Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi tester den rimelige gaming-laptopen Acer Nitro 5

Vi har testet Nitro 5. En tilsynelatende enkel maskin foruten et par merkelige prioriteringer.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

En ting er sikkert: Hardware-produsenter er glad i å dele inn produktseriene sine i merkelige navn og underkategorier. Nitro-serien fra Acer er et eksempel på denne regelen. Nitro-serien har laptoper som er laget for å finne best mulig balanse mellom pris og presentasjon. Prisene starter på rundt 6000 - 7000kr For i5 CPU, MX150-grafikkort, 6GB RAM og 256GB SSD, og strekker seg helt til i overkant av 14 000kr for i7-prosessor, GTX 1060, 16GB RAM, 2TB SATA-harddisk og 500GB SSD. Det finnes over 30 forskjellige konfigurasjoner, som nesten er litt i overkant.

HQ

Vi testet en Nitro 5-maskin med i7-8750H prosessor, 8GB minne, 1TB SATA-harddisk med 16GB Optane, og GTX1050TI grafikkort med 4GB VRAM. Denne tilsvarer modeller som ligger på mellom 13 - 14 000 på det norske markedet.

Laptopen har en finish i karbonfiber med matte, røde detaljer. Den kan minne om Predators Helios-300 maskiner, i mindre utgave. Maskinen er pen, om ikke en smule diskré. Den 15,6 tommers skjermen har FULL HD-oppløsning og et 16:9 IPS-panel. Hvordan dette ikke er dyrere er vi ikke sikre på, men vi kan forestille oss at Acer har fått en veldig god pris på en vanvittig mengde paneler.

Acer Nitro 5

Nettilkoblingsmulighetene er dessuten i orden. Maskinen kommer med ordentlig Ethernet-inngang i tillegg til et 802.11AC standard og 2x2 MIMO trådløst internet. Det er fullt mulig med både høy hastighet og stabil oppkobling, for å ta det på godt norsk. Vi opplevde i alle fall ingen problemer. Det eneste savnet er at maskinen ikke støtter Killer-protokollen. Av øvrige tilkoblinger finnes to USB 2-innganger, en USB 3 inngang og en USB 3.1 inngang. I tilegg er det en HDMI-port.

Dette er en annonse:

Maskinen skryter på seg "Optane-hukommelse", som fungerer som et mellomledd mellom RAM og harddisk. Det kan virke som en god idé, men virker litt overdrevet for en såpass rimelig bærbar maskin. I prinsippet skal programvaren identifiserere hvilke deler av minnet som lastes inn ofte, og mellomlagre dem i Optane-minnet, slik at innlastingen går raskere neste gang.

Optane er ikke et dyrt tillegg, men jeg hadde nok personlig foretrukket en mindre harddisk med ren SSD i stedet. Det er ingen tvil om at programvaren gjør at den daglige bruken av dataen går raskere, men vi kunne ikke dokumentere at det gjorde noen endring for spillopplevelsen utover å korte ned lastetidene.

Acer Nitro 5

I tillegg kommer maskinen ferdigpakket med Nitrosense, et nyttig program som lar deg kontrollere maskinens temperatur, vifter og overklokking ved noen enkle klikk.

Dette er en annonse:

Testmodellen vår kunne dessuten vise til et firecellet 3320 mAh-batteri som gir nesten syv timers bruk uten å være koblet til strøm. Cirka halvannen time hvis du spiller. Viftene er overraskende stillegående ved normalt bruk, og når ikke høyere enn 36db selv på maks kraft.

Men la oss omsider se på noen benchmarks.

Selv med kraftig i7-prosessor, setter 8GB RAM og fravær av SSD sine begrensninger. Samtidig scorer ikke maskinen dårlig for en laptop med et grafikkort på dette nivået.

The Division


 • Medium: 60,6

 • High: 47,3

 • Ultra: 37

Litt overraskende, så kommer vi rett over 60 bilder i sekundet med medium grafikkinnstillinger.

3D Mark - syntetisk testscore


 • Cloud Gate: 25067

 • Sky Diver: 20987

 • Fire Strike: 6826

 • Time Spy: 2556

Her er særlig scoren fra Sky Diver-demoen verdt å bemerke seg. Den forventet vi på forhånd at ville ligge på under 19 000.

Total War: Warhammer II


 • Medium: 50,8

 • High: 39,1

 • Ultra: 25,2

Selv med i7-prosessor, så er det ikke helt nok overskudd til et så krevende strategispill som Total War. Man kan justere innstillinger i spillet individuelt, så vil man absolutt over 60 bilder i sekundet, så lar det seg gjøre.

Middle-earth: Shadow of War


 • Medium: 60

 • High: 45

 • Ultra: 35

60 bilder i sekundet på medium grafikkinnstillinger er ikke så verst!

Acer Nitro 5

Sett i ett, så virker Nitro 5-maskinen vi testet som et stykke maskinvare som ser bra ut både på papiret og i praksis. Vi er ikke helt enige i alle av Acers prioriteringer. Vi hadde heller tatt et kraftigere grafikkort og en SSD-disk i stedet for IPS-panel og Optane-hukommelse. Men maskinen gjør en god jobb til en grei pris, litt som Nitro-serien lover.

Acer Nitro 5
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content