Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har testet Google Pixel 6a

Google lager ikke bare solide flaggskip, de lager også utmerkede budsjettelefoner.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Google har endelig lansert sine Pixel-telefoner i norden, og det er naturligvis Pixel 7 og Pixel 7 Pro som med rette tar alt rampelyset, og står forrest som Googles lysende eksempel på hvordan et moderne flaggskip skal se ut.

HQ

Men langt bak de etablerte gigantene ligger Picel 6a, som kun koster 4990 kroner, og mangler praktisk talt alle de fine spesifikasjonene og funksjonene som Pixel 7 tilbyr. Men samtidig er det nok telefonen vi her i redaksjonen vil anbefale i akkurat den prisklassen, for den er betydelig billigere enn en Nothing Phone 1, og den har i tillegg ett sentralt ess i ermet.

Men måler du kun på sentrale spesifikasjoner, så er det ikke mye å rope hurra for her. Jada, den har mer estetisk tilstedeværelse enn en gjennomsnittlig OnePlus eller Motorola, men baksiden er av plast, det er "bare" IP67-sertifisering, og den støtter ikke trådløs lading.

Google Pixel 6A

Den er også det samme Google Tensor-brikkesettet som i fjorårets Pixel 6-serie, men det er "bare" 6 GB RAM, og ingen mulighet for å få mer plass enn 128 GB. Den har en 6,1 tommers OLED HDR-skjerm i 1080p, men den kjører på 60Hz, selv om konkurrenter for enda mindre kan tilby 120Hx til en lavere pris.

Dette er en annonse:

Ok, så hvorfor gå for en Pixel 6a i det hele tatt? Jo, først og fremst tilbyr Google et hav av programvarefunksjoner samt den lekreste Android-opplevelsen, som er verdt å nevne. Material You-brukergrensesnittet som fargekoordinerer hele overflaten din basert på fargene på bakgrunnen din, den lekre varslingsoversikten, den mer dyptgående Google Assistant-integrasjonen, automatisk gjenkjenning av sanger rundt telefonen, mer detaljert diktering av meldinger og notater - det hele legger opp til noe bra til slutt.

Og så er det kameraet. Ja, det er det samme kameraet vi fant på Pixel 5, Pixel 4 og Pixel 3; en 12 MP 27-millimeters standard vidvinkellinse akkompagnert av en 12 MP ultravidevinkellinse på 114 grader, men begge disse tar bilder sammen med Googles omfattende, pålitelige og rett og slett fantastiske AI-baserte optimalisering, slik at du får resultater som ser bedre ut enn noe annet du kan få i denne prisklassen. Det finnes også leketøy som Magic Eraser som kan bruke AI til å fjerne uønskede deler av en gitt scene direkte.

Google Pixel 6A

Det er imidlertid et viktig ankepunkt her, og det er batterilevetiden. Google ser ut til å ha kontroll på strømforbruket til Tensor i Pixel 7 Pro, som for øvrig har andre generasjon av den brikken, men Pixel 6a har den originale Tensor-brikken og batteriet er på kun 4410mAh. Den endte rutinemessig med å dø før hodet traff puta i løpet av uken vi testet telefonen, og det er på ingen måte optimalt. Dette gjelder også spesielt når det ikke er trådløs lading og du kan lade med maks 18 watt.

Dette er en annonse:

Når det er sagt, er det utrolig enkelt å anbefale en Pixel 6a. Vil du ha et kamera på flaggskipnivå, men uten å tømme banken? Ja, da er dette det åpenbare valget, til tross for batterilevetiden.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content