Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi anmelder Razer Mamba Wireless og Blackwidow Elite

Razer har gitt ut Elite-versjonen av deres mest populære tastatur, og en trådløs utgave av deres elskede Mamba-mus. Vi tester dem begge.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Med mindre du har stemmestyring og berøringsskjerm, vil tastatur og mus alltid være den enkleste løsningen når du skal kontrollere din selvbygde gamer-PC. Razer har inntatt markedet med en oppgradert utgave av deres BlackWidow-serie, BlackWidow Elite, og en tilsvarende finjustert utgave av musen deres fra Mamba-serien, Mamba Wireless. Både tastaturet og musen vil ramme deg hardt økonomisk, dog ikke like voldsomt som super-tastaturene fra Huntsman-serien. Om disse to produktene er verdt å kjøpe vil dere snart få vite mer om.

HQ

La meg først fortelle om tastaturet. Som med en rekke andre Razer-produkter, er BlackWidow Elite bygd for et spesifikt formål. Spilling. Dette mekaniske tastaturet er produsert med grønne brytere, som lover å gi lynrask respons uten noen form for forsinkelser, og som har en tilfredsstillende tastelyd. Tastaturet er også mulig å få tak i med oransje brytere, som da har en mer dempet tastelyd. Denne anmeldelsen tar for seg tastaturet med grønne brytere.

Utenom det har Razer også pakket inn alle tastene med doble sidevegger, for mer stødighet. Dog merket jeg at en del av de større tastene var mer ustødige, som mellomromstasten, fordi den kunne hadd én enkelt bryter i bunn. I tillegg lover Razer at hvert tast tåler over 80 millioner tastetrykk på seg, noe som er godt å vite for PC-spillerne der ute.

Razer Mamba Wireless

For å unngå denne irritasjonen kunne jeg bare endre hvilke av de andre tastene som kunne erstatte kommando-funksjonen til mellomromstasten. BlackWidow Elite og den medfølgende programvaren, Synapse 3 gir deg muligheten til å selv å definere så presist som mulig hva de ulike tastene skal gjøre, og da mener jeg absolutt hvilken som helst tast. Om du ønsker å være mer på den kreative siden, kan du endre Shift-tasten til å oppføre seg som om den skulle være mellomromstasten. Du kan også bytte mellom Enter og Tab og lage nedre linjeskift med Ctrl-tasten. Synapse 3 gir deg også muligheten til å sette taster til å ikke ha noe funksjon, noe som kan åpne opp for noen morsomme rampestreker, men som ikke er like lurt å prøve ut når man skal skrive en anmeldelse. På den andre siden er dette en svært nyttig funksjon i forhold til hvilket spill man spiller. Disse brukerdefinerte oppsettene på tastaturet kan likeså lagres og fjernes, ettersom Synapse 3 binder hvert enkelt oppsett opp til det spesifikke spillet man ønsker.

Dette er en annonse:

BlackWidow Elite har også belyste taster, og denne belysningen kan likeså endres på i Synapse 3. Det er samme prinsippet som når man endrer funksjonen til hvert tast. Som gamer gir det deg enorme muligheter for brukerdefinert baklys. Selv eksperimenterte jeg med å slukke alle baklysene for de tastene jeg ikke brukte i noen spill. Så fort jeg bega meg ut på jakt i Rainbow Six: Siege, skjønte Synapse 3 det med en gang og brukte de innstillingene jeg satt opp tidligere. Nemlig å slå av de unødvendige tastene som ikke var i bruk, og lyse opp de tastene jeg primært skulle bruke. Baklyset kan stilles så presist som mulig til akkurat den fargen man ønsker seg. Personlig er jeg mer ute etter klarhet uten mye krimskrams, så jeg endte opp med hvitt. Men hele fargepaletten er tilgjengelig, samt en masse kule effekter. Fargene kan gå i bølger over tastaturet, formes som flammer eller ha en fade-in/fade-out-effekt. Det er nesten bare fantasien din som setter stopper for hva du kan få til med Synapse 3.

Razer Mamba Wireless

BlackWidow Elite tilbyr også en egen løsning for å lytte til lyd ved å la deg koble tastaturet til lydutgangen på PCen din, for så koble hodetelefonene til 3,5 mm lydutgang som finnes på venstre side av tastaturet. Denne løsningen kunne jeg ærlig talt ikke få til å fungere helt problemfritt, uten en del elektrisk bakgrunnsstøy. Selv med Synapse 3-innstillingene var ikke utgangsignalet særlig imponerende. Dette er selvfølgelig meget underlig for et tastatur som ellers viste seg frem som et produkt av høy kvalitet.

Det aller viktigste dette ekstremt brukerdefinerte tastaturet tilbyr er makro-bindinger. Dette er igjen tydelig laget for folk som spiller mye. Mer spesifikt er det for folk som for eksempel er på raid i World of Warcraft eller andre lignende flerspillerspill. Man kan nemlig koble sammen flere knapper slik at de aktiveres med kun ett tastetrykk. Igjen, dette gjøres spesifikt for ethvert bestemt spill i Synapse 3. BlackWidow Elite har også en skrufunksjon i høyre hjørne av tastaturet. Den kan brukes til blant annet justering av lysintensitet, lydnivå og lignende.

Dette er en annonse:

Grunnen til at denne anmeldelsen fokuserer så mye på samspillet mellom tastaturet og Synapse 3-programvaren, er fordi at man uten programmet ikke kan dra nytte av tastaturet. For å si det rett ut så vil ikke tastaturet virke uten den. Heldigvis kreves det ikke tilgang til Internett for å hverken bruke programvaren eller endre innstillingene til tastaturet. Dog krever Razer at du lager en dedikert Razer-brukerprofil (etterfulgt av nyhetsbrev og diverse) for å i det hele tatt kunne benytte deg av Synapse 3, noe som i seg selv er utrolig kjipt. Dessverre gjelder også det samme hos Nvidia eller AMD.

Programmet er like viktig for musen, Mamba Series, som på mange måter (dessverre) skuffer en del i forhold til tastaturet. Med seks knapper, to foran, to til tommelfingeren, og en DPI-kontroll på ryggen, virker den som en gjennomtenkt gaming-mus. Musen er trådløs og oppladbar, noe som jeg er svært glad for. Til gjengjeld blir batteriet tømt mye raskere enn man skulle tro. Jeg har hittil opplevd å måtte lade musen opptil to ganger daglig.

Razer Mamba Wireless

Slik batterilevetiden er kan man lure på om det i det hele tatt var verdt å lage en, hvis det er lov å si det, trådløs mus. Det har seg slik at selv om musen ses på som trådløs, følger det likevel med en kraftig, tykk ledning som kobler musen og tastaturet sammen. Tråden på musa er med på å blant annet ødelegge mobiliteten dens på skrivebordet, noe som ikke ville skjedd hvis den bare hadde vært ordentlig trådløs. Musen er også utrolig lett, noe som gir den en rar bevegelighet når den er koblet til med en kabel. Hvordan Razer i det hele tatt har klart å komme frem til en mus som veier så lite og i tillegg fungerer med oppladbare batterier er ganske imponerende. Men jeg skulle ønske den var utstyrt med et litt bedre batteri.

Alt i alt står jeg med et tastatur som preges av masse muligheter, men som hindres av en litt feiloppbygd programvare. Med det så mener jeg at Synapse 3 trenger en litt kraftig PC for å kunne kjøres problemfritt. Musen er derimot litt kjipere, må jeg innrømme. Jeg skulle ønske produktene hadde litt bedre produksjonskvalitet, med tanke på prissjiktet de ligger i.

Razer Mamba Wireless
07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content