Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Biomutant

Vi har testet BioMutant

Vi besøkte utvikler Experiment 101 et par uker før Gamescom, og der fikk vi ta en kikk på deres første spill, BioMutant...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Studioet i Sverige har kun 14 ansatte, men det har likevel ikke hindret dem fra å satse stort på deres første spill. BioMutant er nemlig et actionrollespill med en åpen verden, og det har dype mekanikker og en struktur som minner mer om The Legend of Zelda: Breath of the Wild enn det mer lineære Horizon: Zero Dawn.

Det er tidligere art director ved Avalanche Studios, Stefan Ljungqvist, som sammen med en gjeng andre Avalanche-veteraner og noen fra Goodbye Kansas som utgjør Experiment 101. BioMutant er likevel ganske annerledes enn spill som Just Cause og Mad Max.

Ljungqvist beskriver spillet som et postapokalyptisk kung fu-eventyr. Man inntar skikkelsen til et dyr, og Stefan forenkler det hele enda mer ved å si at dette er et slags Kung Fu Panda, dog med et hint av Mad Max - uten brunfargen. Spillet er designet som tegnet realistisk, og det handler om spillerens frihet og valg fremfor å fortelle en lineær historie.

Biomutant
Dette er en annonse:

Faktisk var spillet egentlig designet til å ha isometrisk perspektiv, men 24 timer før de dro til Sony med spillet bestemte de seg for å senke kameraet. Det spillet vi fikk prøve i Sverige har altså lite til felles med den opprinnelige prototypen.

Demoen varer i 30 minutter, og det starter med figurskaperen. Her får vi velge utseendet og egenskapene til din muterte piratvaskebjørn. De samme reglene gjelder som i alle rollespill, altså at en stor figur er sterk og treg, men en liten figur er rask og svak. Du kan også velge lengde på pels og tenner, men det er ennå ikke avgjort om dette vil påvirke egenskapene. Vi velger en figur som ligger midt på skalaen.

Selv om figuren ikke er veldig rask, føles kampene likevel raske der vi stuper inn og ut av farlig sone, fyrer av pistolene og slipper løs ulike komboer. Til å begynne med har vi mulighet til å hoppe, slå og skyte, hvor skytingen automatisk treffer målet så lenge du ser i riktig retning.

Siden vi skal få mest mulig ut av demoen er vi en anelse sterkere enn normalt, og vi får stadig oppgraderte mutasjoner. Disse bidrar til mer variasjon i kampene, men vi mistenker at de store fiendemassene vil by på utfordringer lenger ut i spillet.

Dette er en annonse:
BiomutantBiomutant

Blant egenskapene vi får teste er en sverm av smådyr som forvirrer fienden, bruke tankens kraft til å kaste objekter på fienden, mane frem sopper som fungerer som trampoliner, samt evnen til å skyte lyn ut av fingertuppene. I tillegg til disse mutasjonene får vi også tilgang til såkalte cyborg-evner som vinger og jump pack.

I demoen får vi også et møte med karma-systemet, noe som minner om det vi kjenner fra eksempelvis Mass Effect. Dette blir synlig når vi treffer på andre grupper, men også i form av veivalg i begynnelsen av spillet. Som vanlig er det snakk om valg man tar underveis, både spillmessig og i samtaler med andre figurer.

Historien i BioMutant tar utgangspunkt i en miljøkatastrofe, og verdens befolkning er delt inn i seks grupper. Spillerens oppgave er å helbrede (altså redde den) verden, eller nærmere bestemt Livets Tre på midten av kartet. Du kan også velge ikke å redde den, og det er altså opp til deg. For å redde treet må du gjøre ting som å stoppe monstrene som tygger på røttene, vaske bort olje og selvfølgelig håndtere de seks gruppene.

I stedet for at historien fortelles lineært, vil den bli formidlet via de du møter. Vi møter flere av disse, og de hjelper til med ulikt utstyr som igjen gir oss tilgang til nye områder. Det kan være at vi eksempelvis får en gassmaske som lar oss utforske et forurenset område. En annen figur utstyrer oss med et luftskip, og den samme gir oss båt og jetski. Det er altså slik historien utfolder seg; vi møter en ny figur, og denne gir oss oppdrag som forteller ulike fragmenter av historien.

Biomutant
BiomutantBiomutant

Experiment 101 ble etablert for et par år siden, og BioMutant har vært under utvikling i et drøyt år. Planlagt lansering er i 2018. På mange måter er dette et spill som burde passe for Stefan Ljungqvist. Han har nemlig mye erfaring med å lage papirbaserte rollespill og åpne verdener, i tillegg til at han har mange års erfaring med fullkontakts kung fu.

Det er naturlig å spørre seg hvordan 14 personer kan gi seg i kast med et så ambisiøst prosjekt, men det virker som om de har kontroll. Mye rutine i staben kombinert med smart løsninger og valget av Unreal Engine 4, samt at den åpne verdenen er smart designet. Sistnevnte handler blant annet om hvordan mange av områdene ikke er tilgjengelig før du har snakket med ulike figurer, litt Metroidvania-aktig.

Vi får bare et lite glimt av hva BioMutant har å by på, men vi lar oss imponere av det vi ser. Karma-systemet og de ulike kjøretøyene, mutasjonene og utstyret lover godt. Dessuten er det kult i seg selv at man spiller som en mutert piratvaskebjørn. Hvem er vel bedre skikket til å redde verden?

BiomutantBiomutantBiomutantBiomutant

Relaterte tekster

3
BiomutantScore

Biomutant

ANMELDELSE. Skrevet av Anders Aarhus

Experiment 101 har endelig sluppet sitt etterlengtede debutspill, og Anders har utforsket dets fargerike og interessante verden.Loading next content