Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi anmelder Tiles nye line-up av trackere

Tile skyter igjen mot AirTags og GalaxyTag med trackere som ikke låser deg til noe økosystem.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det med sunn konkurranse i markedet er en morsom ting, eller hva? Apple hevder at deres økosystem er åpent og at alle fritt kan få tilgang til iOS og lage et sett med produkter, programvare og maskinvare som tapper inn i det gigantiske nettverket av iOS/iPadOS-baserte enheter spredt over hele verden.

Men som forholdet mellom sugefisken og haiene i det åpne havet, eksisterer dette symbiotiske forhåndet bare så lenge haien ønsker det. Hvis en produsent, et studio eller et selskap får en idé som enten er litt for god, så er det altså goodbye.

Det la eksempelvis Tile merke til for ikke så lenge siden. De hadde brukt masser av ressurser og tid på å bygge et nettverk, en infrastruktur for enheter, og ble gjennom hardt arbeid en slags go-to for sporing av eiendeler. Apple så dette, lanserte AirTags, og resten er historie. Tile har måttet tenke seg om to ganger, finne ut hva de kan tilby, og er nå tilbake med en rekke nye produkter, en ny tilnærming og et nyvunnet ønske om å konkurrere. Faktisk økte de inntektene med 50% i første halvdel av 2021, så kanskje AirTags faktisk bare hjalp dem?

Dette er en annonse:
Tile 2021 line-upTile 2021 line-up

Uansett er det nye produktspekteret slankere og tilbyr generelt løsninger for mer spesifikke bruksscenarier. Mens AirTags er tilgjengelige i én for, én konfigurasjon, er Tile Sticker en liten sirkulær brikke, The Slim har de samme dimensjonene som et kredittkort, og Tile Mate har et hull til en nøkkelring. De kan kjøpes sammen som en pakke, men hele ideen er at det er en bestemt Tile for en bestemt situasjon.

De har alle til felles at de er laget av lett plast, som riktig nok samler fingeravtrykk ganske lett, men som igjen virkelig ikke veier noe som helst. Selv den litt større og bredere Tile Slim veier så lite at du ikke engang registrerer vekt i håndflaten når du holder i den. Det er alle relevante IP-sertifiseringer her, slik at de tåler være og vind, og selv om de ikke er et designmesterverk, fremstår de fremfor alt funksjonelle.

Og bare for å få mest mulig relevant informasjon ut av veien raskt, har alle Mate, Sticker og Slim en rekkevidde på 75 meter. Det er en betydelig økning for alle tre produktene, og du kan også velge å kjøpe Pro, som deretter øker rekkevidden til 120 meter. Det er altså området du kan trekke et direkte signal fra, som hjelper deg med å finne din Tile i nærheten.

Dette er en annonse:

Men hva om den ikke er i nærheten av deg, men du i stedet mister et objekt på et tog, for eksempel? Her er det faktisk flere forskjellige måter du kan spore opp gjenstanden din. Først av alt, når du registrere Tile i appen din (for både iOS og Android), sier du ja til at dine Tiles inngår i et mesh-nettverk bestående av alle andre Tile-apper. Telefonen pinger derfor hele tiden etter dine egne Tiles, men også etter andres mistede. Så hvis du registrerer din gjenstand på et tok, markerer den som mistet i appen, vil andre Tile-eiere få beskjed om at det er en mistet gjenstand i nærheten - akkurat som AirTags. Men hva om noen finner gjenstanden din, men ikke har Tile i det hele tatt? For det har de lagt til en QR-kode på baksiden, og hvis finneren skanner den, vil personen motta en personlig melding du har skrevet, for eksempel med telefonnummer og e-post.

Tile 2021 line-upTile 2021 line-up

Alt dette avhenger naturligvis først og fremst av hvor mange Tiles som ender opp med å bli brukt, for eksempel her i Norge, men vi tenker faktisk at dette mesh-nettverket bør bli utvidet relativt raskt, og av én simpel grunn. De primære konkurrentene er fra Apple og Samsung, og de er begge til en viss grad proprietære og eksklusive for henholdsvis Find My og SmartThings. Tile ser ut til å være den eneste produsenten av disse trackerne som er helt agnostiske når det gjelder plattform. Alle kan dra full nytte av Tile-nettverket uten å gå glipp av funksjoner, så det vil være et naturlig valg for alle med OnePlus, Xiaomi, Asus, Google, Lenovo og Motorola-mobiler. I tillegg vil det også være det smarteste valget for de som ikke låser seg til en bestemt produsent.

Med andre ord: de primære konkurrentene låser deg til et økosystem, mens Tile gjør det motsatte.

Og fungerer de da? Ja, det må sies. Brukergrensesnittet er ikke på langt nær så lekkert og knirkefritt som hos Apple, men det har utvilsomt vært forbedringer her og der, så både oppsett og daglig bruk har vært uten støt for oss her på redaksjonene. Signalet er ganske sterkt, og det tar bare noen få sekunder å oppdatere og reaktivere en tilkobling, så lokal bruk er ganske nøyaktig, og instruksjonene i brukergrensesnittet hjelper en raskt. Og lyden de gir er høy nok til at du alltid kan finne tingene dine raskt.

Vi har også gjort noen tester med dette mesh-nettverket, og var ganske imponert over hvor smidig varslingen om at et mistet objekt hadde blitt funnet dukker opp. Igjen, nøyaktig hvor bra dette ender opp med å bli avhenger av hvor mange Tiles som blir solgt, men det er hyggelig at det er en QR-kode å falle tilbake på.

Tile 2021 line-upTile 2021 line-up

Og så er det prisene. AirTag koster rundt 330 kroner, men husk at det er uten en måte å faktisk oppbevare dem eller låse dem til den gjenstanden du ønsker å spore. En Tile Slim koster 295, en Tile Mate (som har hull til nøkkelringen) koster 199 og den bedre Pro koster 349. Det er altså ganske fornuftig når man tar i betraktning at du ikke har behov for mer enn det som kommer med i esken. De støtter også Amazon Alexa og Google Home/Assistant, som bare gjør det agnostiske aspektet enda bedre - og bredere.

De ser ikke direkte attraktive ut, og Tile kunne kanskje godt ha gitt dem litt mer tilstedeværelse rent visuelt. Men når det er sagt, så fungerer de som de skal, er konkurransedyktige på pris og det faktum at Tile former et plattformdiagnostisk nettverk for sporing på tvers av enheter? Ja, det kan vi bare applaudere.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content