Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Miitomo

Vi har testet Nintendos mobilsatsing Miitomo

I løpet av mars måned lanserer Nintendo en app til iOS og Android. Uansett hvordan den blir mottatt markerer det en stor milepæl for selskapet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Med unntak av noen små Pokémon-apper er dette den første gangen tradisjonsrike Nintendo forlater sin egen maskinvare. Det er den første gangen de gjør det og virkelig mener det, og det er derfor et symbol på at det japanske selskapet er i endring. Inntil videre er det ikke snakk om et spill dog, men en slags messenger-app. Selv skriver Nintendo at Miitomo er "en kommunikasjonsapp der du kan lære noe om venner", hva nå enn det skal bety. Vi fikk sjansen til å sjekke ut appen under et besøk hos Nintendo Europe i Frankfurt nylig, for å finne ut hva som ligger bak beskrivelsen.

MiitomoMiitomoMiitomo
Beklager tysk språk, men appen var ikke tilgjengelig på engelsk under testen.

I hjertet av appen finner du din egen Mii, altså den virtuelle figuren mange Nintendo-fans har brukt siden lanseringen av Wii. I det forholdsvis nylige spillet Tomodachi Life fikk Mii-ene mer personlighet, og dette er videreført til Miitomo. Du må legge inn disse personlige trekkene når du starter starter appen for første gang, enten du velger å bygge en helt ny Mii eller å importere en fra Nintendo-kontoen din.

HQ

Selve opplevelsen knytter seg derimot i stor grad til spørsmål. Du kan svare på dem ved å trykke Mii-en på nesa mens han/hun løper rundt i den virtuelle leiligheten sin. Spørsmålene strekker seg fra overfladiske, som hva favorittmaten din er, til mer dyptgående temaer som kjærlighet og viktige livshendelser. Det er ingen som tvinger deg til å svare, men å knytte en viss mengde informasjon til appen er naturligvis nødvendig for å gi den substans. Vennene dine i appen vil nemlig kunne se og kommentere tingene du har delt, og det er her det sosiale aspektet kommer inn. Man ender ofte opp med å diskutere ting man normalt ikke ville tatt opp, og du kan til og med dele ting videre via eksterne nettsider som Facebook, Twitter, Instagram osv. På denne måten utvider Nintendo universet forbi deres eget rammeverk.

Dette er en annonse:

Hvis du bruker de 190 tilgjengelige tegnene på å si sannheten og ikke bare tøv du finner på, kan Miitomo virkelig si noe om deg selv. Samtidig får du muligheten til å lære vennene dine å kjenne på en ny måte, så frem de også holder seg unna ville løgner. Vennene dine kan du importere fra eksempelvis Facebook og Twitter, og du kan også skaffe deg nye venner direkte i appen litt på samme måte som med Steeet Pass-systemet til 3DS.

MiitomoMiitomo

Nesten hver eneste ting du gjør i appen blir belønnet med Miitomo-mynter. Kommentarer, nye venner og likes - alt gir deg virtuelle kroner som du kan bruke på nye antrekk. I løpet av et par minutter med sosial omgang (med appen) kan du skaffe deg en ny hatt, knesokker og joggesko. Det høres kanskje dølt ut, men siden Mii-ene er så fordømt søte er det lett å bli hektet.

Du blir altså betalt for å være sosial, og for hver ting du sier eller gjør vil en eller flere Mii-er komme med en synlig reaksjon. Det er ditt valg om kommentarer skal være synlig for alle eller noen, og du kan velge å kommentere ved å lage sprøe bilder.

Dette er en annonse:
MiitomoMiitomoMiitomo

Miitomo-appen vil være gratis, men det er selvfølgelig mulig å bruke ekte penger i den. Blir du lei av å vente på å tjene nok penger innad i spillet, så kan du spytte inn alt fra 10 kroner til 800 kroner for å kjøpe Miitomo-mynter. Med disse myntene kan du igjen kjøpe lodd for å delta i et minispill kalt «Mii Upside Down», og her kan du vinne sjeldne klær. Alternativt kan du kjøpe allment tilgjengelige klær eller godteri for pengene.

Miitomo er kompatibelt med My Nintendo-oppdrag, og det blir dermed koblet til det nye bonusprogrammet som skal erstatte Club Nintendo. Her lurer en fjerde valuta, nemlig Miitomo platinummynter som er verdt 100 vanlige mynter. Platinum gir deg flere lodd og mer sjeldne klær, og kanskje enda mer når My Nintendo blir lansert.

MiitomoMiitomoMiitomo

Miitomo kan være begynnelsen på en god endring hos Nintendo, men akkurat nå er det vanskelig å se forbi «bruk penger på unyttige ting i appen vår»-veggen. Kanskje er dette Nintendos måte å kommunisere med sine unge spillere på, og kanskje markerer dette starten på at vi får gamle Nintendo-klassikere på mobilen vår. Akkurat nå vet vi ikke.

HQ
MiitomoMiitomoMiitomo
MiitomoMiitomoMiitomo
MiitomoMiitomoMiitomo

Relaterte tekster

0
Miitomo stenges i mai

Miitomo stenges i mai

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Mange hadde store forventninger da Nintendo lanserte det sosiale nettverket Miitomo i mars 2016. Tjenesten fikk en forrykende start da den ble lastet ned over ti...

2
Miitomo er nå ute i Norge!

Miitomo er nå ute i Norge!

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi i Gamereactor var heldige nok til å teste Nintendos mobilsatsing allerede i mars, og siden den gang har vi skrevet om hvordan det ble en stor suksess i visse land....

1
Nintendo knuser Facebook og Twitter

Nintendo knuser Facebook og Twitter

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I går ble meldingsappen Miitomo sluppet i Japan. Den er i bunn og grunn en sosial tjeneste med muligheter for små minispill som å kjøpe klær til avataren din med mer....Loading next content