, og fikk se at valgene man tar vil kunne få utrolig mange ulike utfall. Det så helt klart ut som om spillet bygget videre på studioet sine kjennetegn, problemet var bare at de fortsatt ikke kunne si noe om en lanseringsdato. Dette skyldes at har blitt utsatt flere ganger uten at Ola Nordmann vet dette siden de aldri har gitt en offisiell dato. David Cage liker å drømme stort, noe som ofte fører til at ting tar lenger tid enn planlagt. Kan det være at han nå er såpass fornøyd at vi får en lanseringsdato? Vel, de har allerede sagt at de skal på messen. Samtidig vet vi også at studioet var ute for å feire noe i forrige uke. Feiret de at E3-demoen var ferdig, en ny milepæl, eller at spillet er nærmest ferdigutviklet? Forvent å få svar natt til tirsdag.

Quantic Dream sine spill er ikke for alle, men et spill som er ment for de aller fleste er Knack 2. Spillet ble avduket på Playstation Experience-messen i desember, og Mark Cerny hevdet da at spillet ville komme i høst. På scenen fikk man bare se et trailer fra spillet, mens vi var heldige nok til å få teste det. Den demoen var såpass finpusset at vi er ganske sikre på at spillet blir å finne på messegulvet neste uke, samtidig som de nå må nevne lanseringsdatoen for å ikke gjøre folk nervøse. Om det blir en trailer eller gameplaypresentasjon vet vi ikke, men det forundrer oss ikke om de bestemmer seg for å vise de mange forbedringene med sistnevnte.

Dette er en annonse:

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom ble i desember utsatt til å komme "i 2017". Har de tenkt å bare gi oss en ny trailer på en helt vanlig ukedag igjen? Vi tviler sterkt på det. Du kan helt klart forvente en ny trailer fra spillet, og det aner oss at den avsluttes med en lanseringsdato på slutten. Desember passer ganske godt for dette spillet synes vi.

Våre E3-spådommer: Playstation

Husker du Dreams? Little Big Planet-skapernes spill hvor man blant annet kan skape nye ting med å forme dem som leire? Med mindre du følger Media Molecule på sosiale medier har du nok ikke sett eller hørt mye fra spillet i det siste. I mai kunne studioet fortelle at de ansatte flere folk for å gjøre den siste finpussen av spillet, så det virker som om det snart er ferdig. Da må de få spillet i rampelyset igjen, og dette må gjøres på scenen "alle" følger med på. Forvent en trailer eller presentasjon som viser at spillet ikke bare handler om å skape ting, men at det også er et spill som lar oss prøve ting utviklerne selv har skapt.

Dermed suser vi over til Gran Turismo Sport. Etter å ha hatt en del tester flere av dere nok har fått prøve er det nå tid for å få vite når alle kan få tråkke på gasspedalen igjen. Du vet de biltrailerne som starter med nærbilde av asfalt eller naturen, for så å gå inn på bilene før de starter? Vi kommer til å se en slik som avsluttes med en lanseringsdato.

I tilfelle du ikke tenker på det siden det er så nærme lansering bør vi også nevne at Uncharted: The Lost Legacy nok også får en trailer (med mindre Naughty Dog er livredde for at folk da vil tro de får mer av The Last of Us: Part II). Foreløpig har vi bare sett filmatiske sekvenser, så det hadde godt å få se hvordan spillet vil fungere gameplaymessig.

Gran Turismo Sport kan også spilles med Playstation VR, så det er en sjanse for at dette går rett over til annonseringer av nye spill til Sony sitt virtual reality-headset. Hva de kommer til å avsløre blir bare oppspinn, så det skal vi ikke engang prøve oss på å spå.

La oss så bare få de tre åpenbare tredjepartsspillene unna vei. Call of Duty: WWII, Destiny 2 og Star Wars Battlefront II kommer til å få nevneverdig med tid på scenen. Alle disse kommer til å få betatester, noe som selvsagt må behøvelig bemerkes. De to førstnevnte kommer nok også til å få nye trailere, mens sistnevnte er vi litt mer usikker på siden det fikk meget god dekning på lørdag.

Våre E3-spådommer: Playstation

Deretter går vi over til de mer usikre annonseringene. Det har gått fem år siden Thatgamecompany lanserte Journey, og fans av de atmosfæriske spillene deres har derfor ventet på annonseringen av noe nytt i lang tid. I november kunne studioet endelig hinte til hva de jobber med, og sa at spillet ville komme i år. Sjansen er derfor ganske stor for at det vil offentliggjøres på konferansen.

For noen dager siden sa Sony at de ville ha en rekke japanske spill på E3. Knack 2 og Ni no Kuni II: Revenant Kingdom har vi allerede nevnt, men vi har også et annet studio som jobber med spennende ting. Et annet japansk studio vi vet mange av dere lengter etter nytt fra er From Software. Hidetaka Miyazaki har sagt at Dark Souls III var det siste Souls-spillet han jobbet med. Siden den gang har det gått mange rykter om at de nå blant annet jobber med Bloodborne 2. Det første spillet har gjort det meget bra, så det er ikke tvil om at de jobber med en oppfølger. Problemet er bare at det også går rykter om at de jobber med et helt nytt spill. Når det går to rykter om et studio tyder det ofte på at de har noe på lur. Er E3 stedet å avduke planene på?

Et japansk selskap Sony har gode relasjoner med er Capcom. De har allerede noen avtaler med Marvel vs. Capcom: Infinite, men de har hatt noe ekstra på lur nesten hvert år. I det siste har det jo gått rykter om et nytt Devil May Cry-spill, så det kan hende vi får se Dante sitt fjes dukke opp på morgenkvisten.

Bluepoint Games har pusset opp en rekke spill for Sony gjennom årene. De to nyeste er Uncharted-samlingen og Gravity Rush. For en stund siden avslørte en jobbutlysning at de jobber med å pusse opp et nytt spill i den velkjent serie. Hva kan det være? Spyro, Shenmue, MediEvil, eller hva?

Våre E3-spådommer: Playstation

Et spill som har tatt verden med storm i år er Horizon: Zero Dawn, så det er ikke rart at Guerrilla var tidlig ute med å si at de vil fortsette å jobbe med det fascinerende universet. Dette er uten tvil et hint til at de tenker på en oppfølger, men åpner også dørene for en utvidelse til spillet. Horizon kommer helt klart til å vises på noen måte. Enten bare som en skrytevideo, eller kanskje annonseringen av en utvidelse.

Infamous- og Sly Cooper-serien har gjort det meget bra for Sony, så det er ikke rart de har tatt Sucker Punch under vingen. Det siste de jobbet med var Infamous: First Light, og det er tre år siden. Grunnen til at det har gått så lang tid siden sist vi hørt fra dem er at de jobber med et helt nytt prosjekt, og har gjort det i flere år. Da er det en sjanse for at offentliggjøringen nærmer seg, og med tanke på alle de nye spillene Sony offentliggjorde i fjor forundrer det oss ikke om dette blir en av årets nye spillannonseringer.

Hva håper du å se?

Våre E3-spådommer: Playstation


Loading next content