Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
lifestyle

Verdens største solcellepark på ett sted er nå online

Gården ligger i De forente arabiske emirater og strekker seg over 22 mil.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

COP28-miljøtoppmøtet nærmer seg med stormskritt, og De forente arabiske emirater (som skal være vertskap for toppmøtet) har nå satt i gang det som er verdens største solcellepark på ett sted. Al-Dhafra er i stand til å produsere 2 gigawatt strøm, og det sies at parken kan forsyne nesten 200 000 hjem med strøm og eliminere 2,4 millioner tonn karbon årlig, samtidig som den strekker seg over hele 22 mil og har fire millioner solcellepaneler.

Med denne parken har De forente arabiske emiraters gigawatt-produksjon av solenergi økt til 3,2 GW. Landet har også planer om å fortsette å utvide satsingen og til slutt nå målet om 14 GW innen 2030, med planer om flere solparker, blant annet en på 1,4 GW i nærheten av Abu Dhabi.

På COP28 kommer verdens ledere til De forente arabiske emirater mellom 30. november og 12. desember for å fortsette diskusjonene og arbeidet med å forbedre miljøinnsatsen rundt om i verden.

Verdens største solcellepark på ett sted er nå online
Dette er en annonse:

Takk, Electrek .Loading next content