Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har testet Google Pixel 7 Pro

Pixel-serien har endelig funnet veien til Norden. Vi har testet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Endelig er den her. Pixel 7-serien er lansert i Norden, sammen med Pixel 6a, og alt tyder på at vi kan føle oss ganske trygge på at serien fortsetter her.

HQ

Vi har mottatt en Pixel 7 Pro, som i seg selv er en ganske forsiktig oppdatering av den mer ambisiøse Pixel 6 fra i fjor, og både entusiaster og uinnvidde kan glede seg. Google lager solid maskinvare, god programvare, og Pixel 7 Pro er som resultat blant årets beste smarttelefoner.

Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro bevarer den slående designen fra i fjor med små forbedringer her og der. Vi får IP68-sertifisering, Gorilla Glass Victus foran og bak, aluminiumsramme, en relativt lav vekt på 212 gram, trådløs lading, WIFI 6, en solid optisk fingeravtrykksleser og et 5000mAh-batteri som ikke har noen problemer med å komme seg gjennom en travel hverdag.

Alt du forventer av et typisk flaggskip er altså her. Skjermen er en AMOLED på 1440p. Den er også LTPO, og kan gå helt til 120Hx. I tillegg kan den strekke seg til 1500 NITS utendørs, og er generelt jevn, dyp og utmerket for Netflix, YouTube og alt annet du kan kaste etter en moderne smarttelefon.

Dette er en annonse:

Innvendig finner vi Google Tensor G2, andre generasjon av Googles egen brikke, som består av åtte kjerner, som i likhet med andre moderne brikker har ulik klokkehastighet på bestemte kjerner for å kunne levere både rask ytelse og tilfredsstillende batterilevetid. Mens noen opplevde problemer som følge av overgangen til Tensor i fjor, opplevde vi her i redaksjonen verken kompatibilitetsproblemer eller tekniske problemer i testperioden. Det skal imidlertid sies at disse begynner å melde seg fortløpende på Pixel 6, så vi kommer selvfølgelig til å følge nøye med på måten Google behandler plattformen deres på. Du kan gå fra 128 til 512 GB og fra 8 GB til 12 GB RAM.

Google Pixel 7 Pro

Det hele høres konvensjonelt ut på en måte, og det er litt synd, for mens Googles Pixel-telefoner kan se konvensjonelle ut på papiret, målt direkte "spec-for-spec" mot en Samsung Galaxy, for eksempel, så er det de små tingene som utgjør forskjellen, og alt skjer i programvaren.

Dette er ikke bare definisjonen av Android, det er slik Google føler at Android skal se ut. Android 13 er leken, fargerik, personlig. Kontrasten med det mer fasjonable OneUI fra Samsung er direkte slående, og med fare for å dykke ned i vage floskler, føles det mer som om Google Pixel kjenner deg. Varslingsoversikten, Material You, en mer inngående Google Assistant-versjon som lytter etter stemmen din når for eksempel en alarm går av, og selvfølgelig automatisk gjenkjenning av sanger rundt telefonen.

Dette er en annonse:

Isolert sett er dette mindre detaljer, men kombinert har Google et økosystem som er så innbydende at du ønsker å bli. Det betyr ikke at det ikke er små feil her. Pixel 7 Pro har en skinnende bakside som fanger opp fingeravtrykk i det sekundet du begynner å bruke den, diktering i meldinger kan fortsatt trenge litt finjustering både på norsk og engelsk og den magiske "Photo Unblur"-funksjonen retter ikke alltid bilder slik du vil ha det.

Men selv med disse små tingene i bakspeilet er Pixel 7 Pro genial, og til en pris flere tusen kroner under en Galaxy S22 Ultra? Ja, da blir den bare enda lettere å anbefale.

Så hva med kameraene? Oftere enn ikke er det nå Googles programvare som dikterer kvaliteten på den opplevelsen, men la oss gjennomgå maskinvaren her uansett. Du har en 50 MP vidvinkellinse, en 48 MP telelinse med opptil 5 ganger zoom 30 ganger høyoppløselig zoom samt en 12 MP ultravidvinkellinse på 126 grader med autofokus. Det er ikke mulighet for å ta opp i 8K her, noe som nok ikke skuffer særlig mange, men det er optisk stabilisering, 10-bit HDR, HDR 10+, laser autofokus - alt sammen.

Google Pixel 7 Pro

Duger de? Dessverre er det fortsatt slik at en standard Google Pixel er en del dårligere enn en iPhone. Apple har akkurat klart å få bort digital bildestøy på video, og resultatene ser uendelig mye bedre ut. Men når det gjelder stillbilder? Ja, da er saken en helt annen. Lys, skarphet, kontrast, dynamisk rekkevidde - Pixel-telefoner har bygget hele sitt rykte på pålitelighet, og det gjelder også her.

Dette er den beste kameratelefonen sammen med iPhone 14 Pro Max etter min mening, og jeg liker vanligvis resultatene her bedre enn på Samsung Galaxy S22 Ultra, og det sier en del.

Så vi ønsker Google Pixel-serien velkommen. Den har vært savnet, men Pixel 7 pro er utvilsomt den rette telefonen å begynne med.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content