Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har testet Razer Raiju Ultimate

Razers nyeste kontroller koster en to-tre stive tusenlapper, og Petter har avsagt sin dom...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razier Raiju er og blir en solid håndkontroll. Men det var kanskje litt for mye å pirke på til at man kunne rettferdiggjøre den skyhøye prislappen. Først og fremst var det pilknappene som ikke virket helt gjennomtenkte og som fikk meg til å gå tilbake til Dualshock 4 ikke altfor lenge etter at vi fikk prøve oss på Raiju her i redaksjonen.

HQ

Dessuten var det noe med utformingen av baksiden av kontrolleren og skulderknappene som gjorde at kontrolleren ikke satt helt rett i pølsefingrene mine. Raiju var bra, men for eksempel ikke på nivå med Elite-versjonen av Xbox One-kontrolleren. Nå er den oppgraderte oppfølgeren Razer Raiju Ultimate her, og den er bedre på så og si alt.

Razer Raiju Ultimate
Den regnbuefargede buen rundt berøringsflaten virker litt som en gimmick som Razer kanskje kunne ha spart seg for. Heldigvis kan den slås av.

Den første forskjellen jeg merker når jeg jeg setter klørne mine i den oppgraderte kontrolleren, er størrelsen og tyngden. Ultimate-modellen sitter strammere mellom nevene, og størrelsen virker mer riktig i forhold til kontrollens tyngdepunkt. Razer Raiju Ultimate ser kanskje ut som en murstein på bilder, men oppleves som svært ergonomisk når den man sitter med den i klypene.

Kontrollens fire pilknapper er mekaniske, og jevnt over av høyere kvalitet enn forgjengeren kunne fare med. Som i forrige utgave, gir de fra seg et svært tilfredsstillende "klikk" når man trykker dem ned og aktivere de mekaniske bryterne. I denne utgaven slipper man imidlertid de skarpe kantene, som gjorde Razers forrige kontroll til en slitsom følgesvenn på lengre spillsesjoner.

Dette er en annonse:

Det faktum at man bare har fire pilknapper gjør nok kontrollen til verdiløst alternativ for de som vil bruke den til fighting-spill. Samtidig er det vel nesten alltid arkadesticks som brukes i de mest intense virtuelle slåsskampene uansett, og det virker i grunn som Razer Raiju Ultimate først og fremst er designet med skytespill og andre actionspill i tankene. Ikke noe stort problem, med andre ord.

Også ansiktsknappene har fått en overhaling. De er perfekte: Mykere og mer følsomme når man trykker dem ned, og en anelse mindre mekaniske og "enten-eller"-aktige enn pilene på den gamle varianten. Jeg spilte for det mest Fortnite og Gran Turismo Sport med kontrolleren, og har ikke opplevd verkende hender eller såre tomler.

Det følger også med en app, som man kan bruke til å endre knappeoppsettet basert på hvilket spill man spiller, eller ved andre behov. Jeg har dessverre støtt på en del bugs på denne appen, men har også fått merke at Razer aktivt jobber med å fjerne de tekniske bekymringene som finnes i dag. Med tanke på at dette er en håndkontroll som koster mellom 2000 og 3000 kroner (!) bør jo tilbehør som dette fungere knirkefritt, allerede fra start.

Kontrolleren veier 370 gram, noe som er dobbelt så mye som en Dualshock 4. Den kan brukes trådløst eller med ledningen som følger med. Den har dessuten full USB-støtte og fungerer utmerket til PC. Dette, samt strålende ergonomi, fobedrede knapper, bedre plasserte skulderknapper og en hel del finurlige spesialfunksjoner - gjør den til et selvsagt valg for seriøse PS4-spillere.

Dette er en annonse:
Razer Raiju Ultimate
Enkelte brukere hevder å ha opplevd feil med programvaren som forårsaker en stor dødsone på den ene analogspaken. Vi merket ikke noe til dette i testen vår, men du er herved advart.

Det er et lite mysterium at Sony ikke har kopiert genistreken Microsoft gjorde da de lanserte Elite-kontrolleren til Xbox One. Jeg hadde definitivt trodd at skaperne av verdens mestselgende spillkonsoll skulle ha svart på tiltale og hurtig dundret ut med sin egen proff-kontroller. Siden dette ikke er tilfellet inntil videre, er Razer Raiju Ultimate ditt beste alternativ på PS4.

Til syvende og sist, er Razer Raiju Ultimate lett å like, og en kontroller som skal få bli fast følgesvenn gjennom de kommende oppfølgerne til Red Dead Redemption og The Last of Us. Hvis du spiller mye på PS4'en din og leter etter et alternativ som minner om Xbox sin Elite Controller, bør du ikke se lengre enn denne. SCUF sine håndkontrollere har i alle fall ikke noe de skulle ha sagt i forhold.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Fantastisk ergonomi, lekkert design, smarte funksjoner, kvalitetsknapper, tilkobling med og uten tråd, fungerer til PC.
-
Appen er ikke uten feil, stiv pris.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content