Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har testet Microsoft Surface Laptop 2

Microsoft sikter seg inn mot Apple, og treffer stort sett blink. Vi anmelder deres smarte ultrabook.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Konkurransen på ultrabook-markedet har både blitt en del hardere, men også en del mer åpen med årene. Etter hvert som Apple langsomt men sikkert taper markedsandeler dukker produsenter som LG, Huawei, HP, Asus og Acer opp fra glemselen, og tilbyr nå like lekre aluminiums med en nå mer strømlinjet utgave av Windows 10, solide og effektive komponenter og en nesten like god byggekvalitet. Men når én gigant faller, eller er ved å falle, så oppstår der et tomrom, og dette tomrommet kjemper alle de ovenstående produsentene nå om å fylle.

HQ

Men hvem er egentlig best stilt til å vinne ordentlig innpass på markedet nå som det er mer åpent? Ja, det må man jo si at Microsoft er, for de står tross alt bak det operativsystemet som står som direkte konkurrent til MacOS, så hva har de valgt å tre inn i manesjen med?

Microsoft Surface Laptop 2

Våpenet heter Surface Laptop 2, og kaster man et kjapt blikk på enheten står det klart hvem dette våpenet er designet for å bekjempe. Microsoft sikter seg inn mot Apple, og treffer stort sett blink. Surface Laptop 2 er ganske bedårende å se på. Den fås i en rekke forskjellige farger, men uansett om den er sort eller rød, så er byggekvaliteten nesten superb. Hele rammen av chassiset er i aluminium, og det eneste som bryter den ellers uniforme overflaten er en subtil Windows-logo, og de diskrete rillene i bunnen. Åpner man opp blir man møtt med enhetens kanskje mest innovative feature, for hele tastaturflaten er dekket i et stoff Microsoft kaller Alcantara. Det gjør hele interaksjonen med Surface Laptop 2 mykere og det er så vanedannende behagelig å arbeide med at det nesten føles ergerlig å gå tilbake til ren aluminium. Og de små fordelene stopper ikke der - Microsoft har kunstig forlenget kabinett, og plassert tastaturet lengre oppe, så selv de med store hender kan hvile hele håndleddet mot Alcantara-stoffet mens de skriver. Rent produktivt er Surface Laptop 2 en triumf, eller om ikke annet en produksjonsbærbar som har blitt designet på en lur måte.

Selve tastaturet er også eminent, faktisk ligger det side om side med Huaweis MateBook X Pro og Razer Blade Stealth som kanskje det beste ultrabook-tastaturet på markedet akkurat nå. Det er bittelitt motstand i toppen av tasten, men selve aktueringspunktet ligger lavt. Hører dere etter Apple?! Museflaten er også fantastisk og responsiv, men der hvor dette var en sjeldenhet hos Windows-bærbarer for bare få år siden, så er det noe som nesten forventes nå.

Dette er en annonse:
Microsoft Surface Laptop 2

Nå kommer vi dog til kanskje det største ankepunktet ved hele Microsoft Surface Laptop 2, nemlig portene. Som andre også har påpekt er det nesten utilgivelig å gi ut en ultrabook i dag uten USB-C. Dessuten har den kun én USB 3.0, jack og minidisplay. Ja, de har valgt minidisplay over en Thunderbolt USB-C, som kunne gjort samme jobben, men også tjene som en port til alt mulig annet. Det betyr faktisk at alle de donglene du allerede har faktisk er ubrukelige, fordi de fleste av dem utvider én USB-C til blant annet HDMI og alminnelig USB. Hvordan har Microsoft godkjent det her? Det er et mysterium.

Når det er sagt, så er hele enheten fantastisk designet med robust byggekvalitet bortsett fra litt bøying i tastaturet. Jeg krysser fingrene for at de fortsetter å bruke Alcantara til å kle flaten, for nettopp denne ultrabooken byr på komfort og effektivitet uten like.

Og la oss da fortsette med å rose Microsoft. Akkurat som Huawei har Microsoft valgt å utvide formatsforholdet til 3:2, så klemt nede i det samme kabinettet får du en dypere skjerm, så du har mer plass til å jobbe på. Sammenlignet med den dyrere Blade Stealth som har en gigantisk "hage-bezel" er det vanskelig å ikke juble over at flere produsenter ønsker å gi oss mer skjerm for pengene, og akkurat som Alcantara-stoffet er det vanedannende som fy. Videre er Microsofts PixelSense-skjerm på 2256x1504 med en PPI på 201, og det er knivskarpt å både arbeide og se film og serier på. Ulikt andre ultrabooks er det også ganske lyst på 321 NITS, og nydelig fargegjengivelse på hele 176% av sRGB-spekteret.
Innvendig har vi å gjøre med en 8.generasjons i5 eller i7, mer nøyaktig 8250U, samt enten 8GB eller 16GB RAM, og Intel 620 UHD-grafikkort, som kanskje er litt lite til den prisen, men det forlenger batterilevetiden betraktelig. Jeg opplevde aldri at Surface Laptop 2 ikke kunne klare de oppgavene jeg lempet på den, alt fra lett videoredigering, til kontorbruk, til mediabruk. Dog er den 256GB SSD du får med en smule liten, og en oppgradering til 512GB er en smule dyrt. Heldigvis gjør disse relativt beskjedne komponentene at Microsoft Surface Laptop 2 hverken bråker eller genererer spesielt mye varme, som alltid er et pluss ved en subtil ultrabook, som skal være den "no-nonsense workhorse" som får oss gjennom dagen.

Dette er en annonse:
Microsoft Surface Laptop 2

Det gjør også at batterilevetiden er ganske fortrinnsmessig. Både ved syntetiske og reelle tester fikk jeg tynt omkring 8,5 timers gjennomsnittlig levetid ut av én full oppladning, som er en god del bedre enn noen av de andre konkurrentene på markedet (jeg ser på deg, HP).

Maskinen starter på rundt 11 000, som er en del, og det er for en i5, 8GB RAM og en SSD på 128GB, og roter man litt med den kan den lett komme opp i rundt 20 000, så prismessig imponerer Microsoft ikke, men skal man eksempelvis ha en Spectre Folio blir prisen omtrent den samme samme, det samme gjelder Huawei MateBook X Pro. Så er den billig? Nei, det kan man ikke si, og var det ikke for portene kunne jeg lett ha kåret Surface Laptop 2 som den beste i klassen. Men tar man i betraktning at dette "kun" er 2'eren? Åhå, da har vi noen gode bærbare i vente, for allerede nå er en Surface Laptop 2 en del bedre enn en MacBook Pro.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content